Milyen rendszerességgel viszitek a gyermeketeket védőnőhőz/háziorvoshoz?
Nyugat Europa
orvoshoz : ha beteg, ugyhogy meg sosem voltunk ( mar iskolas)
vedono fele: babakorban ha meretni akarja valaki, vagy kerdese van, nem kotelezo
Ne magadból indulj ki!
A védőnőnek azt is látlnia kell, hogy rendesen ellátod-e, nem bántalmazod-e.
Stb
Nem feltétlen csak a helyes fejlődési ütemről szól.
A státuszlapok pedig a dokumentáció részèt képzik.
Nekem jó volt, hogy mentünk.
Naggyal covid előtt havonta 14 hónapos korig
Majd 18 hó
2 év stb ( ami a kiskönyvben van)
Kicsivel viszont 6 hónapos korig havonta, onnan csak a kiskönyv szerint a covid miatt
Csak amikor hazajöttünk làtogatott a kicsivel, meg azóta 1 alkalommal (2 éves)
Nagynál 3 havonta jött kb..
Mindenhova így járt, a problémásokhoz gyakrabban jàr ki, ésmost is megy.
Igèny szerint lehet hozzá menni és ki is jön ( pl kiskorúakhoz szívesen megy csecsemőgondozást tanítani is( fürdetés stb)
Ezt csak amiatt tudom, mert egyèbként magánemberként is jóban vagyunk.
Megnézte orvos 1 naposan meg 7 hetesen.Szülèsznők jöttek hozzànk az elsô 2 hétben. Vèdőnő meg szoptatàsi tanàcsadò többször voltak kint az elsô 5 hètben. Volt 8 hetesen egy csìpőultrahangja. 1x vittem 8 hònaposan orvoshoz, mert pöttyös volt. 1x vittem 4 èvesen , mert azt hittem lenyelt egyet a dédi gyógyszereiből (mentol tabletta volt). Vittem hallàs- meg làtàsvizsgàlatra. Fogorvoshoz rendszeresen jàrunk. Vèdőnő 2x 4 èvesen csinàlt felmèrő kèrdőívet.
Ennèl többször se orvos, se vèdőnő nem làtta, nem is hiànyzott. Nem Eus orszagban lakunk.
"A gyerekbe meg ráadásul belelátom, hogy ő sem érti szval dupla rossz"
A 10 hónapos? Egyébként is mit kellene értenie rajta?
"nincs túl nagy kedvem beteg gyerekek közé cipelni egy ilyen időszakba"
Nálatok nem az "egészséges rendelésen", azaz külön időpontban van a védőnő?
Az valóban vacak.
Mondjuk most a normál rendelésen sincs beteg, mert távgyógyítás megy, illetve csak időpontra lehet menni.
Amúgy, ha megkésett fejlődése lenne bármilyen téren a gyerekednek, máshogy állnál hozzá.
Na és hol derül ki a megkésettség? Hát 99 %-ban a védőnői/orvosi viziten ha csak nincs a családban neurológus, gyógytornász, konduktor, logopédus....
Mikor hazajöttünk, aznap kijött a védőnő. Rá 3 napra kellett nekem átvinni a dokihoz.
Az első 6 héten hetente vittem méreckedni a védőnőhöz.
Utána orvost váltottunk, a körzetissel nem értettük meg egymást.
Ezután a védőnőhöz 1 éves korig havonta mentünk, az orvoshoz pedig a városba csak az inekciókra.
Aztán 15 hónaposan, 18 hónaposan, 2 évesen majd 3 évesen kell legközelebb.
A kicsi 5 hónapos.
Vele is első nap védőnő jött, utána 6 hétig vittem mérni.
A dokihoz 1 hetesen vittem, őt már egyből be a városba.
Ugyan ez, 1 éves korig havonta, 15, 18hónap, majd 2,3 évesen védőnő, szuriknál doki.
Nekem nem esik nehezemre elvinni 🤷♀️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!