Nem tudom feldolgozni?
Figyelt kérdés
Régóta együtt vagyunk a párommal. Én néhány év után elkezdtem vágyni arra, hogy családunk legyen, kisbabánk. Mivel akkor még fiatalok voltunk, egy tervet állítottunk fel, hogy mikor is jöhetne a baba, hogy ne a semmire érkezzen, legyen idő befejezni nekem is az iskolát, dolgozzak is előtte. Eltelt az idő,(évek) és a párom mégsem tartotta be az ígéretét. Nem is akartam erőltetni, tudom, hogy mindkét félnek akarnia kell. De én akkor már évek óta vágytam rá. Azóta eltelt megint néhány év, és egy-két megbeszélt dátum'. Sokat őrlődtem, aztán úgy tűnt yhogy fel tudtam dolgozni a dolgot, de egy ideje rendszeresen felbukkan bennem ez az emlék és hozzá mindenféle negatív érzés. Azóta elfojtom magamban a vágyat, hiszen félek az újabb és újabb csalódástól. Sőt sokszor inkább az ellenkezőjét gondolom, hogy nem kell gyerek még most, ráér még.. Közben meg nem ér rá (egy betegség miatt). De mégsem érzem azt az égető vágyat, mint korábban. Vajon elfojtom, vagy csak elveszett a bizalmam? Félek? Volt valaki hasonló helyzetben? Hogyan dolgozzam fel ezt?2021. júl. 5. 14:01
1/19 anonim válasza:
Szerintem az olyan dolgokat kell feldolgozni amik megtörténtek. Itt meg nem nagyon történt semmi, azon kívül, hogy a párod nem akar gyereket, téged meg hülyít. Ha akarsz gyereket akkor ezt nem feldolgozni kell, hanem szakítani és új partnert keresni.
2/19 anonim válasza:
Mi a kérdés? Hogy jön ide a gyász? Döntsd el, hogy a párodat akarod jobban vagy egy gyereket. Ha a párod, akkor felejtsd el a gyerekkerdest, hameg a gyerekét, akkor felejtsd el a párod.
3/19 anonim válasza:
Tedd fel magadnak a kérdést, hogy mégis miért te vagy az, aki őrlődik, miközben a párod az, aki átvert téged.
4/19 anonim válasza:
Most hogy jön ide a gyász? Meg a feldolgozás?
A párod nem akar gyereket. Elég kevés intelligenciára vall, hogyha eddig nem vetted le azt, hogy mi van.
Megbeszélhetitek a 100. dátumot is (amúgy minek kellett dátumozgatni?), nem fog történni semmi. Úgyse fog akarniés mindig csak halogatni fogja.
5/19 anonim válasza:
#2-nek teljesen igaza van. Csak drámázol. Ülj le és mérlegelj. Ha minden vágyad egy gyerek és a párod ezt nem tudja, nem akarja megadni akkor lépj és keress olyat, aki igen. Ha viszont a párod fontosabb ennél, akkor túl kell lépned ezen a gyerek kérdésen.
6/19 anonim válasza:
Itt csak két kérdés van. Akarsz gyereket vagy nem? A párod akar-e vagy sem? Ha a válaszok eltérőek, el kell búcsúzni egymástól.
7/19 A kérdező kommentje:
Azt kell feldolgoznom és meggyászolnom, hogy én beleléltem magam akkor abba az álmomba, vágyamba, ami mégsem valósult meg..
2021. júl. 5. 14:29
8/19 anonim válasza:
Attól függ hány évesek vagytok. Nálad nagyon nem mindegy hogy pl.22 vagy 38. Ha fiatal, akkor még élvezzétek a kettesben töltött éveket és közben szabj meg magadnak egy határidőt, hogy meddig vagy hajlandó várni hátha meggondolja magát. Harminc felett viszont már tényleg el kell döntened hogy biztosan a pároddal akarsz-e maradni és esetleg lemondani a gyermekvállalásról. De nála se mindegy a kor. Ha fiatal, még lehet hogy érdemes várni, amíg benne is megérik a családalapítás gondolata. De ha már 35+ akkor nem valószínű hogy változni fog.
9/19 A kérdező kommentje:
Az utolsó 2 válaszolónak ment a zöld kéz. A többi válasz is hasznos lehetne, de a stíluson lenne mit finomítani.
2021. júl. 5. 14:33
10/19 anonim válasza:
Minden válasz hasznos kellene hogy legyen, elvégre mind ugyanazt irta és a stílusukon sincs semmi kifogásolnivaló. Lehetne persze tutujgatni is, de elvileg felmott nő vagy.
Az álmodat nem tudom miért kellene feladni, hacsak nem 60 felett vagy, lehet még gyereked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!