Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért zavar valakiket a...

Miért zavar valakiket a babaváró vagy a csok intézménye?

Figyelt kérdés
Itt is sokat olvasom, hogy valakinek sértésként odaírják, hogy csak a babaváró meg a csok miatt szül, pedig ezek a hitelek feltételekhez kötöttek, nem alanyi jogon járnak minden szülőnek.
2022. jún. 3. 15:43
1 2 3 4 5 6
 51/56 anonim ***** válasza:
91%

Volt itt egy törölt válasz, amiben azon méltatlankodott a válaszoló, hogy persze, majd pont a cigányoknak kéne adni azt a 10 milliót, hogy eligyák.

Na neki üzenem, még így válasza törlése után is, hogy nem, nagyon nem erre gondoltam, amikor arról beszéltem, hogy a rászorulókat kellene támogatni. Nyilván nem úgy zárkóznának fel ezek a rétegek, hogy hozzájuk vágunk egy kedvező tízmilliós hitelt, miközben amúgy semmi más nem változik az életükben. Más támogatási formákra lenne szükség természetesen, de a csokra és babaváróra költött pénzeket kiválóan lehetne erre fordítani. Ehhez viszont soha nem volt, és egyhamar nem is lesz meg a politikai akarat, hiszen az ő szavazataikra olcsóbban is lehet hatni.

2022. jún. 4. 15:25
 52/56 anonim ***** válasza:
75%

"Olvasd el a kérdést, ez volt a kérdés."

Igen, ez volt a kérdés. Aki pedig megválaszolja a kérdésed, azaz azt, hogy miért "zavarja" a babaváró és a csok, arra rányomod a nem hasznost. Alapból nem szokott izgatni a pontozás, csak ironikus, hogy mindenkit, aki megválaszolja a kérdésed, azt lepontozod, aki meg nem a kérdésre válaszol, csak ide jön veled egyetérteni, azt meg fel.

2022. jún. 4. 17:32
 53/56 A kérdező kommentje:

Egy választ pontoztam minuszba, aki azt írta, hogy arra vár, hogy mások elváljanak, és ő beköltözhessen, mert az szánalmas volt!

Hogy egy válasz 70 meg ilyen százalékon legyen, több mínusz kell, még ha "csak én" pontoznék is sem lenne ennyi ezeken. Honnan veszed, ki pontoz meg ki nem?!

2022. jún. 6. 10:26
 54/56 A kérdező kommentje:

A te válaszod sincs általam lepontotva, mégis 71-et ír.

Ha már ez ilyen fontos.

2022. jún. 6. 10:28
 55/56 anonim válasza:
94%

Azért zavar engem a csok+babaváró intézménye, mert a mi korosztályunknak (30 alattiak) megszűnt a lehetősége annak, hogy valaha is értelmes saját ingatlanunk legyen. Hiába keresünk viszonylag jól mindketten, szülői segítség nélkül, albérletben 15 év lenne egy panellakásnak az önerejét összekaparni, itt a nyugati országrészben 25 milliótól indul a panel, ami költözhető állapotú (értsd nem 1970-es állapotban maradt). A házakról ne is beszéljünk, 40 alatt semmit nem kapsz. Illetve persze, lehet 50-60 km-ről ingázni óccsó házból, csak a 2 autó fenntartása+az utazási idő hosszútávon nem éri meg. Ja és jelenleg fele annyiba kerül az albérletünk (új építésű lakás) mint a lakáshitel törlesztője lenne az említett 25 milliós panelra. 😀

Nekünk vagy külföldi munka jó pár évig, vagy vállalkozás itthon, vagy mindenről lemondva kuporgatás éveken át az opció, azok az idők megszűntek Magyarországon, hogy jól kereső alkalmazotti fizetésből lakást tudsz venni élhető környéken, köszi csok! 😀

2022. jún. 6. 15:19
 56/56 anonim ***** válasza:
86%
Kérdező, azért tippeltem, hogy te pontozgatsz le mindenkit, mert rengeteg válasz van, amit mindenki (elég sokan) hasznosnak jelöltek, csak egy 37%-os illető szerint nem hasznos, és érdekes módon ezek csupa olyan válaszok voltak, amik azt fejtegették, hogy mi is a gond ezekkel a támogatásokkal.
2022. jún. 6. 19:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!