Nem tudom feldolgozni?

Figyelt kérdés
Régóta együtt vagyunk a párommal. Én néhány év után elkezdtem vágyni arra, hogy családunk legyen, kisbabánk. Mivel akkor még fiatalok voltunk, egy tervet állítottunk fel, hogy mikor is jöhetne a baba, hogy ne a semmire érkezzen, legyen idő befejezni nekem is az iskolát, dolgozzak is előtte. Eltelt az idő,(évek) és a párom mégsem tartotta be az ígéretét. Nem is akartam erőltetni, tudom, hogy mindkét félnek akarnia kell. De én akkor már évek óta vágytam rá. Azóta eltelt megint néhány év, és egy-két megbeszélt dátum'. Sokat őrlődtem, aztán úgy tűnt yhogy fel tudtam dolgozni a dolgot, de egy ideje rendszeresen felbukkan bennem ez az emlék és hozzá mindenféle negatív érzés. Azóta elfojtom magamban a vágyat, hiszen félek az újabb és újabb csalódástól. Sőt sokszor inkább az ellenkezőjét gondolom, hogy nem kell gyerek még most, ráér még.. Közben meg nem ér rá (egy betegség miatt). De mégsem érzem azt az égető vágyat, mint korábban. Vajon elfojtom, vagy csak elveszett a bizalmam? Félek? Volt valaki hasonló helyzetben? Hogyan dolgozzam fel ezt?

2021. júl. 5. 14:01
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
97%
Márpedig ezen nincs mit finomkodni. A párod átvert. Ezt ne meggyászolni akard, hanem őt kell kérdőre vonni, hogy most akkor mit is akar pontosan, mert egyelőre csak annyi világos, hogy hazudott, amikor azt mondta, gyereket akar.
2021. júl. 5. 14:37
 12/19 A kérdező kommentje:
Igazad van, talán csak túl érzékeny vagyok most.
2021. júl. 5. 14:39
 13/19 anonim ***** válasza:
98%
Mióta vagytok együtt és hány évesek vagytok? Ő mit mond, miért nem akar?
2021. júl. 5. 14:51
 14/19 A kérdező kommentje:
Fiatalok vagyunk még. Ő még a körülményeket nem érzi megfelelőnek. Szeretne mindent megteremteni a baba előtt.
2021. júl. 5. 14:59
 15/19 A kérdező kommentje:
7éve vagyunk együtt.
2021. júl. 5. 14:59
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Milyenek a körülmények? Ha van biztos állásotok, biztos lakhelyetek (akár albérlet, akár saját ingatlan), megtakarított pénzetek, akkor valóban csak az időt húzza ezzel. Viszont, ha nincs megtakarításotok, napról-napra éltek, albérletről-albérletre jártok, akkor érthető az aggodalma.

Ezt minél előbb tisztázd le vele.

Az is lehet egyébként, hogy még nagyon fiatal a gyermekvállalásra, esetleg nem érzi biztosnak a kapcsolatotokat (pl. ha 22 éves és 7 éve veled van, akkor már sima megszokásból is lehet veled).

2021. júl. 5. 15:14
 17/19 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Minden rendben lesz, csak most jól esett kiadni magamból, akármennyire is érthetetlennek tűnik másnak.
2021. júl. 5. 15:25
 18/19 anonim ***** válasza:

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb..

nekem valamiért ez a feldolgozós ugrott be, nagyon egy kaptaféra készült akkor is, ha nem ugyanaz...

2021. júl. 5. 17:35
 19/19 A kérdező kommentje:
Nagyon nehéz a srác helyzete is valóban.
2021. júl. 5. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!