Itt Nemetorszagban is van ra lehetoseg, nekem az OSSZES kollegam elment par hetre-honapra amikor oda jutottak a babaval.
En is mennek, szerintem szuper dolog.
2017. febr. 20. 07:59
2/9 anonim válasza:
Nos, Magyarországon mindig is volt lehetőség arra, hogy apuka maradjon otthon a gyerekkel. Egyedül a szülési szabadság alatt nem lehet -pontosabban lehet, csak neki nem jár csed, max gyest vehet igénybe. Nem az a gond, hogy apuka nem akar otthon maradni a gyerekkel, hanem az, hogy anyuka nem akarja ezt.
2017. febr. 20. 08:00
3/9 anonim válasza:
Ha úgy lenne, mint S.országban, hogy kötelező és ezáltal semmilyen hátrányt nem jelentene a mhelyen, akkor igen. Egyébként nem, mert anyagi öngyilkosság lenne.
Ezt a férjem nevében írom, beszélgettünk erről. Sokat van itthon, sokat foglalkozik a gyerekkel születésétől fogva, sokszor home office-t választ ha nekem mennem kell vhova, nem ijedne meg, ha bevezetnék, de önként nagy érvágás lenne.
2017. febr. 20. 08:04
4/9 anonim válasza:
Első gyerekkel itthon volt a férjem bő fél évet, ő szoktatta oviba is, imádta. Nagyon jó döntés volt, pedig én tartottam tőle.
A másodikkal sajnos nem tud itthon lenni mert az ő fizetése a többszörösére nőtt és nem engedhetjük meg magunknak. átmenet.
2017. febr. 20. 08:18
5/9 anonim válasza:
Szerintem jó dolog. :)
Férjemmel beszéltünk erről, h egy évet én maradok a gyerekkel itthon egy évet pedig ő.
Neki az a véleménye, h túl nagy meló lenne az egész, nem is a gyerwknevelésre gondol hanem, h gyerek mellet még a háztartást is vezetni kellene. (ha vissza mennék dolgozni, nem tudnám 110%vezetni a háztartást)
Megemeli a kalapját a nők elött.. :)
2017. febr. 20. 08:42
6/9 anonim válasza:
Van rá lehetőség, és van aki él vele. Mi nem éltünk vele, pedig jó lett volna, de anyagilag rosszabbul jöttünk volna ki az én fizetésemből.
2017. febr. 20. 08:54
7/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szimpatikus gondolat,hogy az apa is megtapasztalhassa a mindennapokat egy kisgyermekkel,de az anyagiak miatt nálunk is kivitelezhetetlen.
2017. febr. 20. 10:30
8/9 anonim válasza:
Arról szó sem lehetne, hogy teljesen én legyek gyesen. Nekem nincs anyatejem, a gyereket pedig ezzel kívánom etetni, nem pedig cumisüvegből tápszerrel. Tehát legalább 1 éves koráig az anyja marad vele mindenképp. Utána meglátjuk. Ez nem Svédország. Itt már állományba menni sem nagyon érdemes, mert lehet téged rúgnak ki leépítésnél. Nem a babát indokolják és kész. Láttam már ilyet. Egy jól fizető állást nem ajánlott kockáztatni azért, hogy az apa is legyen gyesen.
2017. febr. 20. 11:13
9/9 anonim válasza:
Férjem több mint 2 évet itthon volt a fiunkkal. Imádta. Következő gyereknél is így szeretnénk. Nagyon bejott nekünk. A főnöke tajtékzott, főleg hogy 3 hónapon belül négyen jöttek el gyedre/gyesre. De tenni semmit nem tudott. Rendőr, vissza is vették már. Nekünk sok szempontból jó megoldás ez.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!