Pesti rokonok jönnének disznóvágásra, mit csináljak?
Én Pest környéki vagyok, még sose voltam disznóvágáson.
Ha hívnának, akkor vinnék pénzt, és annak fejében hoznék a húsból, HA el akarják adni, mert annyi van. Arról legalább tudnám, ki nevelte, mit adott neki.
Ingyen érdekes lenne ott enni meg csomagoltatni is, mikor ti neveltétek fel őket...
Ha ők ezt nem akarják, vagy a férjed nem akarja, célszerűbb lesz csendben vágni, aztán mondjuk azt mondani, hogy eladtátok mégis, mert a férjed beteg lett, és nem tudta levágni...
Nem ártott volna, ha a válaszolók végigolvassák a kérdést rendesen, vagy ha végigolvasták, akkor esetleg értelmezhették volna. Itt ez a mondat:
"Az igaz, hogy nem is akarnának segíteni, csak enni-inni jönnének,"
Itt nincs miről beszélni, Kérdező. Megmondod, hogy disznóvágásra nemcsak enni-inni megyünk, hanem segíteni is. Ennyi. A válaszolóknak meg felesleges a pestizésen hőbörögni, mert itt a konkrét pesti rokonokról volt szó, akik csak útban lennének, meg az egyik pesti válaszoló írta, hogy nem látott még zöldet egy fővárosi se (LOL), de attól még... Olvasás, értelmezés... Általános iskola, alsó tagozat. Nemolyannehézez.
Ha a mond igét felszíólítómodban használjuk, így kell helyesen írni: mondd.
A kérdésre a válasz: ha nem tudják a napját, ne szóljatok nekik, és kész. Zabáljanak otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!