Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem túlzás ez már egy kicsikét?

Gags kérdése:

Nem túlzás ez már egy kicsikét?

Figyelt kérdés

Amióta az eszemet tudom együtt sínylődök a testvéremmel 1 közös szobában. A nagy kor, és nembeli különbség miatt nehéz, de erre volt csak lehetőség. Azaz... nem. Nemrég csíptem el egy beszélgetést ahol nagymama átengedte volna a szüleimnek az egyik szobáját (közös a ház) de a szüleim visszautasították(!) azt azzal az indokkal hogy nem sokára úgyis kirepülök már... Na most ez hideg zuhanyként ért, mert az ember itt azt hinné hogy 20+ éves felnőttről van szó de még a 17- et sem töltöttem be, és ők már arra alapoznak hogy "kirepülök" o.o Apropó az utóbbi időben más ilyen célzás is ért, például nemrég kaptam egy használt de jó állapotban lévő íróasztalt. Ormótlanul nagy de legalább elfér benne minden. Néném fel is sorolta lelkesen az előnyeit és hozzátette hogy "bútorozom magam" meg az "első leánybútorom" (és aztán sokként érte hogy kiakadtam és elküldtem a fenébe)

Ennyire púp lennék a saját családom hátán? Mért akarnak megszabadulni tőlem? Terveim vannak még az életben és ahhoz előbb tanulnom kell (éltanuló vagyok), képesítést szereznem, munkahelyet és utána a pár meg a költözés... és amíg mindezt megszerzem igazán jól jött volna az a szóba... Nem tudom mit gondolnak, nem bírok kiigazodni rajtuk.

2018. aug. 23. 20:29
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
13%
De nagyon hisztis valaki :D 17 vagy nem pedig 7, igen, lassan kirepülsz onnan. Az a pár év az elrohan, mint a semmi. Az meg hogy bútorozod magad nem is értem miért probléma.
2018. aug. 23. 20:38
 2/16 A kérdező kommentje:
Mert nem is mondható leánybútornak, hisz nem a saját pénzemből vettem :D és nem is arra a célra hogy magammal hurcolom a leendő lakásomba. Ez csak egy íróasztal, tudod jól mi a rendeltetése és milyen célra szánom
2018. aug. 23. 20:40
 3/16 anonim ***** válasza:
93%
Ha szeretnéd azt a szobát, mond meg nekik.
2018. aug. 23. 20:41
 4/16 anonim ***** válasza:
94%
És az nem lehetséges, hogy arra gondolnak, hamarosan egyetemre mész, ahol esetleg albérletben, kollégiumban fogsz lakni?
2018. aug. 23. 20:48
 5/16 A kérdező kommentje:
Kicsit messzire mész ^^'
2018. aug. 23. 20:59
 6/16 anonim ***** válasza:
93%
Ha jól értem, sokkal fiatalabb öcséddel osztozol a szobán. A nagymamáddal miért nem beszélsz erről? A felajánlása azt jelentheti, hogy ő szívesen befogadna téged. Ő nyilván jól érzi azt az ellentmondást, hogy 17 éves lányként a fiútestvéreddel laksz egy szobában, ami még jó, hogy sokkal kisebb nálad, de hamarosan eléri a pubertást. Nagyanyáinknak volt erről egy egészséges nézete, hogy a gyerekeket nemek szerint milyen életkorban kell szétválasztani.
2018. aug. 23. 21:09
 7/16 A kérdező kommentje:
Igazából a fűtést kellene megoldani a tél közeledtével és itt szükségem lenne a szüleim támogatására is.
2018. aug. 23. 21:16
 8/16 anonim ***** válasza:
73%
Itthon ha lejár a csp és társai a gyerek megszűnik létezni.. De persze szülő tartásért majd van marok tartás..
2018. aug. 23. 22:02
 9/16 anonim ***** válasza:
30%

Ha jól sejtem, 2 év múlva érettségizel. Gondolom, utána nem lakóhelyeden tanulsz tovább. Ha hetente (kéthetente, havonta) hazajársz, akkor azért arra a pár napra el kéne, hogy férjél az öcséddel egy szobában.

Hol fogsz dolgozni? Lakóhelyed közelében van reális esélyed jó állást találni? Szerintem szüleid sejtik, hogy úgyis nagyvárosban fogsz letelepedni (jó eséllyel ott, ahová egyetemre jártál), így szintén csak időnként mész haza hozzájuk.

De ha lakóhelyeden fogsz dolgozni, akkor is lehet, hogy 1-2 év alatt összeszedsz valamennyit, szüleid anyagilag segítenek és lesz saját lakásod. Talán emiatt mondták, amit mondtak.

A szüleid - nagyon helyesen - nem gondolkodnak hosszútávú mamahotelben.

2018. aug. 23. 22:53
 10/16 anonim ***** válasza:
76%

Nem vagy pup, de nemsoká koli és onnan max hétvégente jössz haza.

Tudod mi az ha kiturnak? Amikor elköltözöl és már aznap kidobálják az ott maradt cuccaidat és beteszik a szobádba az öcsédet annak minden motyojával, nehogy vissza tudj menni.

2018. aug. 24. 08:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!