Mi vagy mik azok a dolgok amiket úgy érzel elrontottál a gyereknevelés során vagy most már egy kicsit vagy teljesen másképp csinálnál? Hogyan?
Fiam 6 éves. Én is sokszor éreztem h nem ez a helyes út és próbáltam változtatni. Elég hamar tudnak alkalmazkodni, pár hét és van eredménye. Semmi aincs veszve. Főleg a szigor következetesség vezethető be úgy is ha előtte nem volt annyira jelen. Ellenállnak de aztán megtanulhato neki is és nekem. Is milyen a jó korlátok között biztonsagosan fejlődni.
Hajrá lányok még ma csináljátok úgy ahogy szerintetek kell
A gyumolcsleves hozzaszolonak, 2 eves NE adj neki. Nem o veszi a boltban.
Adnek nyers zoldseget idoben. Minden fott zoldseget szeret es megeszik (napi 4-5 fajtat, erre nagyon figyelek ) , viszont nyersen nem, mert anno nem adtam neki.
Meg igen a tobb turelem... dehat ez nehez.
Nálunk anyósom adott gyümölcs levet neki. Nála tényleg nem itta6meg a vizet.
Otthon megitta.
Hamar megtanulják hogy hol mit lehet, de tudnak sima vizet is inni. Kis elhatározással és türelemmel atszokik a vízre
Azt hittem baromi következetes vagyok… de a gyerekeim ki tudnak játszani
Pedig csak ovisok..
Több türelem kellene..
Nekem a nagy már 14 éves, nem adnám bölcsibe 14 hónaposan. Nagyon megbántam ezt a döntést. Életem legrosszabb időszaka volt. Új munkahely, gyerek állandóan beteg. Sehol nem tudtam megfelelni igazán, csak vergődtem.
Most a kicsim 1,5 éves, nem adom be.
1. Nem kapcsolnék be mesét az evéshez, csak hogy egyenek végre valamit. (Férjem és a szüleinek szokása volt valójában, én meg nem léptem fel kellően ellene, elhittem, hogy jobban esznek így. Azóta is haragszom magamra.)
2. A gyümölcsléivással nálunk is túlzásba tudnak esni. Ritkábban hagynám.
3. Nem aggódnám szét az agyam a súlygyarapodásukon, és nem rendelnék alá mindent annak, hogy valami kalória menjen beléjük.
4. Nem szoktatnám rá őket arra, hogy mellettük maradok, amíg el nem alszanak. Vagy legalábbis hamarabb, max. 2 éves korukban leszoktatnám őket róla.
5. Nem hagynám, hogy a férjem nyomására ilyen sokat legyenek a nagyszülőknél.
6. Több házimunkára szoktatnám őket. Totál elkényeztettem az első kettőt ebből a szempontból, és csak most, négy gyerekkel realizálom, hogy én nem fogom bírni ilyen szinten kiszolgálni őket, muszáj kiosztani a házimunkát.
7. Sokkal kevesebb tárgyi ajándékot adnék nekik, és a nagyszülőket is erre kérném. Sok gyerekkel az ünnepek gyakorlatilag kacathalmozások. Utálom. Még akkor is, ha szipi-szupi kacatok. Pár napig játszanak vele, utána porfogók.
Nekem nagy hibám volt, hogy több területen is helyt akartam állni.
Mindig főztem, takarítottam, mostam, vasaltam...
Ha lesz mégegy gyerekem sokkal kevesebb házimunkát végzek és többet babázok. Olyan hamar megnőtt. 🥺
Amíg lehet, kizárnám az életükből a képernyőt. Kiskamaszok, az ő kisgyerekkorukban még nem volt mindennapos az okostelefon és a tablet, de youtube-on már akkor is sok mesét néztek. Sajnos ez azóta is elég nagy probléma, most, jó időben sokat vannak a levegőn, de amikor itthon vannak, nagyon lehéz lekattintani őket róla.
Illetve lehetnék sokkal szigorúbb és következetesebb is, de nem megy. Nem olyan a természetem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!