Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Költözött ki v.ki közülünk...

Költözött ki v.ki közülünk Svédországba?

Figyelt kérdés

Eddig is fontolgattuk a költözést innen el, de most végérvényesen eldöntöttük, hogy megyünk. Legnagyobb célunk Kanada lenne de az ugye nem olyan egyszerű. Év végéig még biztos maradunk, én addig egy programban dolgozok akiket nem akarok cserben hagyni, így van időnk mindenre felkészülni, esetleg nyelvet tanulni. Viszont az ottani ovi-suli rendszerrel nem vagyok képben, hány éves kortól kötelező, mikor van ovi-suli váltás, stb.

Van egy szeptemberi gyerekünk aki most 5,5 éves, keresünk addig tanárt vagy valamilyen nyelvtanulási lehetőséget (angollal nem lenne gondja, ha valami csoda folytán kanada összejönne). Igazából miatta aggódom csak, hogy hogy fog tudni alkalmazkodni, magunk miatt nem, férjemnek nagyon jó szakmája van én igaz olyannal foglalkozom, amikhez a helyi törvények és jogszabályok ismerete szükséges de EV is vagyok, fotózom, ami egyre jobban kezd beindulni, ha eladunk mindenünket akár évekig ellennénk meló nélkül is (ezt azért írtam, hogy nem csupasz seggre mennénk a segélyért).

Szóval, van-e itt olyan, aki kint él gyerekkel, esetleg hasonló szituban ment ki gyerekkel, mennyire ment gyorsan a kicsinek a beilleszkedés, milyen gyorsan sikerült elsajátítania a nyelvet?

És a legfontosabb kérdés, nem bántátok meg, hogy ezt választottátok? Szerettek ott élni?

2022. ápr. 4. 22:56
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan, telefonálni kell ha bajod van, órák múlva felveszik és majd ők elődöntik egyáltalában menj e be az ugyeletre, ott külön csengő van és szólni kell hogy, téged bekuldtek!! Sima más vizsgálatra is telefonálni kell de pl engem vissza sem hívtak mert nem svéd a telefonszamom, és ők csak olyat hívnak vissza, amúgy dögölj meg. Időpontra erkezve is állandóan várni kell. Páromat többszörös speciális bokatoressel hazakuldtek műtét után egy doboz paracetamollal. Pszichologiai téren meg sorban lesznek öngyilkosok a fiatalok mert nincs mentális srgitsegnyujtas, mikor párom kiraboltak hazakuldtek a gondozobol hogy biztos a saját hibajabol rabotlak ki mit picsog. Igen, ezek, valós dolgok.
2022. ápr. 5. 14:19
 12/47 anonim ***** válasza:
100%

(engem is 20 perces,

telefonos kikerdezes után küldtek csak ügyeletre mikor barnazni kezdtem kint 7 hetes terhesen, nem úgy működik h kocsiba be és go... Mikor kiderult a terhessegem, egy sima tsh vervetel, nezetnem kell mert alulmukodik, na oda nem tudtam telefonalni mert magyar számot nem hívtak vissza, bementem személyesen és közölték h időpont csak telefonon... Aha, oké.)

2022. ápr. 5. 14:21
 13/47 anonim ***** válasza:
86%
12.hétig rád se néznek általában. Barátnőm elvetélt,hazaküldték abortusztablettával, a poklot élte át otthon és senki nem segített neki úgyhogy részemről nekem jó a jó magyar kényelmetlen kórházi ágy meg a májkrémes kenyér.
2022. ápr. 5. 14:29
 14/47 anonim ***** válasza:
100%
Igen, rám is csak azért néztek mert másnap volt repjegyem haza és már volt egy vetelesem. Ezek után odaadtam a korhazban az eu eg. Kártyám majd kikuldtek egy 3000 koronas számlát... (kb 100.000ft akit érdekel), természetesen nem fizettem ki de valóban nem kértek, "elfelejtettek" rogziteni hogy volt kártyám..
2022. ápr. 5. 14:41
 15/47 anonim ***** válasza:
65%
Mi 2 éve költöztünk el Magyarországrol.németországba 3 gyerekel sokak jobban élek mint Magyarországon sajna az utóbbi 2 év alatt rengeteget romlott minden szinten minden.
2022. ápr. 5. 15:31
 16/47 A kérdező kommentje:
hát, a jelenlegi helyzetben itt is távgyógyítás van, és valszeg marad is :/
2022. ápr. 5. 17:09
 17/47 anonim ***** válasza:
19%
Ez nem igaz!
2022. ápr. 5. 17:21
 18/47 A kérdező kommentje:
mármint mi nem igaz? h felhívom a dokit h beteg a gyerek, elmondom a tüneteit ő meg felírja a gyógyszert a felhőbe és ha nem múlik el egy hét alatt hívjam vissza? vagy h hazaküldik a kismamát mert nincs hely a kórházban és csak szimulál, h fáj, majd 36 hetesen meghal a babája? az idén történt mindkettő, és direkt 2 végletet írtam
2022. ápr. 5. 18:20
 19/47 anonim ***** válasza:
79%
Itt legalább felhivod a dokit, svedorszagban nem fogod, ráadásul nem állandó orvos van, mindig más lát. Ott meg ugyanígy kidobnak vajúdás közben is.
2022. ápr. 5. 18:46
 20/47 anonim ***** válasza:
71%
Köhögő gyereket is vittem orvoshoz nem egyszer,ugyanúgy én is mentem,szóval...
2022. ápr. 5. 19:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!