Ezek az anyukák vajon igazat mondanak?
Kisfiam pontosan 4 hónapos volt, amikor először a hasáról a hátára fordult. Most öt hónapos, viszont a hátáról még nem tud a hasára fordulni. Megkérdeztem a gyerekorvost erről, és azt mondta, hogy ez utóbbi egy jóval nehezebb mozdulat, általában 6-7 hónap körül kezdik el.
Viszont az ismerős anyukákat ahogy megkérdeztem erről, illetve ahogy itt is olvasgattam a korábbi, ezzel kapcsolatos kérdéseket, azt tapasztaltam, hogy a legtöbb gyerek jóval hamarabb csinálja ezeket a mozgásokat. Még olyat is olvastam itt, aki nek a gyereke két és fél hónaposan oda visszafordult, hét hónaposan pedig egyedül járt.
Nem tudom, hogy az én gyerekem van lemaradva az átlagos gyerekhez képest, vagy ezek az anyukák egyszerűen csak túloznak?
Òriàsi a szòràs az egèszsèges gyerekek fejlődèsèben. Simàn van aki ennyire gyorsan fejlôdik. Ez nem verseny, ès aki valamiben hamarabb fejlődik az àtlagnàl, az masban majd később fejlődik.
Az èn gyerekem 3 ès fèl hónaposan màszott, 5 hònaposan felàllt, 8 hònaposan lèpegetett. Finommotorikaja fejlődik nagyon lassan.
Nálunk a mozgás miatt szerintem
a beszédfejlődése lesz lassú. Egyenlőre minden “meee” neki. De nagyon cuki. 😁
10-es voltam
8 vagyok
# 11 Mi a doktornőtől a múltkor megkaptuk, hogy ő az a típus lesz, akit majd a csillárról kell leszedni.
# Kérdező én nem tudok főzni sem mellette. Csak mikor a férjem hazaér, így esténként főzök másnapra. Szóval tényleg ne hidd, hogy azok a babák akik valamit előbb csinálnak, annyival különbek, mint más babák. Persze a szüleiknek igen, így nekem is az én lányom a legügyesebb, de reálisan nézve tudom, hogy egyszerűen csak különböző babáknak különbözőek a preferenciáik.
Az én fiam meg kicentiz mindent. Mindennek szokott lenni egy mettől meddig normális tartománya, és mindenből a legutolsó időpont előtt fél nappal kezdi el prezentálni. De akkor úgy, mintha mindig is tudta volna. Nálunk a forgás szerintem fél éves korára lett végleges, tehát megfelelő minden irányba. Most 7 hónapos, kúszhatna, de egyelőre csak rávezető mozdulatokat gyakorol. Járok vele tornázni, nincsen semmi szervi problémája, szimplán csak nem siet. És ő is elég nyugis, egy vizes flakonnal akár egy órát is eljátszik a földön, aztán ha megunta kiabál nekem, hogy most már csináljak valamit. :D
Úgyhogy ilyen is van. Nem kell aggódni, ha valami problémás lenne a védőnő vagy gyerekorvos fogja jelezni.
Kér hetesen?
Az enyém meg 3 honaposan fejben oldotta meg a másodfokú egyenletet :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!