Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi mindenről kell lemondani,...

Mi mindenről kell lemondani, a gyerek születése után?

Figyelt kérdés

Próbálkozós szakaszban vagyunk, szeretnénk gyereket, de minél többször gondolok arra hogy mivel jár (nem hosszútávon, hanem már az első hetek is), annál jobban elmegy a kedvem tőle.

Épp tegnap néztem youtubon külföldi videókat babák első otthon töltött napjáról. Konkrétan rámjött a "depresszió" ettől. Persze tudom, hogy így lesz (kellene lennie) de látni másabb, mint tudni.

Most tuti provokatív kamunak néztek, de én tényleg úgy szeretném tölteni a napjaimat szülés után, ahogy még a gyerek előtt (persze nyilván el kell látni a gyereket). Ez mennyire lehetséges? Szeretném, ha konkrétan válaszolnátok erre a kérdésre, mert már tettem fel korábban kérdést, de mindenki félrebeszélt, nem arra válaszoltak, amit kérdeztem.

2022. máj. 16. 13:35
1 2 3 4 5 6 7
 41/68 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem meg várj pár évet amíg kiszorakozod magas rendesen
2022. máj. 16. 15:34
 42/68 A kérdező kommentje:
Ezzel tisztában vagyok. És?
2022. máj. 16. 15:35
 43/68 anonim ***** válasza:
82%

Az az igazság ,hogy nagyon hosszú lenne felsorolni mi mindenről kell lemondani.

Vannak időszakok ,amikor mindenről is,mèg egy jó,frissítő alvásról is.

De vannak időszakok amikor sokat tudsz magaddal foglalkozni, a ferjeddel ,a hobbiddal stb..

Talán már nem lesz olyan spontán az életed, a mindennapjaid. Egy ideig...

De, helyette sok új ,csodás élményt fogsz kapni. Kár lenne ezt negatívumként felfogni, hogy ez rossz dolog, hogy vége az életnek.

Hogy folytonos lemondás az egész. Nem feltétlen kell annak lennie.

Az élet akkor kezdődött el számunkra ,miután megszülettek a gyerekeink. ☺️

Más élet. Nem az ,amit előttük éltünk életvitel szerűen. Ettől még csodálatos , élménydús ,minőségi. Ha alszunk éjjel ,ha nem.

Ha tudunk menni egy várva várt programra ,ha nem ,mert mondjuk betegek lettek.

Át szerveződik minden. Át alakul.

Más lesz a fontossági sorrend. Neked is más dolgok lesznek fontosak. És megoldás mindenre van!

Mi mióta vannak gyerekeink ,olyan helyekre eljutottunk ,ahová gyerek nélkül eszünkbe sem jutott elmenni megnézni,felfedezni. Sokkal minőségibb ,tartalmasabb lett.

Igen ,nehezebb, igen,kell a logisztika. Nem olyan spontán , de amit kapsz cserébe ❤️azt majd úgy is megtapasztalod.

Ne aggódj feleslegesen.

Teljesen át programozódik az ember agya/ lelke ,mindene amikor várandós lesz ,és amikor megszületik az a csöpp baba ☺️

2022. máj. 16. 15:36
 44/68 anonim ***** válasza:
40%

Az elso napokban / hetekben ezekrol kell lemondani (foleg ha szoptatod, a tapszerrel tomottek nehzebben emesztenek, tehat ritkabban ehesek ) :

alvas, wc, eves, fozes, pakolas, sminkeles, rendesen feloltozes, boltba menes, egy film megnezese, vendegekkel csevereszes, akarhova menes baba nelkul. Kb. minden. Persze idovel ez javul.

2022. máj. 16. 15:41
 45/68 anonim ***** válasza:
92%
Én nagyon nem vagyok mártír anya, és a piát sem vetem meg ha úgy van, de egy frissen szült anya hogy inna már alkoholt? Hát még szoptat. Az eslő napokban örülsz, hogy lyuk van a seggeden, próbálod életben tartani magadat és a babát. Ez nem mártírság, hanem tények. Persze, leszel majd megint szabadabb is, NŐ!!!4 is (már ha valaki a barinőktől meg a piától érzi magát annak). De nem az első napokban, és nem is az első hetekben. Azok teljesen alárendelődnek.
2022. máj. 16. 15:43
 46/68 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.

Arról mi a véleményetek, ha valaki 3 hetes babával lemegy a tópartra nyaralni?

