Mi mindenről kell lemondani, a gyerek születése után?
Próbálkozós szakaszban vagyunk, szeretnénk gyereket, de minél többször gondolok arra hogy mivel jár (nem hosszútávon, hanem már az első hetek is), annál jobban elmegy a kedvem tőle.
Épp tegnap néztem youtubon külföldi videókat babák első otthon töltött napjáról. Konkrétan rámjött a "depresszió" ettől. Persze tudom, hogy így lesz (kellene lennie) de látni másabb, mint tudni.
Most tuti provokatív kamunak néztek, de én tényleg úgy szeretném tölteni a napjaimat szülés után, ahogy még a gyerek előtt (persze nyilván el kell látni a gyereket). Ez mennyire lehetséges? Szeretném, ha konkrétan válaszolnátok erre a kérdésre, mert már tettem fel korábban kérdést, de mindenki félrebeszélt, nem arra válaszoltak, amit kérdeztem.
Nekem 2-3 óránként kelt. Hasfájós volt, szóval gyakran sírt. Akkor aludtam amikor ő és szoptatás miatt nem tudtam elején két óránál tovább ellenni máshol mert bedurrant a cicim.
Semmi nem lesz ugyanolyan mint régen, nekem máshogy lett jobb.Most meg püréket készítek neki amikor alszik, persze ezt megoldhatod boltival is csak az drágább. Most 8 hónap után tudtunk igazán kimozdulni úgy hogy nagyszulokhoz leadjuk 2-3 órára pár havonta egy mozi erejéig 😅
2-es vagyok, hogy bovebben is valaszoljak. Az elso 15 honapban 2 orankent kelt ejjel. Egy ora mig visszaaludt, igy 15 honapon at 6 orakat aludtam 6 RESZLETBEN. Egyszer probald ki, meg a gyerek elott, hogy tudnal e ugyanolyan eletet elni igy, mint elotte.
Inkabb meg ne szulj.
Sokmindentöl függ. Pl. A szüléstől. Milyen lesz a baba. Többemberes, vagy tankönyvi. Hasfajos vagy sem...
Nem lehet konkrétan rá válaszolni, ezért nem is kaptál rendes választ.
2 fiam van, az első tankönyvi baba volt, és mégis depis lettem. A második hasfajos rossz alvó, mégsem voltam az. Plusz 2 gyerekkel is változik minden, más mint mikor 1 van.
Nem tudom, hogy mire gondolsz. Pontosan ugyanúgy szeretnéd tölteni? Most mivel töltöd?
Szerintem a gyerek nem akadály. Sok mindent meg lehet élni gyerekkel is. Vagy gyerek mellett. Nem kell mindig gyerekkel programot csinálni. Lehet tanulni, dolgozni, sportolni, bármit.
De az első időszakban fontos, hogy a gyerekkel legyél és ő legyen az első.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!