Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem akarom feladni a pesti,...

Nem akarom feladni a pesti, önálló életemet, hogy hazaköltözzek a régi gyerekszobámba, ez miért baj? Hogy fogadtassam el anyámmal?

Figyelt kérdés

18 évesen Budapestet választottam a továbbtanulást illetően, anyám már akkor is kivolt ettől. Hogy én minek költözök 200 km-re, közelebb is van egyetem, miért megyek olyan messzire és hogy Budapesten nem jó élni, "beszippantja" az embert.

4 éve itt élek, és imádom a mai napig. Covidtól, lezárásoktól függetlenül.

Még tanulok, de később is itt szeretnék főállásban elhelyezkedni, nem akarok visszaköltözni.

A családom egy kisebb, határmenti városban él, ahol semmi élet nincs. Nincs színház, vagy mozi. Nincs egy jó étterem, vagy kávézó. Vagy egy szép park. Vagy egy normális bolt. Egyszerűen semmi azokból a dolgokból, amiket szeretek.

Az ingatlanpiac is áll ott évek óta, vannak a 8-10 milliós panellakások, a lepukkant, ezeréves kisházak és a jobb környéken pár újabb fajta családi ház, de azok 50-60 milliótól indulnak. A miénk is ilyen, ezért anyám spórolás címén is hazaköltöztetne, mert hogy "ott van az a nagy ház, mit csináljanak benne ketten a férjével".

Ez a másik bajom, hogy én itt egyedül élek, megszoktam a szabadságot. Anyukámmal semmiben sem hasonlítunk, kamasz koromban is rengeteget vitáztunk napi szinten. Havonta járok haza, 2-3 napot töltünk együtt, de akkor is van valami összezördülés. Alapvető dolgokban nem értünk egyet, pl. ők télen 24-26 fokra fűtik a házat, én 20-22 fokban érzem jól magam és aludni sem tudok ilyen melegben, ezért kinyitom az ablakomat. Olyankor megy a hiszti, hogy nem az utcát fűtjük, meg hogy majd jól megfázok... Ettől is kiborulok, hogy nonstop ezt hallgatom, hogy megfázok, beteg leszek, mert nem 10 réteg ruha van rajtam. Pedig nem vagyok beteges, évek óta nem volt semmi bajom. Mégis ha otthon megyek valahová, minden indulás előtt megy a cirkusz, hogy menjek öltözzek át, hozza utánam a nagykabátot. Vagy a vallatást hallgatom, hogy hová megyek, kivel találkozom, minek megyek.

Nekem megvan a saját életem, de ilyen szinten nem akarok beavatni senkit... Ráadásul nekem szükségem van a testi kapcsolatra viszonylag gyakran és így, hogy egyedül élek, ez nem probléma, de most 24-25 évesen vigyek haza a régi gyerekszobámba valakit, aztán síri csendben szexeljünk? Ez a másik, hogy mivel kisváros, mindenki ismer mindenkit és lehetetlen az ismerkedés.

Mint írtam, az anyámmal alapvető dolgokban sem értünk egyet és amikor otthon vagyok, gyerekként vagyok kezelve. Félek, hogy ez később sem változna és nem tudnék ott egyről a kettőre haladni.

A férjével sem jövök jól ki, ő mindenért piszkál. Ha otthon vagyok, akkor lusta tetű vagyok, miért vagyok mindig a szobámban. Ha megyek valahová, akkor csavargok és semmi nem lesz belőlem, mert nem tanulok, mi az, hogy én vizsgaidőszakban átmegyek a barátnőimhez egy kávéra...

2021. ápr. 25. 11:44
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
90%
Mi is a probléma?
2021. ápr. 25. 11:47
 2/27 A kérdező kommentje:
Az, hogy az anyám szerint nekik kettejüknek nagy a ház vidéken és hogy "Budapest amúgy is élhetetlen", mit akarok itt csinálni, költözzek haza.
2021. ápr. 25. 11:48
 3/27 anonim ***** válasza:
92%
Van valami köze anyagilag a pesti lakásodhoz? mert ha nincs, akkor tárgytalan, de ha ő fizeti akkor az van amit ő akar.
2021. ápr. 25. 11:49
 4/27 anonim ***** válasza:
93%
Már rég elmúltál 18. Nem parancsolgathatnak neked. Ha nem akarsz hazaköltözni akkor nem költözöl
2021. ápr. 25. 11:50
 5/27 anonim ***** válasza:
97%

Megmondanám, hogy nem költözök haza,mivel mikor alig vagy ott is állandó a feszkó. Majd beletörődik.

Ha nekik nagy az a lakás, adják el, és vegyenek egy kisebbet.

2021. ápr. 25. 11:52
 6/27 anonim ***** válasza:
75%
Ha anyád tart el, akkor esetleg beleszólhat vagy abbahagyja a fizetést, ha önálló vagy, akkor nincs gond, ha maradni akarsz, maradsz.
2021. ápr. 25. 11:53
 7/27 anonim ***** válasza:
100%
Ha anyádéknak nagy a ház, adják el és vegyenek kisebbet.
2021. ápr. 25. 11:58
 8/27 anonim ***** válasza:
92%

Mindig nehéz amikor kiköltöznek a gyerekek. Én 19 évesen kijöttem Angkiàba egy évere azzal a tervvel, hogy majd visszamegyek, és folytqtom az egyetemet, csak kellet egy kis szünet.

Aztàn meghàzasodtam, kint maradtam és gyerekem van.

Az elején nem tàmogattak, nyílvàn, messze van, sose jössz majd haza, túl fiatal vagy stb. De azóta megbaràtkoztak a gondolattal és mindenki boldog.

Neked is a sajàt làbadra kell àllni valamikor, majd megbaràtkoznak a gondolattal ők is.

2021. ápr. 25. 12:05
 9/27 anonim ***** válasza:
99%
Nem szólhat bele mit csinálsz, persze ha mondjuk eddig ő fizette a lakhatást, akkot azt abbahagyhatja. Ennél tovább nem tud menni. Egyébként akárhány éves vagy, a szüleid házában gyerekként leszel kezelve. Ha meg évekig önálló voltál, akkor visszaesni ebbe nem jó. Én biztos nem költöznék vissza. Én felnőttként nem tudnék a szüleimmel élni. Ha visszaköltöznél akkor kezdődne elölről, hogy hova mész, kivel találkozol, mikor jössz haza stb.
2021. ápr. 25. 12:09
 10/27 anonim ***** válasza:
100%
18 éves elmúltál, ott laksz, ahol akarsz.
2021. ápr. 25. 12:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!