Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ki dönt a gyerekszoba takarítá...

Ki dönt a gyerekszoba takarításáról?

Figyelt kérdés
A szülő vagy a gyerek dönt a porszívózásról,ruhák elpakolássáról stb...

2022. márc. 20. 08:28
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
73%

9!

Szívből remélem hogy egy 16 éves lázadó Káma vagy és nem egy felnőtt ember, pláne nem szülő.

De, a szülő erőltethet kb mindent. Iskolába kell járnia a gyereknek akkor is, ha neki az nem tetszik, be kell vennie a gyógyszert akkor is, ha nem akarja, télen nem megy bikiniben az óvodába ha fejre all akkor se. És bizony, a szobáját is kitakaritja ha azt mondom neki, mert 1, az anyja vagyok és 2, az én házam.

2022. márc. 20. 08:58
 12/49 anonim ***** válasza:
87%
Az egy pohár számít elkepszto rendetlensegnek? Azt nehezen tudom elkepzelni. Azt sem, hogy ha konkrétan te takaritasz mindenütt akkor miért kötnenek bele épp a te szobádba
2022. márc. 20. 08:59
 13/49 anonim ***** válasza:
14%
Ez nevelés kérdése,minket rendre neveltek így egy pohár is idegesít ha a szobában van.Nem az a helye,mit keres ott.A szülő dönt,és ő nevel rendre.Ha kupi van valahol a szülő hibája is.Van ismerősöm akire a nagyanyja takarított,elköltözött és egy káosz a lakása...úgy él mint vmi hajléktalan.Rossz hozzá bemenni...40-es nő létére.
2022. márc. 20. 08:59
 14/49 anonim ***** válasza:
59%

Én elég régóta besegitek a háztartásba. Konkrétan anyam legalább 15 éve nem takarít itthon csak ha nagytak van.

14-15 évesen már el lehetne jutni arra a szintre is, hogy ha latja, hogy kupi van akkor elpakol anélkül, hogy külön kérvényt kelljen benyujtani.

Amúgy meg vannak kupis természetű emberek. A káoszt atlatja, de a rendet nem.

Hozzateszem én pl rendesebb fajta vagyok, de anyam meg kupisabb. Úgyhogy nem a szülő tanitja meg a rendet a gyerekenek.

2022. márc. 20. 09:06
 15/49 anonim ***** válasza:
81%
14-15 éves esetében már nem tisztem elpakolni a gyerekem szobájában. Tartson ő rendet, legyenek kulturált körülmények és én szívesen kisegítem azzal, hogy takarításnál felporszívózom nála is és mosom a szennyesét, de ehhez tényleg csinálja meg a ráeső részt különben élhet a disznóólban mert én oda be nem teszem a lábamat.
2022. márc. 20. 09:07
 16/49 anonim ***** válasza:
80%
Ha a gyerek döntene,sose lenne rend.🤣
2022. márc. 20. 09:11
 17/49 anonim ***** válasza:
39%
14# kupis,igénytelen szülő persze hogy nem nevel rendre.Mert alapból jól érzi magát a mocsokban..
2022. márc. 20. 09:13
 18/49 anonim ***** válasza:
32%
#14 nem ez a normális,amit te írsz!Nyilván ilyen is van!Te szerencsés vagy,mert nem lettél olyan igénytelen,trehány,mint anyád!
2022. márc. 20. 09:16
 19/49 anonim ***** válasza:
100%

17!

A valaszado azt szerette volna ezzel kifejezés, hogy kúpos szülőnek is lehet tisztaságmanias gyereke és a rendszerető szülőnek is lehet kupis gyereke.

2022. márc. 20. 09:16
 20/49 anonim ***** válasza:
43%

Ezek közül egy lenne az anyám, többet nem nyitnám rá az ajtót. :D Pontozzatok le anyucik. <3

30 éves vagyok, saját gyerekekkel, mielőtt gyereknek mondanátok.

Igen, nekem is lett szólva, hogy heti egy porszívó legyen meg, meg szennyes, mosatlan legyen kivéve, ne utólag futkorásszak vele. 2 hetente nyáron pl rendszeresen volt lepedő, huzat mosás is, valamint tavaszi, őszi nagytakarítás.

De ez amit itt sokan leírtok, hogy a szülő olyan szinten az atyaúristen, hogy betrappol a 15 éves szobájába, és...

"ez miért van itt? nem ez a helye, ide rakd, oda rakd, mi ez a por itt, miért van itt 3 piszkos zsebkendő, mi van ebben a fiókban, tiszta rumli!"

Ne haragudjatok, de az baromi ciki a szülő részéről. :D

Nekem 15 éves korom után, anyum csak bekukkantott az ajtón és megkérdezte, ugye nincs benn se szennyes, se mosatlan. De hogy ordítson? Kontroll alatt tartson?

Mindig azt mondta, az én házam, az én szabályaim. DE! A szobáinkban testvéremmel mégis megvolt a saját kis várunk, ami akár lehett rumlis is, mert mi úgy szerettük.

Barátnőmnél a 3 gyerek az emeleten lakik. Barátnőm szinte soha nem megy fel, nagy nagy ritkán, hogy azért a teljes káosz ne szabaduljon el, de az a részleg konkrétan a gyerekeké! Ha csak nem 1 hetes kajamaradék van fenn, meg 10 pet palack, hangos szó nem hagyja el a száját.

Ja, mi szerettük is a szüleinket. De a többi gyerek? :) Biztos nem volt soha őszinte a mosolyuk.

És megint, mielőtt valaki ezzel jönne. A saát szobám nem volt mindig a legrendesebb, volt egy csokis papír általában rajta, meg 1-2 használt zsepi, talán tankönyvek is, de a házban mindig mindent megcsináltam. Gondoztam az állatokat, mosogattam, meg is főztem stb.

2022. márc. 20. 09:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!