Anyukák! Ti ki szoktatok kapcsolódni egyedül? Hogyan és milyen rendszerességgel? Mennyi időt? Mit szoktatok ilyenkor csinálni?
Esténként elmegyek futni. Néha a férjemmel, de többnyire a gyerekek is jönnek.
Ritkán elmegyek a barátnőmhöz.
6, 12 és 15 évesek.
Egyedülálló édesanya vagyok, 5 éves ovis kisfiúval.
Nem élnek a szüleim, volt férjem más országban él, nincs élő rokonom és segítségem, így sok egyedül eltölthető szabadidőm sem.
Ezzel is együtt lehet (és kell) élni.
Minden pénteken vagy 2-2,5 órám, amikor úgy el tudok menni edzeni kora dálután, hogy hamarabb végzek a munkával, a kisfiam pedig még oviban van délutánig.
Nagyjából ennyi hetente.
Illetve természetesen késő este, 21. óra után, amikor már biztosan alszik a kisfiam és gyorsan összepakoltam stb. akkor tudok egyedül lenni, olvasni egy kicsit vagy beülni egy kád illatos vízben (és ott olvasni)- ennél sokkal többre hétköznap nem futja, mert azért dolgozom, elfáradok én is, aludni is kell valamikor.
Hetente 2* járok mozogni (konditerem)- az egyik alkalom ez a péntek, amit írtam, a másik alkalom általában vagy egy hétköznap délután vagy egyik hétvégi nap délelőtt- akkor jön velem a kisfiam is, ilyenkor 2 órát a terem játszóházában van. Talán még ez a másik 2 óra is csak az én időm.
Idén már egy hétre elviszi az apukája magával külföldre, ahol ő él, addig én gőzerővel tudok dolgozni és túlórázni :(- bár esténként már előre örülök, hogy mehetek pl. minden nap mozogni- ennyi lesz az én "hasznom" ebből az egy hétből. Remélem, hogy a sok munka után lesz is hozzá erőm.
Még alszik a kisfiam hétvégén is délutánonként- akkor is van 1-1 lpott óra, bár akkor inkább belehúzok a háztartásba (vasalás, ételkészítés stb.)- de előfordul, hogy én is lopok magamnak egy nyugis órát olvasni vagy aludni egy órát délután. Mondjuk havonta 1-2szer.
Hűű.. az előző egyedülálló anyukáknak hatalmas gratuláció :) Jó látni, hogy így is képesek vagytok időt szánni magatokra, sokan ezerszer jobb helyzetben is csak sírnak-rínak :)
Nekem szerencsére van segítségem, a férjem 6-15ig dolgozik és egy városban élünk az anyósommal. Így 2 naponta elmegyek konditerembe, addig a férjem vigyáz a kicsikre. Valamint szombaton az anyósom vigyáz rájuk kb. 10-18óráig. Ilyenkor van egy kis időnk egymással foglalkozni, valamint este 9 után, mikor lefeküdtek a manók :)
Egy 5éves kisfiú és egy 2 éves kislány :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!