Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ezek az anyukák vajon igazat...

Ezek az anyukák vajon igazat mondanak?

Figyelt kérdés

Kisfiam pontosan 4 hónapos volt, amikor először a hasáról a hátára fordult. Most öt hónapos, viszont a hátáról még nem tud a hasára fordulni. Megkérdeztem a gyerekorvost erről, és azt mondta, hogy ez utóbbi egy jóval nehezebb mozdulat, általában 6-7 hónap körül kezdik el.

Viszont az ismerős anyukákat ahogy megkérdeztem erről, illetve ahogy itt is olvasgattam a korábbi, ezzel kapcsolatos kérdéseket, azt tapasztaltam, hogy a legtöbb gyerek jóval hamarabb csinálja ezeket a mozgásokat. Még olyat is olvastam itt, aki nek a gyereke két és fél hónaposan oda visszafordult, hét hónaposan pedig egyedül járt.

Nem tudom, hogy az én gyerekem van lemaradva az átlagos gyerekhez képest, vagy ezek az anyukák egyszerűen csak túloznak?

2022. máj. 9. 12:01
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
83%

Előfordul a túl gyors mozgásfejlődés,de nem jó az,hidd el.

A te gyereked fejlődik normálisan.

2022. máj. 9. 12:04
 2/24 anonim ***** válasza:
100%
Az átlag azt jelenti, hogy ilyen is meg olyan is van... Az én lányom pl 5 hónaposan már kúszott, barátnőmé meg 8 hónaposan. Átlagban pont kijön a 6-7 hónap. Ugyanez a fordulásra, stb. Pl barátnőm lánya már egy évesen járt, az én lányom meg csak 14 hónaposan. Nagyon változatos.
2022. máj. 9. 12:05
 3/24 anonim ***** válasza:
89%

"hét hónaposan pedig egyedül járt."

Azért mindent szerintem nem kellene elhinni.

Képzelj el egy hét hónapost, ahogy jár, az egész testfelépítése alkalmatlan rá.

2022. máj. 9. 12:10
 4/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem biztos, hogy túloznak, minden gyerek más és ennek megfelelően más ütemben is fejlődnek. Persze előfordulhat, hogy a játszótéren próbálják egymást túllicitálni az anyukák, de azért ez egy elég fura flex lenne, hogy erre spannolják magukat, hogy milyen hamar fordult át meg kezdett el járni a gyerek :D

Meg az itteni válaszokban is lehet, hogy azt látod felülreprezentálva, akinek hamarabb kezdte el ezeket a dolgokat csinálni a gyereke, mert ezekre a dolgokra furcsa módon büszkék az anyukák (én is az vagyok, nem azért, csak fura :D Nem az én érdemem, és mindegyik gyerek megtanulja, ki előbb, ki később). Bízz a gyerekedben, meg fogja tanulni ő is, a maga tempójában :)

2022. máj. 9. 12:11
 5/24 anonim ***** válasza:
100%
Siman megfordulhatott 3-4 honaposan is, de ez nem verseny, ettol meg nem lesz okosabb az eletben.
2022. máj. 9. 12:13
 6/24 anonim ***** válasza:
85%
Majs eljutsz ida, hogy nem érdekel mások miket állítanak a saját gyermekükről, mert tudod hogy a tiéd a saját ütemében, rendben fejlődik
2022. máj. 9. 12:15
 7/24 anonim ***** válasza:
89%

Az én kislányom 3 hónaposan fordult hátról hasra (ő valamiért ezzel kezdte. Védőnő is látta, pont nálunk volt.

Hasról vissza hátra 4 hónaposan ment neki. Aztán kb 5 hónaposan a saját tengelye körül körbe tudott kúszni, illetve tolatva haladni, ha kellett neki valami játék. Most 6 hónapos és tegnap előtt kezdett el előre felé kúszni. Olyan 1 métert tesz meg kb a cél érdekében, ha annál nagyobb távolságra van valami, azért még nem indul el.

Több ismerősöm van hasonló korú babával, és mindig szarul érzem magam, ha kérdezik, mit tud már, mert látom rajtuk, hogy kétkedve néznek rám. Pedig szerintem sok baba van így, főleg az aktívabb, izgága típusúak. Cserébe nem fekszik nyugodtan 5 percet és állandóan mozgásban kell legyen, autóban sem nem ül meg nyugton, kínlódás a város egyik végéből a másikba eljutni. Ha kézben van sem jó ha egy helyben állok, menni kell vele születésétől fogva. Leülni vele úgy, hogy egyhelyben van, ölben mondjuk lehetetlen (szintén születéstől). Szóval mindennek két oldala van.

2022. máj. 9. 12:23
 8/24 anonim ***** válasza:
93%

Előző vagyok, a lényeg lemaradt, szóval szerintem a nyughatatlan típusú babák kicsit korábban csinálják ezeket a dolgokat, pont a habitusukból, személyiségükből adódóan. És nem azért mert ügyesebbek lennének, mint azok akik még nem csinálják, hanem egyszerűen csak jobban akarják, jobban érdekli őket, mert mondjuk semmi más nem foglalkoztatja őket, csak az állandó mozgásban levés.

Legalábbis nekem a saját tapasztalatom ez.

2022. máj. 9. 12:29
 9/24 A kérdező kommentje:
Na az enyém pl nagyon nyugodt gyerek, simán elvan magában, ha meg lát engem vagy az apját, akkor szinte bármeddig: a konyhában pl van neki egy pihenőszék, abba beleteszem, “énekel” magában, eszi a lábát újabban, és nyugton lehet tőle főzni. A kocsi - baba és rendes - a kedvence, nyugton van és nézelődik.
2022. máj. 9. 12:32
 10/24 anonim ***** válasza:
89%
7-8, na hát üdv a klubban. Nincs fél perc nyugtom, igaz a fiam már 15 hónapos, de a fél éves státuszon már kúszott, kinyomta magát kutyába és kiült oldalra. Akkor a doktornő megjegyezte, hogy: Anyuka, felkötheti a gatyáját. Igen, érzékelem minden nap! 11 hónaposan elindult egyedül most meg már szalad mindenhova, meg nem áll fél percre sem.. néha tényleg sok. Persze örül az ember, hogy ha ügyeskedik, de ahogy írtad az éremnek két oldala van.
2022. máj. 9. 12:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!