Mi mindenről kell lemondani, a gyerek születése után?
Próbálkozós szakaszban vagyunk, szeretnénk gyereket, de minél többször gondolok arra hogy mivel jár (nem hosszútávon, hanem már az első hetek is), annál jobban elmegy a kedvem tőle.
Épp tegnap néztem youtubon külföldi videókat babák első otthon töltött napjáról. Konkrétan rámjött a "depresszió" ettől. Persze tudom, hogy így lesz (kellene lennie) de látni másabb, mint tudni.
Most tuti provokatív kamunak néztek, de én tényleg úgy szeretném tölteni a napjaimat szülés után, ahogy még a gyerek előtt (persze nyilván el kell látni a gyereket). Ez mennyire lehetséges? Szeretném, ha konkrétan válaszolnátok erre a kérdésre, mert már tettem fel korábban kérdést, de mindenki félrebeszélt, nem arra válaszoltak, amit kérdeztem.
Szia
Nekem 2 gyerekem van, 3 éves lány és 6 hónapos fiú. Őszintén szólva azon kívül, hogy nem járok dolgozni és keveset alszom, nekem ugyanolyan az életem, nem kellett semmiről lemondanom. De nekem nagyon jó férjem van, aki szintén imád a gyerekeivel lenni, nélküle biztosan nem menne. Bár nem tudom, hogy a te életviteled milyen 🤷♀️
Igaz vannak nehéz napok és fixen mindig hajnali 5-kor kezdődik a nap😅 az eleje persze mindig nehéz, de nem lehetetlen belerázódni és nem kell az itteni mártíranyukra hallgatni sem.
A nyugodt, független életről.
Jóó sok évig lesz egy 7/7 0-24-es munkád, hogy milyen főnököt dob a gép meg nem lehet tudni :S
Az első napokban is ugyanezek a problémák vannak.
Sír, nem alszik. Szegény azt sem tudja hol van.
De pontosan mit akarsz csinálni az első napokban ami érdekel h babaval lehet-e? Mert mondjuk baba nélkül sem fogsz tudni mondjuk futni a szülés utan
12
Ha nem probléma, leírnád kérlek hogy telik egy napotok?
14
Pl kimenni pár órára, beülni valahová barátnőkkel.
A párommal kettesben időt tölteni.
De nem értem, most akkor ugyanúgy akarsz élni vagy gyereket? Mert gyerekkel nyilván nem lehet ugyanúgy élni, de pont erre az élményre vágyik az ember.
Mellesleg, az első pár nap/hét még hagyján, akkor viszonylag sokat alszanak a babák napközben is, az elején sokkal inkább hasonlított az életem a régihez, mint a gyerek 3-4-5 hónapos kora után.
De szerintem pár napos gyerek mellett annyira csoda az egész, hogy a franc se akar a baràtnőkkel kávézni ahelyett, hogy a gyerekével legyen. Vagyis de, a sógornőm pont ilyen, nekik becsúszott csak a gyerek, 3 hetesen már a nagyszülők vigyáztak rá órákat, míg anyuka barátnőzött, mert ő sem akart változtatni az életén, azóta sem igazán foglalkozik a gyerekkel, nagyszülők nevelik, neki csak mutatóban van. Te is ilyen akarsz lenni?
2 gyerekem van. Az első pár napban eszembe sem jutott kimenni pár órára, sem beülni valahová a barátnőkkel.
A pároddal lehetsz kettesben, mikor alszik a baba.
Nem lesz olyan, mint a gyerek előtt, ezt fogadd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!