És miért ne lehetne egy 1 hetes gyerek mellől elszabadulni 1-2 órára, ha az apukája vigyáz rá?

2022. máj. 16. 15:45
 47/68 anonim ***** válasza:
45%
Mert pelenkában fogsz vérezni és annak is örülsz ha a gátsebeddel tudsz wc-ni. Tehát mindkét kérdésedre a válasz hogy nem,nem tudsz kimozdulni az első pár hétben ,sőt ...
2022. máj. 16. 15:47
 48/68 flora08 ***** válasza:
100%

Többen írták, hogy nem lesz már ugyanolyan az életed, mint előtte. Pontosan ugyanolyan biztosan nem. Ez igaz az első napokra is. Mivel kifejezetten azokra vagy kíváncsi, arról írok. Előzményként annyi, hogy a terhességem csodás volt, a kisfiam gyönyörűen fejlődött, nekem sem volt semmilyen problémám. Nagyon fitt voltam; imádtam a legvégéig. De... A fiam császármetszéssel jött világra, a születését követő időszak maga volt a pokol. Sajnálom, hogy ezt kell írnom, de nem fogok hazudni. Soha nem gondoltam volna, hogy ennyire nehezen regenerálódok majd. (Mielőtt bárki nekem esne: mozogtam, amennyit csak lehetett, nem hagytam el magam.) A lábaim úgy bedagadtak, hogy alig bírtam járni, a sebem fájt (később szétnyílt) a mellem pedig annyira begyulladt, hogy vissza kellett mennünk a kórházba. Nem is tudtam szoptatni végül. Rengeteget sírtam, gyenge voltam, nem bírtam enni, erősen véreztem. A fiam sokat sírt, hasfájós volt, sokszor csak az ölemben aludt. Ahogy telt az idő kinőtte, én is megerősödtem, utána már sokkal jobb volt. Amióta (viszonylag) stabil napirendünk van, még jobb. De álmomban sem gondoltam, hogy így alakul majd. Természetesen ne gondold, hogy mindenkél ilyen az első időszak, ez csak az én történetem, amivel arra próbálok kilyukadni, hogy bármennyien elmesélhetik a tapasztalataikat, megoszthatják a bölcsességeiket, nem tudhatod előre, hogy alakul majd. Ez már a terhességre és a szülésre is igaz.

Hogy miről kell - véleményem szerint - lemondani? Arról a szabadságról, amit megszoktál. Mindent a babához kell igazítani, ki kell tapasztalni mi jó neki, megismerni az ő valódi igényeit. (Ha utánaolvasol, számos cikkben/posztban megtalálod, hogy ez az igénye, meg azt igényli...mintha minden baba ugyanolyan volna 🤦 Na mindegy, ebbe ne menjünk bele, egészen más téma.) Ez nem egyik napról a másikra történik, hanem egy folyamat. Nem arról van szó, hogy nem lehet elmenni mellőle, de szervezést igényel. Ha magaddal viszed, szintén. Újabb dolog, amiről kezdetben le kell mondani: a spontán döntések. Miről kell még lemondani? A kiszámíthatóságról. Kezdetben mikor úgy éreztem kialakult valamilyen szokás vagy rendszer, másnap már egyáltalán nem úgy volt. Ezért nem igazán szerettem, ha átjön valaki (a nagyszülőkön kívül, és ők is mindig szóltak előtte), mert az elején nem tudtam megmondani még nagyjából sem, mikor eszik vagy alszik.

Nem tudok és nem is szeretnék ilyen általános igazságokat írni, mert nincs két egyforma anyuka, apuka vagy baba: minden család más, csak a személyes élményeimet és véleményemet írtam le. Remélem hasznos volt számomra a válaszom. Minden jót kívánok!

2022. máj. 16. 15:50
 49/68 A kérdező kommentje:

Nézd, hagyjuk ezt az pelenkás dolgot, mert volt pár hormonzavaros év az életemben, amikor tena ladyt kellett hordanom sima menstruációnál is, óránkénti cserével.

Megtanultam együtt élni vele, dolgozni is el tudtam járni, csinaltam mindent ugyanúgy.

Ez nekem nem lenne akadály.

2022. máj. 16. 15:50
 50/68 anonim ***** válasza:
19%
Vagyis van olyan aki ki tudja vinni babakocsival pár percre a babát pár napoal szülés után, de órákta kimozdulni nem tud.
2022. máj. 16. 15:51
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!