Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi mindenről kell lemondani,...

Mi mindenről kell lemondani, a gyerek születése után?

Figyelt kérdés

Próbálkozós szakaszban vagyunk, szeretnénk gyereket, de minél többször gondolok arra hogy mivel jár (nem hosszútávon, hanem már az első hetek is), annál jobban elmegy a kedvem tőle.

Épp tegnap néztem youtubon külföldi videókat babák első otthon töltött napjáról. Konkrétan rámjött a "depresszió" ettől. Persze tudom, hogy így lesz (kellene lennie) de látni másabb, mint tudni.

Most tuti provokatív kamunak néztek, de én tényleg úgy szeretném tölteni a napjaimat szülés után, ahogy még a gyerek előtt (persze nyilván el kell látni a gyereket). Ez mennyire lehetséges? Szeretném, ha konkrétan válaszolnátok erre a kérdésre, mert már tettem fel korábban kérdést, de mindenki félrebeszélt, nem arra válaszoltak, amit kérdeztem.

2022. máj. 16. 13:35
1 2 3 4 5 6 7
 61/68 A kérdező kommentje:
Nem én pontozam le :)
2022. máj. 16. 17:44
 62/68 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az ítélkezést, alaptalan feltételezéseket, amit a többségből kiindulva rámzúdítottatok.

Tisztában vagyok vele, hogy vannak brutális szülések, értelemszerűen nem az a kérdésem, hogy egy szanaszét szakadt, járni alig tudó nő miért nem megy el kávézni egy héttel a szülés után.

Viszont nem csak ilyen szülés van, vannak szerencsésebb esetek is, volt ilyenre példa a közvetlen környezetemben.

2022. máj. 16. 17:49
 63/68 anonim ***** válasza:
100%

Az első napokban kórházban voltunk és túlélésre hajtottam. :) Utána otthon kb. 1,5 hét volt az, mire azt éreztem, hogy összeszedtem magam, testileg, lelkileg, mindenhogy. Pedig viszonylag normális szülésem volt, de azért fájt itt-ott, nagyon véreztem, gyengének éreztem magam, bedurrant a cicim, fáradt voltam, stb. Jó volt, hogy itt volt anyu és a férjem váltva, szerintem ezért lettem jól viszonylag gyorsan. Csak a kis csimpinkkel és magammal kellett foglalkoznom, teljesen össze voltunk nőve, de hogy őszinte legyek mindkettőnknek nagyon jól esett a közelség és ezt csak tetézte, amikor a férjem is odabújt hozzánk.

Nagyjából 2 hetesen már legalább napi egyszer kimentünk sétálni, egyre hosszabb időkre, egy hónaposan pedig hazautaztunk anyuékhoz egy hétre "nyaralni". Őszintén szólva én lazának tartom magam (3,5 hónaposan Horvátországban nyaraltunk), de amíg nincs meg minden oltása, idegen helyre nem vittem volna. 3 hetesen még annyira picike jelly baba. Kivétel ha saját nyaraló és a férjem, én, vagy anyu takarítottunk ott előtte. :)

3-4 hetes lehetett, amikor már barátnőkkel beültünk valami terasz helyiségbe, de ehhez a baráti társaságnak is asszisztálni kell, illetve jó, hogy nyári babánk van. Zárt helyre még nem vittem volna szívesen.

