Járjon így továbbra is sportolni, vagy írassam ki a gyereket?
7 éves, ritmikus gimnasztikára jár. Az idén kezdte de nem szereti, mert nagyon nehéz, néha sírva jön haza. Más baja nincs, csak hogy kőkemények az edzések.
Mit tennétek ebben az esetben?
Én nem is értem, miért van erőltetve ekkora gyerekeknek a sport.
Normál esetben 7 évesek még sokat vannak kint a levegőn, játszanak, bicikliznek, satöbbi, szóval tök feleslegesnek tartom járatni őket, ha nem akarják.
Ha ő tépte itt a hajamat, hogy mindenképp járni szeretne, mert az öribari is jár, akkor eszembe se jutna kiíratni, járjon legalább egy fél évig.
Ha én erőltettem ezt a dolgot szinte az ő megkérdezése nélkül, akkor kivenném.
8-as: elolvastad amit itt írtam??
"mindezt annak fényében írtam, hogy ha jól értettem nem arról van szó, hogy nem szereti az rsg-t, "csak" túl keménynek találja az edzést. Persze ha utálja, azzal már nincs mit tenni..."
És de, szerintem lehet párhuzamot vonni.
Én úgy nevelem a gyerekemet, hogy nem megóvom a dolgok nagy részétől és nem kiveszem a legtöbb rossz szituációból (lenne ilyen is), hanem eszközöket adok a kezébe a kezdetektől, amivel megoldhatja a dolgokat. Itt is megnézném én mit tehetek illetve az edzővel beszélnék.
Van olyan szitu, amikor kivenném a gyerekemet, viszont a kérdező által leírt nekem nem az.
Az en lanyom is lassan 7 eves, tancra jar. Amikor kerdezem, annyira nem lelkes, viszont mindig akkora mosollyal jon ki a az orarol, hogy olyat ritkan latok, tehat elvezi. Ugy vagyok vele 6 honapig jaratom, ha utana sem tetszik, nezunk mast.
Szerintem valamennyire igenis meg kell szabni, hogy ha mar akart jarni, akkor nem feladjuk 3 het utan, hanem valamennyit jar, es ha utana sem tetszik akkor lehet mas.
Én a 13as lepontozott véleményét osztom, mivel odaírta, hogy pár hónapig járatja a gyereket, mielőtt kiveszi.
Szerintem amit kipróbál a gyerek, azok között legyen olyat, amit:
muszáj, mert le van benne maradva(fejlesztő jelleggel úszás/torna)
szeretne(mert tetszik neki/barátja odajár)
amiben tehetséges(hogy kibontakozhasson, felfedezze önmagát)
Mind a három foglalkozásfajtára kell jártani a gyereket.
Az elsőnél nincs szórakozás, oda járni muszáj, akkor is, ha nem élvezi, ha ferde a gerince, rossz a tartása, vagy ügyetlen még ez vagy a motorikus képessége, merev/hipotón, stb, akkor oda akár sír, akár nem, muszáj járnia..
A második hirtelen fellágolásként kezelendő, nem mindenhova íratnám be, ha benyögné, hogy ő versenyautót akar vezetni, akkor nem íratom be, de ha mást szeretne impulzívszerűen, akkor beíratom és meglátjuk meddig tetszik neki. Ha nem tetszik, akkor is várok 3 hónapot, mielőtt kiveszem, kell annyi idő, amíg megtanul oda is beilleszkedni, és lesz annyi tudása, hogy akár megszeresse a sportot.
A harmadikra 7 éves kor körül szoktak rájönni, és oda legalább fél évet járatnám, akkor is, ha nem akar járni, egy idő után sikere lesz benne, amiatt pedig meg fogja szeretni. Ha az edző miatt nem szereti, akkor váltanánk, ugyanaz a sport, más edzőnél.
Akkor venném csak ki egyből, ha az edző megalázza, vagy a poroszos módszerrel tanít, lenyomja a gyereket tökéletlen spárgába, vagy nem iktat be játékot is órán(az olyan nem ért a gyerekekhez, aki nem játszat 7 évest..)
Én azért utáltam az RSGt, mert nem voltam hajlékony annyira, mint a többiek(átlagos szint csak kb), így folyamatos kudarc ért, és hát a nyújtás fájt, nem dicsértek meg a nem nyújtott lábakért akkor se, ha fájásig nyújtottam, mert az még mindig nem volt jó.. Akinek ment, az imádta, csupa extra hajlékony gyerek járt oda, aki már oviban is járt tornára.. Nem az edzéssel volt a gond, hanem olyanra épült, ami nekem nem ment annyira, szóval nagyon nehéz volt és úgy sem tudtam megcsinálni, hogy vértizzadok. Két hónapig jártam, elég is volt, kipróbáltam, megismertem, nem kellett több.
RSGnél sokat nyújtanak, sokaknak fáj az edzés, annak is, akinek amúgy van tehetsége hozzá, hajlékonyabb.. Mindenkinek feszegetik a határait, máshogy nem lehet nyújtani és hajlékonnyá válni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!