Pesti rokonok jönnének disznóvágásra, mit csináljak?
Hát ha már meghívtad őket, elég gáz visszamondani... előbb kellett volnaa férjeddel egyeztetni. :)
Jobb ha a férjed törődik bele...
Közlöd velük, a disznóvágás elmarad.
De megmondhatod a valósat is.
Nem egészen értem. Az ember általában akkor megy disznóvágásra, ha meghívják. Ti meghívtátok őket konkrétan? Akkor miért baj, ha jönni akarnak? Vagy csak úgy maguktól jönnének?
Egyébként a kérdésre válaszolva: mondjátok meg nekik egyszerűen, hogy ha jönnek, akkor segédkezniük is kell mindenben: lefogni a disznót (hajnalban ott kell lenniük), perzselni, a vérét felfogni, belet mosni stb. stb., hiszen így illik. Hátha akkor maguktól sem lesz kedvük jönni.:-))
Hú nekünk is voltak városi rokonaink, akik anno jöttek disznóvágásra , szintén enni-inni. Aztán már hozták a szomszédot is!!!!!! Nagyon durva volt. Iszogattak, szüleim, nagyszüleim meg dolgoztak. Ja, meg elég nagy darabok voltak és teli torokból nevettek azon, hogy mind a 4 kerti széket eltörték mert hintáztak rajtuk! Kb 10 éves lehettem, de erre nagyon emlékszem és iszonyú rossz volt...:/ Aztán ettek és elvárták hogy legyen csomagolva hurka, kolbász, hús. A családunk itt akadt ki de nagyon...
Bocsánat az offért, de eszembe jutott a történet.
Én őszintén szólva megértem a férjedet. Ti költöttétek a pénzt a disznóra hónapokig. Meg ti dolgoztok a vágáson is. Aztán ugye adni kell nekik mindenfélét majd "kóstolónak"...
Én kitalálnék valami hihető story-t, hogy miért nem most lesz a disznóvágás. Pl: közbejött valami a hentesnek - mi szoktunk fogadni egyet, nem tudom ti szoktatok-e, de ha nem, akkor beteg lett a Pista, vagy a felesége vagy a fia és nem tud jönni segíten. Vagy a ti gyereketek lett lázas, vagy akármi közbejött.
1. A ferjeddel elore kellett volna beszelni ha meg akarsz hivni valakit.
2. Mondd azt, hogy a ferjed azt mondta, hogy "a disznóvágás kemény munka, nem túristaprogram, neki itt ne tébláboljanak a rokonok, ő nem fog bennük bukdácsolni, segíteni úgysem tudnak".
Nem tudom, én pesti vagyok, a családom is... még sem turista látványosságként szoktunk vidéken disznót vágni.
Elég gáz ez a felfogás már ne haragudj. Azért, mert valaki pesti és zöldet, fákat csak akkor lát, ha egy festményre néz + tiszta levegőt is csak oxigén palackból szív, attól még nem suta és béna.
Ha ennyire paráztok, főleg a férjed, akkor hívd fel a rokonokat, hogy készüljenek fel arra, hogy ott hajnali 4-től már munka van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!