Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért zavar valakiket a...

Miért zavar valakiket a babaváró vagy a csok intézménye?

Figyelt kérdés
Itt is sokat olvasom, hogy valakinek sértésként odaírják, hogy csak a babaváró meg a csok miatt szül, pedig ezek a hitelek feltételekhez kötöttek, nem alanyi jogon járnak minden szülőnek.
2022. jún. 3. 15:43
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
23%
A magyarok ilyenek, nem orulnek az ingyen pénznek, sőt semminek. Minden rossz ami éppen akkor van. Kifogást mindig keresnek arra miért az állam a hibas( és nem ő amiért szar állása van kevés pénzzel...).
2022. jún. 3. 16:13
 12/56 anonim ***** válasza:
89%
Azzal egyet értek, hogy emiatt is vannak elszállva az ingatlan árak és nem támogatasokat kellene adni hanem normális fizetést lehetőleg euròban. De ha már ez a helyzet és jogosult vagyok rá és kiakarom használni akkor kifogom használni a támogatásokat. Érdekes..a gyed és csed emelkedik azellen nem lázad senki. Most azért ne vegyek igénybe 10 milliò vissza nem térintendő forintot amit 3 gyerekre adnak ùj lakásvásárlásra mert nem értek vele egyet?
2022. jún. 3. 16:15
 13/56 anonim ***** válasza:
92%

Én jogosult vagyok rá, fel is vettem, mert mlnyilván nem vagyok hülye, de egyáltalán nem értek vele egyet.

A kereslet mesterséges generálásával teljesen eltorzította a piacot, és nem csak azok jártak rosszul, akik nem jogosultak rá, hanem azok is, akik igen. Mikor házat néztünk a csok megjelenésekor - csak nézelödtünk külföldön dolgozva, nem volt még tőkénk -, akkor a településünkön egy nappali+3 szobás átlagos ház 24-25 millió forint volt. Mire mi eljutottunk oda, hogy venni tudtunk, már 35 millió, de erre ugye nem a 10+10 volt érvényes, kaptunk kemény 1,5 milliót, csak közben 10-zel nőttek meg az árak. Még sz*rabbul jöttünk ki, mintha nem is lett volna az egész. Ja, és ma 45-50 millió(!!!!!) egy ilyen ház a környéken, hát ne haragudj, ez az egész csok egy semmi hozzá.

Mindenki jól megszívta vele, mert drágábban lehet építkezni/venni, mintha nem is lenne.

2022. jún. 3. 16:19
 14/56 anonim ***** válasza:
24%
Iiigen ez csak a csók hibája nem pedig az a gazdasági infláció ami miatt állandóan emelkednek az árak... régen is volt ilyen a gazdasági válságot megelőzően pedig nem volt csok. Aki meg leszólja ne igényelje vagy ne szólja le . piszok állam amiért lényegében csak úgy ad 10 milliót🙄 ja és a meglevő 3 gyerekeseknek volt segítség, nem köteles az ember ezt felvenni és csinálni hozzá 3 gyereket. Lehet helyette évekig spórolni ugyanerre a 10 millióra...
2022. jún. 3. 16:38
 15/56 anonim ***** válasza:
15%
Irigyek
2022. jún. 3. 16:46
 16/56 anonim ***** válasza:
16%
Mert szánalmas hogy elég csak széttennetek a lábatok a pénzért, a dolgozó ember meg nincs megbecsülve, röhejesek a fizetések.
2022. jún. 3. 16:51
 17/56 anonim ***** válasza:
41%
Miért, szerintem hasznos a csok,az más hogy nem tervezek 3 gyereket szülni ezért nem is vettem fel. Igen külföldön nagyobb a fizu,de külföldi ismerősöm le van döbbenve hogy hozzájuk képest itt hogy lógatják az emberek a lábukat, pl hosszú ebéd szünet, több szabadnap,cigi szünet,kiskapuk általi lógások stb. Náluk azért a több pénzért nincs cserébe pihi,hanem kemenyen ledolgozzak azt a 8 órát.
2022. jún. 3. 16:57
 18/56 A kérdező kommentje:
16-os, tudod mik a feltételeik ezeknek a hiteleknek?
2022. jún. 3. 17:01
 19/56 anonim ***** válasza:
94%

Nekem az vele a bajom, hogy csak tovább növeli az amúgy sem elhanyagolhato mértékű társadalmi egyenlőtlenségeket. Ahogy bevezettek a csokot, egyből reagált is rá a piac és iszonyúan elkezdtek felmenni az ingatlanárak, még azoknak is sokszor megnehezitve a helyzetét, akik amúgy jogosultak voltak a csokra, de mondjuk "csak" 1-2 gyerek után, és használt lakásban gondolkodtak. Azoknak meg pláne, akiknek nincs gyerekük, vagy már felnőttek, vagy bármi. De ezzel együtt (ennek hatására) az albérletek ára is nagyon felment, ahol én élek, ott pl egy ketszobas panel a csok előtt kb havi 30-40 ezer volt, attól függően, milyen közel volt a belvároshoz vagy az egyetem epuleteihez. A csok bevezetése után havi 80 alatt nem lehetett találni. Nekem pl akkor a fizetésem nem érte el a százezer forintot. Diplomaskent, csak éppen kozalkalmazottkent. Mert az állam a saját alkalmazottjait kb ennyire tartotta akkor is, most is.

Részemről amúgy szó nincs irigysegrol, hiszen mi is felvettuk, nekem társadalmi és gazdasági szintén vannak vele problémáim. Babavaro ugyanez a kategória, az is megdobta az ingatlanok árát, raadasul ott még szűkebb a jogosultak köre, hiszen csak leendő gyerekre jár, meglevőre nem, így akik a bevezetése előtt szültek, csak a hátrányait érzékelik. Azok meg pláne, akiknek egyáltalán nincs is gyerekük.

2022. jún. 3. 17:05
 20/56 A kérdező kommentje:
Mert szerintetek ha ezek nincsenek, akkor nem mentek volna feljebb az árak?
2022. jún. 3. 17:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!