A kozmetikusom pl. fogadott babástól is, amikor már jól éreztem magam, elkezdtem edzeni járni, stb. Szóval minden belefér, amire az embernek igénye van, csak átalakul, macerásabbá válik, szervezést igényel és nagyon durván átformálódik a fontossági sorrend. A gyerek az első és ez teljesen természetes érzésse válik. Egyébként piszkosul nehéz sokszor, de akkora szerelem, hogy szerintem megéri. Mi azt az elvet szoktuk követni, hogy a gyerkőc integrálódjon a lehetőségekhez képest a mi életünkbe és ne mi áldozzuk az életünket az övé alá teljesen. Az utóbbi felfogásúaknál látom a mártír szemléletet. Csak azért, mert nekünk macera egy egésznapos program pl. (főleg bepakolni hozzá) még nem mondjuk le. Összeszorítjuk a fogainkat és megyünk, mert menni szeretnénk. Lehet tele lesz bakival, de legközelebb már annyival okosabbak leszünk és egyre gördülékenyebbek lesznek ezek. Sosem lesz semmi olyan, mint gyerek előtt. Szerintem sokkal fárasztóbb, de sokkal jobb! :)

2022. máj. 16. 18:04
 64/68 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek!

Különösen az ilyen szép hosszú, részletesen kifejtett válaszokat, hálás vagyok, hogy szántotok rá időt, hogy leírjátok!

2022. máj. 16. 18:27
 65/68 anonim ***** válasza:
100%
Császárom volt kétszer. Mire a kórházból hazajöttem, nagyjából rendben voltam. Pelenkát egyáltalán nem hordtam és ki tudtam mozdulni 1-2 hetes korukban elintézni pár dolgot, pedig csak a párom volt a segítség. Szerencsés voltam, mondjuk valahogy nem is izgultam túl a dolgokat.
2022. máj. 16. 18:52
 66/68 anonim ***** válasza:
65%
Kezdjük ott hogy remélhetőleg probléma mentes terhességed lesz és nem fogsz heteket hónapokat otthon vagy korházba tölteni. Na ha olyan mázlista vagy akkor még nem kell lemondanod semmiről kivéve egy két kajáról.. tegyük fel lesz egy nagyon szép szülésed is itt már tényleg a nagyon mázlisak közé tartozol szóval levettük hogy a császár miatt mikre nem vagy képes ( én nem tudtam belépni egyedül a kádba se 🤷‍♀️ ) akkorára dagadt a bokám szülés után (víz) hogy az alap 36 os lábam csak 44 es papucsba tudtam belepréselni mig egyáltalán kisétálok a korházból 🙄 olyan érzés volt mintha bármelyik pillanatban széteshetne a bokám egy hét volt mire lement … :D én imádtam aludni és komolyan jó babát kaptam egy hónap után már volt hogy egybe 5 órát aludtam éjszaka de előte 1,5 óránként kelt enni és nem az nehéz, hogy felkelj hanem hogy 45 percig vagy félóráig fent is maradj :D na aztán ha mázlid van még mindig az elején én nem tudtam leszedni ciciről mindenre is az volt a megoldás. És ha végre elaludt se azt jelentette, hogy le is tudom rakni hanem, hogyha ugyes vagyok és keveset mozgok megtudom inni az odakészitett kávém 😅 ja és majd a terv hogy babakocsiba fogod tologatni még b terv hogy majd hordozó kendőbe cukimamit játszol igen ám csak ha nem visit torka szakadtábból mindkettőbe :D és kb 6 hét után rájössz hogy igen lehet azt mondják, hogy a babakocsinak nem használjuk a sport részét lehajtva mert nem 100% vízszintes de ha a te babád úgy hajlandó legalább egy órácskát megmaradni akkor de igen használjuk… ha gyereked úgy hajlandó 3-4 órát egybe aludni hogy az ágyadba veszed nappal akkor igen oda fogod venni és aludni … ja és jól néz ki amerikai filmekbe hogy kocsikáznak mert akkor legalább alszik a baba csak, ez nem minden esetbe igaz… és akkor viszont még egy kicsi kocsikázás is pokol tud lenni.
2022. máj. 16. 20:31
 67/68 anonim ***** válasza:

Melyik YouTube videót nézted, tedd ki léci

Kíváncsi vagyokmi ijesztett meg ennyire

2022. máj. 16. 21:07
 68/68 anonim ***** válasza:
51%
Az addigi életedről :D
2022. máj. 18. 12:19
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!