Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért zavar valakiket a...

Miért zavar valakiket a babaváró vagy a csok intézménye?

Figyelt kérdés
Itt is sokat olvasom, hogy valakinek sértésként odaírják, hogy csak a babaváró meg a csok miatt szül, pedig ezek a hitelek feltételekhez kötöttek, nem alanyi jogon járnak minden szülőnek.
2022. jún. 3. 15:43
1 2 3 4 5 6
 21/56 anonim ***** válasza:
6%
Talán akinek nincs gyereke annak kev3sebbet kell költeni stb. Igen jaj szegény nem gyerekesek,DE a gyerekes nem tud magának felretenni,hisz ott vannak a nem kötelező oltások, gyógyszerek,ruhaztatas,pelenka,étel stb. És egy másfél szobás sem megfelelő egy gyerekes családnak stb. Komolyan ezt irigyelni a gyerekesektől,azt hiszik talán hogy csak megszuletik aztán a gyerek csak dísznek ott van a sarokban, miutan megvan a csok?🙄
2022. jún. 3. 17:12
 22/56 anonim ***** válasza:
23%

Elsősorban azt zavarja, aki nem jogosult rá. Vagy éppen jogosult lenne, de hiába a 10 millió Ft ajándék, ha nincs az embernek még legalább 20-30 milliója otthon a malacperselyben, akkor rengeteg hitelt kellene felvenni.

Szóval, aki nem tud élni ezzel a lehetőséggel, pedig nagyon szeretne annak savanyú a szőlő.

És nem, nem emiatt szálltak el annyira az ingatlanárak, hanem a Covid és a háború okozta gazdasági válság miatt. Azért kicsit gondolkozzunk már emberek...

2018-19-ben még új építésű lakást vett az ember Budapesten 25-30 millióért. Most a régi félig-meddig felújított lakások kerülnek ennyibe, ugyanakkora paraméterrel. 18-19-be már régen volt CSOK!

Szóval a COVID óta szálltak el az árak egyértelműen. És nem csak az ingatlanárak!!!

Vagy talán az étolaj is a CSOK miatt kerül 2-3x annyiba?

2022. jún. 3. 17:24
 23/56 anonim ***** válasza:
68%
Ahogy észrevettem, csak egy felhasználó CSOKozik, de az nagyon sok kérdéshez odafossa. Mint kiderült az egyik válaszából, ő egy childfree incel.
2022. jún. 3. 18:00
 24/56 anonim ***** válasza:
78%
Nem, ilyen mértékben nem mentek volna fel az árak. De ez alapvető közgazdaságtan, a növekvő kereslet növeli az árakat is, szóval ez bizonyos fokig természetes, de a csok durva piaci beavatkozás volt, ami mesterségesen feltolta az árakat.
2022. jún. 3. 18:07
 25/56 anonim ***** válasza:
3%
Persze és egyfolytában emeljék a csok összeget, úgy hogy ez teljesen ingyen van és nem lettek kötelesek eddig sem adni.🙄 fel lehet ezt okosan is használni aki meg alig keres százezres az valamit nagyon rosszul csinál. Én diploma nélkül keresek 200 ezer körül, ja most gyesen vagyok de az is több mint 100 ezer. Aki akarja kertvarosba költözik onnanmegy a városba, nem új házat vesz és elkezdi lassan felújítani stb. Nem egy ismerősöm a csokkal jobban járt mintha a fél életében spórolt volna egy kis garzon lakásban. Igen munka van vele,de úgymond ingyen 10 millió esetén elvarható hogy az ember ne csak vakarja a fenekét.
2022. jún. 3. 18:20
 26/56 A kérdező kommentje:
Pont, hogy azok vannak kiszűrve a feltételek által, akiket szoktak emlegetni, mivel kell hozzá minimum 3 év folyamatos munkaviszony, biztosítással, nincs köztartozása, büntetlen előélet, és így tovább. Tehát szerintem ez pont nem a "csak szét rakom a lábam" emberekre igaz.
2022. jún. 3. 18:26
 27/56 anonim ***** válasza:
82%
Engem is az zavar, hogy létezik, nem az, aki felveszi. Tény, hogy emiatt szálltak el, ennyire az ingatlan árak. Mindenkinek szívás! Annak is, aki felveszi. Számold ki. X lakást megvehettél volna 20 millióért. Az most 40 millió, de bevállalsz 3 gyereket, kapsz 10 milliót érte. Így "csak" 10 milliót buktál. Nem sajnálom tőled a CSOK-ot, nem várom el, hogy szolidaritásból te se vedd fel, hogy te is 20-at bukjál, mint én. De mindketten jobban jártunk volna, ha nem vezetik be. Ennyi.
2022. jún. 3. 18:32
 28/56 A kérdező kommentje:
Én nem vettem fel semmit.
2022. jún. 3. 18:35
 29/56 anonim ***** válasza:
94%

Nem konkrétan rád, gondoltam, hanem így állok ahhoz, aki felveszi. Nyilván ne dobjon el, azért 10 milliót, ha van rá lehetősége, de butaság az gondolni, hogy ez valami hú, de nagy ötlet volt. Ja, szavazatnyerő, de valójában sz.rul járt ő is, csak nem annyira, mint az, aki nem veszi fel.

2022. jún. 3. 18:49
 30/56 anonim ***** válasza:
21%
És bárki pisztolyt tartott a fejedhez,hogy csinálj 3 gyereket,vedd fel a csokot és kolts el xy forintot? Nem. Lehetett volna 1 gyereked, lakhattal volna egy lakásban amíg pénzt gyűjtesz stb. Senki nem erőszakolta rád a csokot. Igen nem fizetik ki neked az egész házat, milyen smucig banda... ez van igenis akkor lehet házad ha pénzt gyűjtesz hozzá és továbbra sem fizeti ki helyetted az állam.
2022. jún. 3. 18:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!