Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ki dönt a gyerekszoba takarítá...

Ki dönt a gyerekszoba takarításáról?

Figyelt kérdés
A szülő vagy a gyerek dönt a porszívózásról,ruhák elpakolássáról stb...

2022. márc. 20. 08:28
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
67%

Fú, ismerős dolog, csináld ezt MOST, azt holnap... Gyűlölöm, mivel mindig akkor jött ez szöveg, ha éppen elterveztem valamit, és nagy boldogan mentem volna vissza a szobámba, erre gyere csináld ezt csináld azt.

Mai napig a hátamon feláll a szőr, elkap az idegbaj, ha itthon vagyok . Nem mutatom ki, de utálom a határidős csináld ezt azt.

Szerencsére külön élek, és nem mocsokban, rendetlenségben, mert ott senki nem károg, hogy na ezt meg azt MOST, X időbe, hanem MAGAM döntök róla, szép kis heti tervem van, jól elosztva a takarítást nézve, és azt tartom, de senki sem liheg a nyakamban, hogy naa csináld most.

2022. márc. 20. 10:31
 42/49 anonim ***** válasza:
69%

42

Ismerős. Anyám mondta mindig öcsémnek. Kimész MOST és lenyírod a füvet. Ha nem MOST ment ki a gyerek, anyám 10 percre rá már nyírta a füvet és egy hétig nem beszélt velünk.

MOST fogod magad és elmosogatsz. Annyit mondtam, mindjárt. 5 perc sem telt el (esküszöm :D), mire leraktam a telefont a barátommal, kimentem, anyám már csattogtatta a tányérokat hogy itt senki nem csinál semmit.

2022. márc. 20. 10:42
 43/49 anonim ***** válasza:
83%
Röhej, hogy a gyerekeket ne siettessük, de ha nekik kell valami az azonnal kell. Kedvencem a "mikor lesz már kaja".
2022. márc. 20. 11:01
 44/49 anonim ***** válasza:
50%

Amíg otthon éltem olyan ősmocsok volt a szobámban, hogy olyat még a világ nem látott. Lány létemre szó szerint térdig gázoltam a redvában, szennyes, szemét, macskaalom hevert mindenhol a földön, a macskám almát nem takarítottam kb soha ezért a földön lévő ruháimba pisilt / szart, egy csomószor estem haza részegen és olyankor a növények cserepébe hánytam mert lusta voltam egy emeletet lemenni a wc-ig), a kukából folyt ki a szemét, bent bagóztam, tányért poharat sokszor a tartalmával együtt rohasztottam hetekig hónapokig (volt hogy anyám egyszer a fejemre öntött valami rohadt cuccot amikor már hónapok óta kérte hogy vigyem le), a szennyest is csak akkor vittem le ha már nem volt tiszta bugyim egyáltalán -és ebbe a fürdőruha meg minden beleszámított- de sokszor kézzel mostam inkább ki őket hogy ne kelljen levinnem a szennyest, mert olyankor egy 2x2 méteres lepedőt megtöltöttem vele és úgy rugdostam le ezt a nagy puttonyt a tetőtérből a mosókonyhába, anyám idegrohamot kapott ettől úgyhogy kb 14 éves voltam amikor közölte hogy innentől magamra mosok mert rosszul van tőlem :D Szóval nálunk nem volt olyan hogy most megcsinálod, csak amikor már rendesen rovarok özönlöttek ki tőlem, anyám lemondott rólam és mivel egyedül laktam a tetőtérben kb soha nem látta mi van a szobámban, de a takarítónőt nem engedte fel hozzám a sejtett állapotokra hivatkozva.

Guess what, elköltöztem jó pár éve és olyan patinás rendet tartok itthon a 2 gyerek és a kutya mellett, hogy enni lehetne a padlóról, soha nincs rendetlenség nálunk és mániákusan takarítok, néha nem tudom mi lelt, de felnőttem na 😇 A saját gyerekeimet még nem tudom hogy fogom rávenni a takarításra, ilyen mocsokban amit feljebb részleteztem nem fogom hagyni élni őket, de túlságosan nyomulni sem akarok ezzel, az az ő kis terük, ameddig nem harapódzik el túlságosan addig felőlem élhetnek a saját piszkukban, de lesz fix takarítós nap az tuti hogy azért megszokják hogy kell és kalkuláljnak is vele, illetve plusz zsebpénzért besegíthetnek majd a közös terekben is, de azokat én szeretem takarítani úgyhogy nem lesz elvárás. Aztán meglátjuk mennyire fog ez működni, egyelőre még kicsik, úgyhogy ez távoli dolog.

2022. márc. 20. 11:15
 45/49 anonim ***** válasza:
63%

Én inkább arra próbálom nevelgetni, hogy akarjon takarítani. :)

Minket anyukám hagyott a térdig érő ganéba felnőni, nálunk szép rend és tisztaság van, szeretném neki is ezt átadni, és azt az érzést, hogy igenis jó dolog az, hogy a barátok bármikor átjöhetnek, és nem kell szégyenkezni a térdig érő mocsok miatt.

2022. márc. 20. 15:02
 46/49 anonim ***** válasza:
49%
és miért nem zavar a saját szobádban a rendetlenség? ennyire igénytelen vagy?
2022. márc. 27. 19:01
 47/49 anonim ***** válasza:

45

Ezzel az a baj, hogy az olyanoknak mint te, teljesen más a mocsok, mint egy olyannak, akinél sokszor van rendetlenség és így szereti.

Nekem most pl nyitva van a szárító, a ruhák rajta összehajtva, de még nem raktam el a szekrénybe. A dolgozó asztalomon szintén rendetlenség van, itt ott papírzsepik, a polcokon elvétve 2-3 könyv, meg mappák, amiket majd olvasni akarok. Van egy szék, amire csak ledobjuk a ruhákat, amiket a közeljövőben még felveszünk, sőt, a hálószobában nincs megágyazva, a mosógatógép meg tele van, de még nem indítottam el, 3 pohár meg a pulton csücsül. A tükröket is megkellene már pucolnom.

Ha anyám most átjönne hozzánk, húzná a száját, mert "rendetlenség" van és "hogy lehet így élni".

Őszinte leszek, nekem ez nem rendetlenség, attól még átjöhetnek a barátok és nem szégyelleném. Csak annak cikik ezek, akik takarítás mániások. Más le se xarja...

2022. márc. 27. 19:09
 48/49 anonim ***** válasza:

47

Ez valóban nem igénytelenség, ez rendben van, ahol élnek, ott ilyenek előfordulnak.

2022. márc. 27. 19:36
 49/49 anonim ***** válasza:
Egy kis segítség annak, aki nem szeret takarítani: [link]
2022. ápr. 3. 10:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!