Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Pesti rokonok jönnének disznóv...

Pesti rokonok jönnének disznóvágásra, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Pesti rokonaim jönnének disznóvágásra, de a férjem nem akarja. Azt mondja, a disznóvágás kemény munka, nem túristaprogram, neki itt ne tébláboljanak a rokonok, ő nem fog bennük bukdácsolni, segíteni úgysem tudnak. Az igaz, hogy nem is akarnának segíteni, csak enni-inni jönnének, hogy jól érezzék magukat. Mit mondjak nekik, hogy miért nem jöhetnek?

2015. okt. 7. 13:10
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
85%

Ne csinálj problémát ott, ahol nincs probléma. Ha maguktól jelentkeztek be, akkor nyugodt szívvel tartsd távol őket. Mondd meg, hogy majd jönnek vendégségbe máskor, addig meg piáljanak otthon.

A környezetemben sok disznóvágás van egy évben. Én viszont utálom a disznóvágást. Hányingerem van a bél szagától. Nem is igazán tudom hasznossá tenni magam, és éppen ezért nem is sértődök meg, ha nem hívnak. Nem is volna korrekt, ha elvárnám, hogy hívjanak.

2015. okt. 7. 14:32
 22/36 anonim ***** válasza:
38%

Akkor nincs gond, nem szóltok nekik.

Az a "pestit" meg nem értem, én Budapesten születtem és élek, de kertes házban, tehát látok zöldet, és járok természetbe, tehát ez durva általánosítás, sőt, inkább ferdítés.

2015. okt. 7. 17:07
 23/36 anonim ***** válasza:
31%
Ja, és a "túrista" helyesen turista.
2015. okt. 7. 17:07
 24/36 anonim ***** válasza:
94%

nem is akarnának segíteni, csak enni-inni jönnének.

mond nekik hogy hozzanak magukkal kolbaszt es palinkat ha nem segiteni jonnek...

2015. okt. 7. 17:11
 25/36 anonim ***** válasza:
91%
Felénk hajnalban van disznóvágás és 11-re,délre a nagyja kész, délután már csak buli. Megmondjátok h 5kor kezdünk és tízig tart, kaja nem lesz mert délután más programotok van illetve rákérdezel h Julika ugye mostál már belet,szükségem lesz majd a segítségedre:), a Lajos meg ugye nem fél a vértől, fogja majd a tálat, amíg a Józsi szúr?:) Azt hiszem ennyivel le is beszéled őket:P
2015. okt. 7. 18:03
 26/36 anonim ***** válasza:
35%
ugyan már a pasik is csak piálnak ilyenkor van 1-2 idősebb asszony akik végig józanok maradnak és a tényleges munkát megcsinálják
2015. okt. 7. 19:17
 27/36 anonim ***** válasza:
65%

Kicsit gyomorforgató a stílus, amit egyesek itt megengednek maguknak. Mégis mi az hogy a pestiek? Bezzeg ha egy Budapesten élő ne adj isten vidékit mond, akkor már plafonon vagytok. Elárulok egy nagy titkot "a pestiek" is tudnak keményen dolgozni, be lehet őket fogni mosogatni, hagymát vágni ezer dolog van ilyenkor.

Meg kell mondani nekik, hogy milyen munkák várnak rájuk, és ha elvállalják, akkor szeretettel várjátok őket. Bár valószínűleg nem így van, szerintem valamiért nem kedvelitek őket és ez most csak kifogásnak hangzik, hogy úgyis csak útban lennének.

2015. okt. 7. 19:34
 28/36 anonim ***** válasza:
84%

Dehat itt nincs semmi problema! Nem hivod oket, ennyi. Rakerdezhetnek, persze, tagadtok. Ne stresszeld magad ezen, kerdezo :)

OFF: Engem is zavar ez a "pestizes". En ugyan nem a fovarosban eltem de varosban, panelban. Utalom, mikor levidekiztek, nem vagyok falusi, Magyarorszagon nem csak Budapest a varos, miert van az ugy, hogy ha valaik nem pesti akkor csakis tanyasi? Nem, en is varosban eltem, nem volt kertunk, tescos csirket ettem, piacrol vettuk a zoldseget, gyumolcsot es panelvizet ittam. En szemelyes sertesnek vettem mindig, mikor azt gondolta valaki, hogy attol o tobb, mert Budapesten el.... Bocsanat, ez kikivankozott.

2015. okt. 7. 21:04
 29/36 anonim ***** válasza:
91%
Mond, hogy a disznó beteg lett míg állatorvos meg nem nézi addig nem lesz disznóvágás, aztán egy hét múlva közlöd, hogy elpusztult, közbe otthon majszolod a maradék véreshurkát.
2015. okt. 7. 21:34
 30/36 anonim ***** válasza:
83%

Már majdnem elkezdtem írni, hogy "nyáron nem szokás disznót vágni", majd rájöttem, hogy már bőven október van... Egy kicsit elsírtam magam :/

Én még nem voltam disznóvágáson, viszont eleget hallom a családi anekdotákat. Apa teljesen városi gyerek volt világ életében, anyukám meg igazi falusi. Mikor anyáéknál disznóvágás volt, elhívták apát is, hogy na majd a városi gyerek mit fog szerencsétlenkedni. Azóta is hallgatom, hogy milyen ügyes volt, segített mindenben.

Nem tűnik nagy kunsztnak. Nyilván nem a vendég fogja lebökni a disznót, de vannak olyan munkafolyamatok, amihez nem kell nagy szakértelem, régen a gyerekek is segítettek, ami megy egy gyereknek, az biztos megy a rokonaidnak is.

Ha viszont nem is AKARNAK segíteni, akkor igazából őket nem értem, hogy miért nem máskor mennek. Elmennek hozzátok látogatóba úgy, hogy tudják hogy ti dolgozni fogtok? Én kerekperec megmondanám, hogy ne akkor jöjjenek, dolgunk lesz.

2015. okt. 7. 22:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!