Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kedves anyukák, apukák....

Kedves anyukák, apukák. Rábíznátok a gyermeketeket egy fiatalabb lányra?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Mindig is szerettem volna kisgyerekekre vigyázni, a jövőmben mindenképpen helye is lesz ennek.

Jelenleg 16 éves, 10-es gimnazista lány vagyok, mivel minden közösségi munkám elvégeztem, emiatt és egy minimális pénzkeresés miatt szeretnék bébiszitterkedni.

Tapasztalatom van gyerekekkel kapcsolatban, sokszor vigyáztam rájuk táborokban, mindig meg volt a közös hang.

Nem tudom, hogy mennyire lenne felesleges egy fecebook csoportban kirakni egy hirdetés, esetleg az iskolák, ovik aulájában szórólapokat kihelyezni ezzel a célommal kapcsolatban.

Egyáltalán van olyan szülő, aki a 4-10 (12 maximum akire kell szerintem vigyázni) éves gyermekét egy 16 éves lányra bízni? Ha igen, milyen feltételekkel?

Köszönöm a válaszokat!

2022. máj. 22. 15:43
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
79%
Teljesen mindegy, hogy érettebb vagy e q korodnql, vagy sem. 16 éves vagy. Hivatalosan nem felelhetsz egy kiskorú gyerekért. Ha bármi történik, a szülőket vonják felelősségre.
2022. máj. 23. 05:53
 22/26 A kérdező kommentje:

Azért látom betaláltak az enyhén rosszabb indulattal közeledőek.

Ha hiszitek, ha nem, egy elbeszélgetés után 2 anyuka keresett meg, hogy vigyázzak már a nyár folyamán a lurkókra, amíg dolgoznak (7 és 9 évesekre) és a mentalitásom miatt merték rám bízni őket. Mivel nálunk lesznek a gyerekek, a szüleim is úgy-ahogy közelben lesznek baj eseté (ami ne legyen :))

2022. máj. 23. 07:04
 23/26 anonim ***** válasza:
Cuki vagy 😂
2022. máj. 24. 13:50
 24/26 anonim ***** válasza:
79%
17-es, azért csak az ezen az oldalon lévő kérdéseket elnézve, attól hogy valaki szülő, attól még tud bármit is kezdeni az általad felsorolt helyzetekben???
2022. máj. 24. 20:40
 25/26 anonim ***** válasza:
60%

24!

Nem engem kérdeztél, de:

1. A szülő nagykoru, ergo felelosseget vallalhat és kell is vállaljon a gyerekeert. A 16 éves kislány ezt a törvény szerint nem teheti. Ha kiskorú a szülő is gyamot jelölnek ki a gyerekének. Nem véletlenül.

2. A szülő ismeri a gyerekét, tudja kb mire számíthat, mit várhat el és mit nem, milyen helyzetekben kell különösen figyelnie.

3. Ugyan a 16 éves is hívhat mentőt, de pl az ügyeletre nem viheti be a gyereket, a mentovel nem mehet vele.

2022. máj. 24. 20:53
 26/26 anonim ***** válasza:
36%
#17 vagyok. Az itt kérdezők felőlem arra bízzák a gyerekeiket akire akarják, én nem fogom. Akkor sem ha 16 éves majdnem felnőtt. Nem az. És nem is a gyakorin keresek bébiszittert. Az adott szituációkban cselekedni, másodpercek töredéke alatt döntési alternatívákat mérlegelni, döntést hozni és a lehető leghamarabb cselekedni nagy valószínűséggel egy szülő, vagy szakember képes.
2022. máj. 24. 21:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!