Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tennétek a helyemben?

Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

2 éve “becsúszott” a baba a párommal,akkor ő nagyon nem szerette volna megtartani, arra buzdított,hogy vetessem el. Persze én nem szerettem volna elvetetni,de sajnos 5 hetesen elment a baba(lehet a lelki terror miatt amit párom okozott)

Én akkor is nagyon sírtam,rosszul érintett a dolog,sőt még mai napig elsírom magam ha feljön a gyerek téma. Párom persze nagyon örült mikor elment a baba..:/

Akkor azt mondta,hogy “még nem volt itt az ideje, majd 2 év múlva”

Csak sajnos az a 2 év lassan eltelik, és mikor rákérdezek a babaprojektre akkor az a válasz,hogy “majd 1-2 év múlva”

Csak,hogy én ezt már nem szeretném kivárni.

Nagyon azon gondolkodom,hogy megvárom a kereken 2 évet aztán ha akkor sem bólint rá az ötletbe akkor hagyom a csudàba, elköltözöm tőle,gyűrűt visszaadom aztán legyen boldog azzal akivel akar,de az én időmet ne húzza.

Ti hogy vélekedtek erről?

2022. máj. 16. 18:26
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
93%
Nem várnék tovább. Megmondanám neki, hogy vagy most vagy sajnálom de viszlát. Bár egy ilyen zsarolás után ha bele is menne félnék, hogy nem lesz boldog az apa szereptől és olyan családba érkezik a baba, ahol nem látják szívesen. Mondjuk én már az első vetélés után mikor örült elhagytam volna. Mi sem áltunk az elején készen egy gyerekre, mikor azt hittem véletlenül becsúszott, de a párom egyből azt mondta (4 hónapos kapcsolatban), hogyha így sikerült hát ő mindenben támogat. Aztán megjött így elengedtük a témát.
2022. máj. 16. 18:35
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a döntést csak te hozhatod meg alapos mérlegelést követően.

Leírhatom a véleményemet, de az rajtad nem fog segíteni, ahogy az itt megjelenő pro és kontra vélemények sem.

Az én gondolatmenetem:

Ha úgy érzed, hogy te felkészültél egy babára, de a társad nem akar, akkor ott érdemes lehet elgondolkozni azon, hogy külön folytatjátok tovább. Jobb, ha most mentek szét, mint x év múlva válással, akár úgy, hogy már van egy gyerek is.

Ha csak arról van szó, hogy a párodnak még kell némi idő, de nagyon szeretitek egymást és ő életed szerelme, akkor inkább ülj le vele és beszéljetek őszintén erről a dologról. Ha szeretne babát, csak még nem érzi felkészültnek magát erre, vagy fél tőle (sok férfi nem meri bevallani ezt), akkor az idő segíthet. Persze nem hosszú évekről van szó ebben az esetben. De azért elhagyni azt, akit szeretsz, mert te már megértél valamire, amire még ő nem, az ostobaság.

És egy utolsó tanács, amit vagy megfogadsz, vagy nem:

Semmiképpen se próbáld meg választás elé állítani, vagy rákényszeríteni a gyereket, főleg akkor ne, ha nem akarja. Ultimátumokat se adj neki, mert azzal is csak az ellenkezőjét érheted el nagy valószínűséggel. Ezekkel lehet a legjobban meggyilkolni egy kapcsolatot és hidd el, ha besokall a párod, pillanatok alatt fogod ott találni magadat egyedül terhesen/gyerekkel.

2022. máj. 16. 18:35
 3/14 anonim ***** válasza:
90%
2 éve otthagytam volna a francba amikor azon örvendezett, hogy elvetéltél. Nem is értem ezt.
2022. máj. 16. 18:46
 4/14 anonim ***** válasza:
85%
Teljesen egyetértek a hármas válaszolóval!! Két évvel ezelőtt ott kellett volna hagynod, amikor annyira örült, hogy elment a baba.
2022. máj. 16. 18:49
 5/14 anonim ***** válasza:
81%
ne várj 2 évet még mert akkor legkorábban 4 év múlva lesz babád. Ja tényleg dobd ezt a gyökeret, ilyenek egy normális ember nem örül.
2022. máj. 16. 19:03
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Hacsak nem az első randik egyikén történt a "baleset", akkor az ő válasza mindig ez lesz, vannak ilyen pasik.

Én nem várnék, meg szabnék határidőket. Megmondanám, hogy én most szeretnék gyereket, és megkérdezném, hogy mitől lesz ideálisabb 2 év múlva. Erre adhat logikus választ, ha pld. a szülőkkel laktok, építkeztek, kiköltekeztetek valaminek a vásárlásával, a munkahelye bizonytalan stb., de akkor elvárnám, hogy tegye meg a megfelelő lépéseket.

2022. máj. 16. 21:18
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha valóban lelkileg terrorizált, akkor már két éve is el kellett volna hagynod.Főleg mikor láttad, hogy mennyire nem támaszod akkor, amikor elvetéltél és fájt a lelked. Bármennyire fiatalok, felkészületlenek is voltatok akkor, ha valaki szereti a másikat és látja hogy lelkileg szenved, akkor nem tud örülni. Gondolom azóta sem változott.

Őszintén szólva ha elhagyod sem valószínű hogy két éven belül lesz gyereked. Meg kell ismerni valakit, bele kell szeretni, úgy érezni vele szeretnél családot alapítani és fordítva is ugyanígy működnie kell a dolognak, mert ilyenhez nem elég az egyik fél. Akárkinek gondolom te sem szeretnéd megszülni a gyerekét, csak hogy legyen.

Ettől függetlenül én lezárnám azt a kapcsolatot amibe vagy.2 év elteltével is meg kell említened mennyire bántott a párod viselkedése. Haragszol rá, hibáztatod( akár volt köze a viselkedésének a dologhoz akár nem) ez nem egy olyan alap, ami hosszú távon egészségesen fentartható kapcsolatot eredményez. Most még csak így elfojtva van ez benned, de ha egy-egy nehéz szituációba is elfordul/t, nem segített, nem volt a támaszod, akkor sok értelme tuti nincs folytatni.

2022. máj. 16. 21:54
 8/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat,igen arra hajlok nagyon én is,hogy elhagyom.

Illetve egy idő után a nő a férfiban keresi az ideális apajelöltet és na valljuk be vonzó az ha tudod,hogy a férfi akit szeretsz apaszerepben is tökéletes lenne.sajnos így,hogy nincs meg benne ez a vágy,hogy apa legyen így kezdek belőle kiábrándulni,kezd kihűlni a kapcsolat.

Igazán már azt sem érzem,hogy boldog lennék, szerintem már depressziós vagyok vagy nem tudom, pl egyedül vagyok itthon,épp teregetek és csak úgy elsírom magam. Nagyon nem jó ez így:(

2022. máj. 16. 22:26
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
2 év múlva sem fogja akarni, ez csak kifogás. Feleslegesen húzod az időd egy ilyen ember mellett. Kuka.
2022. máj. 17. 00:18
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Hány évesek, mióta együtt, házasok vagytok?
2022. máj. 17. 00:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!