Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Pesti rokonok jönnének disznóv...

Pesti rokonok jönnének disznóvágásra, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Pesti rokonaim jönnének disznóvágásra, de a férjem nem akarja. Azt mondja, a disznóvágás kemény munka, nem túristaprogram, neki itt ne tébláboljanak a rokonok, ő nem fog bennük bukdácsolni, segíteni úgysem tudnak. Az igaz, hogy nem is akarnának segíteni, csak enni-inni jönnének, hogy jól érezzék magukat. Mit mondjak nekik, hogy miért nem jöhetnek?

2015. okt. 7. 13:10
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
92%
Árnyalná a képet,ha tudnánk , hogy mennyre közeli rokonok és milyen szoros velük a kapcsolat. Megértelek egyébként, nekem is van városban lakó rokonom, aki mindig lelkesen ajánlkozott almát szedni, pedig többet hátráltatott, mint segített.
2015. okt. 8. 08:04
 32/36 anonim ***** válasza:
91%
Megértem a férjedet is, ha jóban vagytok a rokonokkal akkor inkább szóljatok nekik félnappal a disznóvágás előtt, hátha már lesz valami programjuk. Most ért rá a hentes vagy most kaptuk kölcsön az üstöt vagy valami kamu szöveggel. Nem kell nagydobra verni a disznóölést. Mi falun lakunk a kocsmajáró szomszédunk szokott disznót ölni és ilyenkor minimum 8-10 cimborája megjelenik nála napközben 1-1 órára enni-inni aztán elmennek valamilyen ürüggyel. A felesége és a fia is rohadtul rühellik a szitut.
2015. okt. 8. 08:10
 33/36 anonim ***** válasza:
91%

Én Pest környéki vagyok, még sose voltam disznóvágáson.

Ha hívnának, akkor vinnék pénzt, és annak fejében hoznék a húsból, HA el akarják adni, mert annyi van. Arról legalább tudnám, ki nevelte, mit adott neki.

Ingyen érdekes lenne ott enni meg csomagoltatni is, mikor ti neveltétek fel őket...

Ha ők ezt nem akarják, vagy a férjed nem akarja, célszerűbb lesz csendben vágni, aztán mondjuk azt mondani, hogy eladtátok mégis, mert a férjed beteg lett, és nem tudta levágni...

2015. okt. 8. 14:48
 34/36 anonim ***** válasza:
100%

Nem ártott volna, ha a válaszolók végigolvassák a kérdést rendesen, vagy ha végigolvasták, akkor esetleg értelmezhették volna. Itt ez a mondat:

"Az igaz, hogy nem is akarnának segíteni, csak enni-inni jönnének,"

Itt nincs miről beszélni, Kérdező. Megmondod, hogy disznóvágásra nemcsak enni-inni megyünk, hanem segíteni is. Ennyi. A válaszolóknak meg felesleges a pestizésen hőbörögni, mert itt a konkrét pesti rokonokról volt szó, akik csak útban lennének, meg az egyik pesti válaszoló írta, hogy nem látott még zöldet egy fővárosi se (LOL), de attól még... Olvasás, értelmezés... Általános iskola, alsó tagozat. Nemolyannehézez.

2015. okt. 8. 20:37
 35/36 A kérdező kommentje:
Köszönöm, utolsó. A "pestit" nem sértésnek szántam, hanem tényleg Pesten laknak, csak ennyi!
2015. okt. 8. 21:03
 36/36 anonim ***** válasza:
44%

Ha a mond igét felszíólítómodban használjuk, így kell helyesen írni: mondd.

A kérdésre a válasz: ha nem tudják a napját, ne szóljatok nekik, és kész. Zabáljanak otthon.

2015. okt. 8. 21:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!