Ezek az anyukák vajon igazat mondanak?
Kisfiam pontosan 4 hónapos volt, amikor először a hasáról a hátára fordult. Most öt hónapos, viszont a hátáról még nem tud a hasára fordulni. Megkérdeztem a gyerekorvost erről, és azt mondta, hogy ez utóbbi egy jóval nehezebb mozdulat, általában 6-7 hónap körül kezdik el.
Viszont az ismerős anyukákat ahogy megkérdeztem erről, illetve ahogy itt is olvasgattam a korábbi, ezzel kapcsolatos kérdéseket, azt tapasztaltam, hogy a legtöbb gyerek jóval hamarabb csinálja ezeket a mozgásokat. Még olyat is olvastam itt, aki nek a gyereke két és fél hónaposan oda visszafordult, hét hónaposan pedig egyedül járt.
Nem tudom, hogy az én gyerekem van lemaradva az átlagos gyerekhez képest, vagy ezek az anyukák egyszerűen csak túloznak?
Igen 2 hetesen. Nem a feje húzta, nem volt feszes, nem egyszer véletlenül sikerült. Folyamatosan csinálta. 7 hósan állt, 10 hósan elindult. Nem kell nekem hinni, de attól még nem lesz kevésbé igaz.
És igen baromi izgága ő is. Egy percre nem áll le. Ha megyünk aludni rendesen rossz van hogy neki feküdni kell. Mindent kitalál hogy felkelhessen.
Az én gyerekem 3 hónaposan minden irányban forgott,4 hónaposan kúszott,5 hónaposan mászott,6 hónaposan 1 nap alatt állt fel és tanult meg kiülni.Aztán 9 hónaposan kezdett járni.2 évesen szabályos bukfenceket csinált.Igazi izgő-mozgó,reggeltől estig csak legyen aki bírja mellette.
Cserében a beszédfejlődése nagyon lassú volt.Amikor már mindenki beszélt körülötte 2.5 évesen az enyém még csak akkor kezdte normálisabban.:D
De amúgy az unokatesó is korán megugrotta a mozgásfejlődés minden lépcsőjét és ott még csak a beszéd sem akadt be, mert 2 évesen verseket szavalt.
Nyilván vannak extrém gyors fejlődésű gyerekek, de ez ritka, inkább az anyukák szeretik felnagyítani a dolgokat.
Az én tesóm is mindenkinek azt mesélte, hogy a gyerek 4 hónaposan ült, fél évesen meg járt :D De érted, még nekünk is ezt mondta, nekünk, akik minden héten láttuk a gyereket, és tudtuk, hogy nem igaz.
Egyébként, az ülés nála pl. az volt, hogy 3 hónapos korától ültette a gyereket, és így 5 hónaposan már 2-3 másodpercig úgy maradt, ha felültette. Ebből lett az, hogy 4 hónaposan ül :D
Megjegyzem, ő ezeket bebeszélte magának és komolyan elhitte/elhiszi a mai napig, és ezt meséli másoknak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!