Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi mindenről kell lemondani,...

Mi mindenről kell lemondani, a gyerek születése után?

Figyelt kérdés

Próbálkozós szakaszban vagyunk, szeretnénk gyereket, de minél többször gondolok arra hogy mivel jár (nem hosszútávon, hanem már az első hetek is), annál jobban elmegy a kedvem tőle.

Épp tegnap néztem youtubon külföldi videókat babák első otthon töltött napjáról. Konkrétan rámjött a "depresszió" ettől. Persze tudom, hogy így lesz (kellene lennie) de látni másabb, mint tudni.

Most tuti provokatív kamunak néztek, de én tényleg úgy szeretném tölteni a napjaimat szülés után, ahogy még a gyerek előtt (persze nyilván el kell látni a gyereket). Ez mennyire lehetséges? Szeretném, ha konkrétan válaszolnátok erre a kérdésre, mert már tettem fel korábban kérdést, de mindenki félrebeszélt, nem arra válaszoltak, amit kérdeztem.

2022. máj. 16. 13:35
1 2 3 4 5 6 7
 1/68 anonim ***** válasza:
82%

Nekem 2-3 óránként kelt. Hasfájós volt, szóval gyakran sírt. Akkor aludtam amikor ő és szoptatás miatt nem tudtam elején két óránál tovább ellenni máshol mert bedurrant a cicim.

Semmi nem lesz ugyanolyan mint régen, nekem máshogy lett jobb.Most meg püréket készítek neki amikor alszik, persze ezt megoldhatod boltival is csak az drágább. Most 8 hónap után tudtunk igazán kimozdulni úgy hogy nagyszulokhoz leadjuk 2-3 órára pár havonta egy mozi erejéig 😅

2022. máj. 16. 13:41
 2/68 anonim ***** válasza:
8%
Szerinted ?
2022. máj. 16. 13:41
 3/68 anonim ***** válasza:
75%
Semmiről se mondasz le, de más lesz a fontos, más dolgokon lesz a hangsúly, de ez normális esetben nem probléma. Ha viszont nem akarod az egészet, akkor mindenben csak a lemondást fogod látni.
2022. máj. 16. 13:42
 4/68 anonim ***** válasza:
96%
Hát ugyanolyan már nem lesz semmi. Babatol is függ. De nem mehetsz bármikor- bárhova . Nem aludhatsz bármikor barmennyit. Ha csak doglenel a kanapén azt sem teheted meg. Egy babát nem csak el kell látni. Szóval mem csak megeteted, tisztaba teszed aztán lerakod hogy csinálja a dolgát…
2022. máj. 16. 13:43
 5/68 anonim ***** válasza:
36%

2-es vagyok, hogy bovebben is valaszoljak. Az elso 15 honapban 2 orankent kelt ejjel. Egy ora mig visszaaludt, igy 15 honapon at 6 orakat aludtam 6 RESZLETBEN. Egyszer probald ki, meg a gyerek elott, hogy tudnal e ugyanolyan eletet elni igy, mint elotte.

Inkabb meg ne szulj.

6/68 anonim ***** válasza:
92%

Sokmindentöl függ. Pl. A szüléstől. Milyen lesz a baba. Többemberes, vagy tankönyvi. Hasfajos vagy sem...

Nem lehet konkrétan rá válaszolni, ezért nem is kaptál rendes választ.

2 fiam van, az első tankönyvi baba volt, és mégis depis lettem. A második hasfajos rossz alvó, mégsem voltam az. Plusz 2 gyerekkel is változik minden, más mint mikor 1 van.

7/68 anonim ***** válasza:
89%
Nálunk eleinte nem volt sok gond, mert nagyon jó babaként viselkedett a lányom, alig bömbölt. Sőt, most is jó gyerek, de szerintem nagyon sok időt igénybe vesz a szülőség és egyáltan nem olyan mint régen. Egész nap a babával fogsz foglalkozni, utána ha már ovis dolgozol, majd rohansz érte az oviba és onnantól ugyanúgy ellátod, játszol vele. Természetesen nem lebeszélni akarlak, nagyon jó ha van gyereke valakinek. De ez a minden ugyanolyan lesz egy nagy kamu. Eleve nem ültem a játszótéren mindennap amíg nem volt gyerekem, most meg kénytelen vagyok. A férjemmel kettesben nem tudunk menni sehova csak ha valaki vigyáz rá. Még egyedül, edzeni, ilyenek el tudsz menni, ha a párod vigyáz rá.
2022. máj. 16. 13:45
 8/68 anonim ***** válasza:
60%

Nem tudom, hogy mire gondolsz. Pontosan ugyanúgy szeretnéd tölteni? Most mivel töltöd?

Szerintem a gyerek nem akadály. Sok mindent meg lehet élni gyerekkel is. Vagy gyerek mellett. Nem kell mindig gyerekkel programot csinálni. Lehet tanulni, dolgozni, sportolni, bármit.

De az első időszakban fontos, hogy a gyerekkel legyél és ő legyen az első.

9/68 anonim ***** válasza:
73%
6 hétig le kell mondanod a szexről, elég sokáig a 8 óra egybefüggő alvásról, az elején még egy hajmosás is nagy logisztikát kíván. Annyira fáradt leszel az éjszakázástól,hogy nappal ha van lehetőséged egyből alszol te is, este már 8-kor lefekszel,mert 11-kor ébred először a gyerek vagy még előbb. Most 2 éves,de egyedül csak akkor vagyok amikor az apja elviszi valamerre. Néha hiányzik,hogy csak úgy meg tudjak nézni egy sorozatot. Általában ilyenkor próbálom utolérni magam a házimunkában.
 10/68 anonim ***** válasza:
84%
Ha ugyanolyan életet szeretnél még nem állsz készen. Ha gyermekes életre vágysz majd akkor.
2022. máj. 16. 13:46
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!