Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy lehet feldolgozni, hogy...

Hogy lehet feldolgozni, hogy nem lesz/nem lehet annyi gyereked amennyit terveztél?

Figyelt kérdés
Okokat hagyjuk, inkább fejmosás kéne most,hogy ne süppedjek már ebbe az érzésbe,2 gyerekem van,más a kezét összetenné,és mégis...
2022. márc. 22. 20:02
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
18as nagyon elgondolkodtató amit írtál,és gratulálok,hogy bele vágtál,és sikerült a 3. Gyerkőc is. Nem semmi :)
2022. márc. 22. 22:28
 22/26 anonim ***** válasza:
60%

18 vagyok

Egy csoda és a férjem is azt mondja kár lett volna, ha nem győzöm meg.

Szerintem azért is vágyom a 4.re, mert most jobban csodának látom mint 20évesen akkor természetes volt, hogy van 2 egészséges gyerekem.

2022. márc. 22. 22:40
 23/26 anonim ***** válasza:
84%
Én sajnos elég későn, 36 évesen találtam meg az igazit. 37 évesen szültem az első fiamat és most 41 évesen a másodikat. Mindenki mondogatja, hogy kellene még egy kislány is. Igen, én is nagyon szeretnék, de az eszem már tudja, hogy nem lehet. Fél kell nevelnem a fiaim, nem vagyok fiatal már. Nem kockáztatok. Hálás vagyok azért, amim van. Hálás vagyok, hogy egyáltalán kaptam második lehetőséget, és hogy a csoda kétszer is megadatott.
2022. márc. 22. 22:43
 24/26 anonim ***** válasza:
27%

20as!

De akkor nem apnák meg amire szükségük van.

2022. márc. 22. 23:19
 25/26 anonim ***** válasza:
53%

Örülj neki hogy vannak gyerekeid, van akinek egy sem lehet.

Próbálj meg létezni, élvezni az életet gyerekek nélkül, hidd el lehetséges, nekem egy sincs, és nagyon boldog életem van! Soha nem is akartam. Olyan szabadságot ad mint semmi más a világon, semmiért sem adnám fel.

Te akartál gyerekeket, ez is rendben van, van is, értékeld azt amid van, és ne azon keseregj, hogy nincs meg az elvárt mennyiség.

Élj, legyenek hobbijaid, menj programozni a pároddal stb stb. Használd ki, hogy kevésbé vagy lekötve mint több gyerekkel. Legyen már életed!

A gyerekek úgyis kirepülnek. Nem akaszkodhatsz egész életükre a nyakukba! Nem egészséges ennyire függeni tőlük. Ha kell, keress fel pszichológust.

2022. márc. 23. 00:53
 26/26 anonim ***** válasza:
Nekem is kettő van, most leszek 34 éves. Akartunk harmadikat, de mindkét terhességem problémás volt (toxémia). Egész könnyen megúsztuk, nem lettek koraszülöttek, semmi maradandó gond, de ebben bőven volt szerencsefaktor is, főleg az elsőnél. A másodikat még hosszas dilemma után bevállaltuk, mert a toxémia gyakran csak első terhességnél fordul elő. De ha már 2x toxémiás voltam, szinte biztos, hogy harmadjára is az lennék, nyilván erősen ott a hajlam. Ami viszont nem biztos, hogy most is ilyen olcsón megúsznánk a dolgot. Nem tudnék elszámolni magammal, ha baja lenne a picinek, extrém koraszülött lenne, maradandó károsodással kéne élnie, ezzel meg nyilván az egész család élete haza lenne vágva. Arról nem is beszélve, ha neadjisten én nem élném túl, és a meglévő kettő is elveszítené az anyját. Én tudatosítottam magamban, hogy ezt a kockázatot egyszerűen nem vállalhatom, a már itt évő két gyerekem fontosabb. Szépen összeteszem a kezem, hogy van egy egészséges kislányom és egy egészséges kisfiam, és nyugton maradok.
2022. márc. 23. 11:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!