Kedves anyukák, apukák. Rábíznátok a gyermeketeket egy fiatalabb lányra?
Sziasztok!
Mindig is szerettem volna kisgyerekekre vigyázni, a jövőmben mindenképpen helye is lesz ennek.
Jelenleg 16 éves, 10-es gimnazista lány vagyok, mivel minden közösségi munkám elvégeztem, emiatt és egy minimális pénzkeresés miatt szeretnék bébiszitterkedni.
Tapasztalatom van gyerekekkel kapcsolatban, sokszor vigyáztam rájuk táborokban, mindig meg volt a közös hang.
Nem tudom, hogy mennyire lenne felesleges egy fecebook csoportban kirakni egy hirdetés, esetleg az iskolák, ovik aulájában szórólapokat kihelyezni ezzel a célommal kapcsolatban.
Egyáltalán van olyan szülő, aki a 4-10 (12 maximum akire kell szerintem vigyázni) éves gyermekét egy 16 éves lányra bízni? Ha igen, milyen feltételekkel?
Köszönöm a válaszokat!
Hivatalos( lurkó babysitter) oldalon találtuk meg a gyermekeink babysitterèt. ☺️
19 éves lány.( Óvodában dolgozik ,tehát van kicsikkel tapasztalat már) nem olyan régen lett 20 éves. Több mint fél éve van nálunk.
Gyerekek imádják. Total megbízunk benne, szeretjük ☺️
Igaz ,hogy nem 16 éves. De éppúgy nagyon fiatal mint te. Egy pár év ,egy tanfolyam ,és ha valóban érdekel ,simán csinálhatod.
Mi mindenkèppen fiatal lányt szerettünk volna ,mert a gyerekek velük sokkal jobban kijönnek. Ez fontos szempont volt. Egyébként csak az első találkozás után tudtuk meg a korát ,nem rèmültünk meg tőle. Adtunk egy esélyt. Megérte. Nagyon okos,ambiciózus, türelmes ,kedves lány.
Ha ismerősi körben van éstudom, hogy megbízható, akkor simán.
Ha idegen, akkor valószínűleg idősebb bébiszittert keresnék.
Viszont ha belegondolok abba, hogy néhány évtizede az óvónők is csak óvónői szakközépiskolát végeztek, ami azt jelentette, hogy 16 évesen már bőven gyakorlatoztak, akkor felvetődik a kérdés, hogy miért ne? Viszont régen talán érettebbek voltak ebben a korban a lányok.
Így idegenre nem.
De a barátnőm lánya épp 16 éves volt mikor elkezdett vigyázni nyáron az akkor 5 éves lányomra. Imádják egymást, így évek óta ő a bébiazitterünk.
Szóval esetleg ismerősi körben próbálj meg kiindulni, esetleg ha van óvónő/tanítónő vagy védőnő ismerősöd, ö tud ajánlani családnak.
Nem merném rábízni teljesen. Azzal nem lenne bajom hogy eljátszogat a kicsivel, vagy kaját ad neki, pelenkázza. Én meg a másik szobában dolgozom, bármi mást csinálok otthon, hallom őket, rájuk nézek. De egyedül nem hagynám őket, az utcára sem vihetné ki.
Valahogy nem lennék benne biztos hogy váratlan helyzetekben megfelelően és gyorsan reagalna. Pl. Fuldokolni kezdene a kicsi, vagy súlyosan megsérülne, mérgezést kapna vagy durva allergiás rohamot, kigyullad valami váratlanul, vagy leesik magasról de nincs tünete, hirtelen belázasodna, vagy ha kivinné mennyire képes fogni a kezét minden helyzetben, biztonságosan közlekedni stb.
Én inkább tapasztalat szülőt, vagy gyerekekkel foglalkozó szakmában dolgozót keresnék.
Kedves mindenki!
Köszönöm szépen mindenki válaszát, valamilyen úton biztosan el fogok indulni, ugyanis számomra szenvedélynek is nevezhető az, hogy a gyerekeket boldognak lássam :) Örülök a pozitív-negatív indoklásoknak, hálás vagyok, hogy több ember rászánt pár percet, hogy röviden megmagyarázza a válaszát.
Azért azt tudni kell, (néhány előítélettel rendelkező személy miatt írom le) hogy eléggé különbözöm a korombeliektől, nem minden helyzetben, de érettebbnek is érzem magam :)
Kedves utolsó! (17-es)
Huh, azért remélem, hogy mint édesanya sem nagyon van részed ilyenekben! Abban teljesen igazat adok, hogy az ilyen esetekben többségében egy szakmai kéz ténylegesen sokkal nagyobb segítség.
"Azért azt tudni kell, (néhány előítélettel rendelkező személy miatt írom le) hogy eléggé különbözöm a korombeliektől, nem minden helyzetben, de érettebbnek is érzem magam :)"
Nem bántásként, de ez a komment jól mutatja, hogy ugyanolyan vagy, mint a többi korodbeli. Minden 16 éves különbnek, érettebbnek hiszi magát a társainál.
Aranyos, ahogy próbálsz cukinak tűnni.
Ha valóban érettebb lennél a korodbelieknél, akkor egyértelmű lenne számodra, hogy senki nem fogja a gyermekét egy idegen 16 évesre bízni.
Egyetlen egy eset volt amikor nem hivatásos bébiszitter vigyázott az ikreimre, amikor az ismerős ismerőse 20 évesen babát várt, és munkát keresett. Rajta megesett a szívünk a párommal, őt szívesen alkalmaztuk, legalább gyakorolta is a baba gondozást. Persze előbb alaposan elbeszélgettünk vele, megismertük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!