Milyen rendszerességgel viszitek a gyermeketeket
védőnőhőz/háziorvoshoz?
Figyelt kérdés
Persze nem védőoltásokra gondolok, hanem mondjuk 10 hónapos korában nem igazán értem minek kitölteni a kérdőívet meg méregetni, ha nincs rendellenes betegségünk. Ha az lenne, azt én is észrevenném, vagy védőoltások alkalmával feltűnne...
Orvoshoz csak oltásra mentünk, az kb. havonta volt. Védőnőhöz soha nem vittem a gyereket. Neki kell kijárni a családhoz az első 6 hétben hetente, utána egy éves korig havonta, majd kéthavonta. Nekem több tanácsadásra nem volt szükségem, így ezeken felül mi nem mentünk hozzá.
2022. febr. 18. 20:04
12/22 anonim válasza:
Védőnőhöz csak a kötelező státuszokra viszem, az is kb
5 perc, közte nem méricskél. Nálunk kint csak egyszer volt, mikor hazajöttünk a kórházból. Orvoshoz csak oltásokra viszem, meg ha beteg. Ilyenkor viszem mindig a védőnői lapokat, azokat lefénymásolja és aláírja a könyvet ha kell, meg megkérdezi hogy kb. hány kiló épp. Nem gondolja túl szerencsére. Ráadásul az oltás külön időpontos, és egy elkülönített részén van, nincs keveredés a betegekkel.
2022. febr. 18. 21:45
13/22 anonim válasza:
Erdekes, aki normalis, fejlett orszagban el es leirja a tapasztalatait, hogy itt nem rohanunk eszeveszetten orvoshoz minden orrfolyaskor, jol le lettunk pontozva 🤦🏻♀️
2022. febr. 18. 23:07
14/22 anonim válasza:
13, talán mert nem a kérdésre válasz, hogy mi van külföldön? :) Mo-n kötelező a védőnői státusz. Vagy viszed, vagy megba.. a gyámügy.
2022. febr. 19. 07:08
15/22 anonim válasza:
13!
Mert MAGYARORSZÁGRÓL beszélünk.
És senki nem azt kérdezte, hogy betegseg esetén hányszor viszed, hanem a KÖTELEZŐ státuszokra hányszor kell menni?!
2022. febr. 19. 07:24
16/22 anonim válasza:
6
Nàlunk egészségesrendelésnvan olyankor mind nála mind az orvosnál.
Amúgy én szerettem vinni.
Főleg az elején.
Kb sehova nem mentünk😅még első gyerekkel a sétákon kívül.. jó volt oda kimozdulni jót dumálni az anyukákkal, védőnővel.
Szerettem a méretszkedèseket is.
Nekem pozitív lecsapódása volt.
2022. febr. 19. 08:04
17/22 anonim válasza:
15-ös, én pl. a magyarországi tapasztalatomat írtam le, mégis nullára lepontoztatok (11-es voltam).
2022. febr. 19. 08:48
18/22 anonim válasza:
17!
Mondjuk azért, mert a te védőnőd kiveteles eset, hogy ő ment házhoz. Egyébként neked kellene vinned.
2022. febr. 19. 09:39
19/22 anonim válasza:
18, nem így van. A védőnőnek kell járni a családhoz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!