Pesti rokonok jönnének disznóvágásra, mit csináljak?
Figyelt kérdés
Pesti rokonaim jönnének disznóvágásra, de a férjem nem akarja. Azt mondja, a disznóvágás kemény munka, nem túristaprogram, neki itt ne tébláboljanak a rokonok, ő nem fog bennük bukdácsolni, segíteni úgysem tudnak. Az igaz, hogy nem is akarnának segíteni, csak enni-inni jönnének, hogy jól érezzék magukat. Mit mondjak nekik, hogy miért nem jöhetnek?
Igaza van férjednek. Ha nem akarnak segíteni, akkor csak lábalatt lennének, de lehet étvágyuk is elmenne. :D
"Hmmm a régi szép idők, mikor még falun laktam. :D"
2015. okt. 7. 13:29
12/36 anonim válasza:
En felelome jöhetnének a "pesti rokonok"enni inni ingyen es persze a munkába nen venenek reszt csak a potyat lesnek !
Varnam szeretetten es amikor elmének 1hetmulva disznó vagy lenne!
Megmondanan nincs kedvem most a disznó vagashoz! Pestiek is ilyenek "nincs kedvem segiteni"!!
2015. okt. 7. 13:30
13/36 anonim válasza:
Ezt:
A disznóvágás kemény munka, nem túristaprogram,itt ne tébláboljanak a rokonok, nem akarunk bennük bukdácsolni, segíteni úgysem tudtok.
2015. okt. 7. 13:37
14/36 anonim válasza:
Szerintem ha úgy mennének,mint ha meg hívtad őket bunkóság vissza mondani! Ha meg csak úgy hogy hallodták,mond el a véleményed!
Én falun lakom,és hozzánk is szoktak jönni rokonok disznóvágásra...olyanok is akik semmit nem csinálnak..esznek isznak jól elvannak...engem/minket ők nem zavarnak,mivel szeretjük őket meg szoros a kapcsolatunk
2015. okt. 7. 13:38
15/36 anonim válasza:
Hozzánk is szoktak pesti rokonok jönni disznovagasra, le kell ültetni őket,aztán anannyi. Itt sokan írják, hogy menjenek fogni hajnalban. Jaj voltál már ilyenen? Aki nem ért hozzá, az inkább tényleg üljön be a konyhába oszt pucolja a hagymát, mert ilyenből tényleg csak az van, hogy senki nem halad. Én nem csinálnék segget a számból, főleg, ha jó a kapcsolatot, megmondanam férjemnek, hogy senki nem fogja őket zavarni, neked lesz rájuk gondod, amíg ott vannak. Meg inkább akkor hívd őket délre, mert ha csak enni jönnek hajnal 5 órától csak unatkozni fognak, és neked is sok dolgod van, nem fogsz érkezni velük is foglalkozni.
2015. okt. 7. 13:44
16/36 A kérdező kommentje:
Nem hívtam meg őket, csak tudják, hogy ősszel vágni fogunk, mivel van 6 disznónk, és ők mondták, hogy na akkor jönnek disznótorra, szóljunk, hogy mikor vágunk.
2015. okt. 7. 13:59
17/36 anonim válasza:
Ne szóljatok s meg van oldva. Ha mégis kiderül, s meglepnek, akkor tegyétek oda keményen dolgozni, feltétlenül oda kell tenni belet mosni, vagy felfújni a húgyhólyagot, akkor biztos fogják a pakkot s elmennek s megszabadultok egy életre :)))
2015. okt. 7. 14:01
18/36 anonim válasza:
Nincs mit kerdezni, ha a ferjed azt mondta hogy nem, akkor nem jonnek.
A haz kozos, a csalad kozos, egyikotok se hivhat vendeget a masik beleegyezese nelkul.
Meg ahogy latom te nem is hivtad oket, hanem pofatlanul ok akarjak meghivatni magukat. Megcsak nem is utalnak ra finoman (hogy pl de megneznenk egyszer egy igazi falusi vagast) hanem tenyerbemaszoan pofatlanul.
Mondd meg nekik hogy te, hallom tizediken van nalatok fizetes, majd megyek hozzad inni.
2015. okt. 7. 14:06
19/36 anonim válasza:
Akkor nagyon egyszerű, nem telefonalsz nekik és kész. . Pestről úgysem fogják kitalálni melyik hétvégén gyujtotok az üst alá.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!