Ki dönt a gyerekszoba takarításáról?
A második választás miert van ijen pejoratívan megfogalmazva?
Nyilván, ha maga nem képes meglátni, akkor jelzem neki, hogy itt az idő..
De semmi ördöngősség, szombaton ha kismajmok potyognak is porszívózàs van gyerekkoràtól, akkor azt szokja meg…ezt meg kell követelni kiskamaszként is.
A rend… hàt én is kupis voltam 17 évesen is.. mégis rendes, rendszerető felnőtt vagyok…
30
Na, pont erről van szó. Sajnos nagyon sok anya manapság két dolognak él, a rendnek és a takarításnak, mert főállású anya és ezzel foglalja el magát, muszáj tennie valami. Aztán az elfoglaltság egyszer csak átmegy kerszteshadjáratba és akkor nyomja egész nap, egész évben.
Egyik barátnőm anyósáék háza rumlis, minden is van mindenhol. De én olyan szeretetet még nem láttam szülők és gyerekek között a mi felnőtt generációnkban, ahogy olyan mértékű megértést, sok beszélgetést, kompromisszumkészséget sem.
Ugyanmár.
Nem egy poháron múlik a rend a házban. Sőt, nem is egy csokis papíron, vagy két szennyes nadrágon. Hadd legyen ott, majd kikerül.
Túl sok anya problémázik túl sokat a renden.
Jah és amig “gyerekszoba”
Addig 100%-ban a szülő dönt, de már a 2-3 éves gyerekem helyett sem csinálom meg, hanem együtt , és irányîtom.
32!
Az egy hétig használt pohár totális igénytelenség és köze nincs ahhoz, hogy valaki a takarítasnak el vagy sem.
35
De sok 40-es barátnőmnek van. :)
37
Igazad van kérdező. De itt leginkább anyák vannak, azok közül is idősebbek, vagy olyanok, akik ugyanolyan, mint az ő anyjuk voltak és ugyanúgy a "rend a lelke mindennek" élnek.
Én megértelek, én is agyvérzést kaptam a mosttól mindig is. De tanultam belőle, én mindenkinek adok időt, vagy ha kell valami, kérdezek, hogy mikor ér rá és nem zaklatom. :)
Kisebb gyerekeim vannak, de nálunk az az egyik szabály, hogy enni a konyha, étkezőben lehet, a szobákba nem hordunk ételt, italt (kivéve üveges zárható italt). Ha nincs hangya tenyészet a szobában, mindent megtalál, amire szüksége van és lehet közlekedni is, akkor nem szólok bele.
14 évesnek már nem mondanám meg, hogy mikor takarítson, csak tartsa rendben a dolgait és ne egyen bent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!