Ki dönt a gyerekszoba takarításáról?
Az én hazamban én döntök. A gyerekszoba is a házam része, a gyerek azt csak használja. Evidens, hogy én döntök róla.
Más kérdés, hogy konkrétan mi lenne a kerdesed. A 3 éves gyerek nem takarit, a 16 éves szobája mocskos vagy a huszonéves már dolgozó gyerek szobája a disznóól?
Hány éves a gyermek?
És mennyire perfekcionista a mama?
Akkor a 14-15 éves lesz szíves kitakaritani.
A gyerekem kimondottan kupis, a szobája mindig káosz. Ruhák a földön, könyvek szanaszét, millió cucc az ágyon, stb. Zavar, de nem annyira hogy napi problémát csinaljak belőle. Amiből viszont azt csinálok, az az etelmaradek. Ha azt látok, azonnal takarítania kell és olyankor aztán mindent.
Sokan forditva ulnek itt is a lovon. A gyerek is egy individum mint a szulo. Sajat akarattal rendelkezik.
Itt az a helyes valasz, hogy a szulo atbeszeli a gyerekkel, hogy a szobaban legyen rend, a gyerek meg majd akkor megcsinalja ha akarja.
De azt a szót, hogy MOST. El kell felejteni.
Most nem terek ki ra, hogy ennek neveles pszichologiai szempontbol miert van jelentossege. Ahol a gyerek 14/15 eves es ellenakaratokat tanusit a szuloi utasitassal szemben, ott tobbszor is meglett sertve a gyerek határa a multban.
7!
Inkább te ulsz fordítva a lovon. A szülő dönt. Nem a gyerek.
Kerdezo!
Ha tudod hogy anyad/apad ugrik a poharra, akkor miért nem viszed ki idoben?
Az én anyam nem szerette, ha bent ettünk vagy ittunk a szobában. Ha nem volt otthon simán bevittuk az ételt, italt, aztán ha épp leeseett a morzsa felszedtuk vagy felporszivoztunk, a tányért kivittuk és a probléma meg volt oldva.
"Inkább te ulsz fordítva a lovon. A szülő dönt. Nem a gyerek."
A szulo dont de nem eroltethet semmit.
Mindegy, nem ertitek. Vegyetek targytslannak az irast.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!