Van, aki egy gyerek mellett döntött úgy, hogy nem megy vissza/nem kezd el dolgozni? Mikor nagyobb lett, mihez kezdtetek, hogyan töltöttétek a szabadidőtöket?
Jó, akkor leírom milyen volt, amíg tartottak az eltartott nők házasságai:
Az első nő eligénytelenedett. Otthon ült, takarított, csekkeket fizetgetett be, ha kellett, a gyerekek ügyeit intézte. Ezen az alapon a gyerekek nem töltöttek sok időt az apjukkal, sőt semennyit, mert hát a nő azért volt otthon, hogy gyereket neveljen. Leharcolt lett.
A második nő jogi végzettséggel maradt otthon úgy, hogy a szakmájában egy napot nem dolgozott. 15 évig otthon volt, a férje meg ugye csak a munkának élt. Szépen menetelt felfelé a ranglétrán, és amikor már keresett annyit, hogy megengedhette magának a prostituáltakat, eljárt qrvázni. A nőnek meg kutya kötelessége volt eltűrni, nem is szólhatott semmit sem.
"Nem járnál jól a válással, kis szívem. Asszonytartást és gyerektartást kapnál, ha kiskorú a gyereked. Abból még éhenhalni se tudsz"
Vagy nem. Pl én nem Magyarországon élek és amikor én házasodtam, itt nálunk alap volt az azonnali, visszamenőleg is hatályos vagyonkozosseg. Ez konkrétan azt jelenti, hogy abban a pillanatban, amikor alairtuk a házassági anyakönyvi kivonatot, minden ami az enyém volt, a férjemé is lett, és minden, ami az övé volt, az enyém is lett. Minden, ami a házasságunk alatt a vagyonuk lesz, legyen az jövedelem, ajándék, vagy örökség, ugyanúgy közös lesz. Ha mi elválnánk, centre ugyanazt kapná mindkettőnk. Sőt, kapaszkodj meg, ha elvalnank is járna nekem majd az akkor már ex férjem jövőbeni nyugdíjabol is. Ciki, ugye, hogy el kell fogadnod, hogy nem mindenki halnak éhen, kis szívem.
Kerdezo!
Te ismered a párod, a kapcsolatotokat. Másra ne alapozz. Jogász vegzettseggel nyilván nem egy amoba ertelmi képességeivel rendelkezel. Attól, hogy nem dolgozol, még kepezheted magad
4 éve házasodtunk össze. Korábban is tehetős volt, de az évek alatt sem csak üldögélt a pénzen.
Nem az anyagi oldala érdekelt egyáltalán, a válaszolókkal ellentétben senki pénztárcájában nem kívánok turkálni.
Arra lettem volna kíváncsi, hogyha a gyerek már nagyobb és nem igényli azt, hogy otthon kelljen lenni vele, tanulni kelljen vele minden nap, utána együtt játszani, akkor ezt az anyáknak nehéz volt-e elfogadni? Milyen könnyen sikerült új hobbit találni, vagy esetleg kedvet kaptak-e még egy babához stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!