Rendben van ez ìgy, hogy ennyit telefonozik?
Az anya 30 èves, a gyermek 16 hònapos. Csinos, ápolt nő, soványabb, mint terhessèg előtt ès hetente sportol is, egèszsèges,változatos èteleket tesz a család elè, sokszor a fèrj kedvèèrt külön főz. A kisfiút szeretettel neveli, nagyon megdicsèrik mindig, hogy sokat foglalkozik vele, mondòkák, olvasás, játèkok...Minden házimunka meg van csinálva a gyerek mellett sem úszik sosem a lakás, szereti a rendet, tisztaságot. Intèzi a bevásárlást a faluban, eljárnak sètálni, olykor egy barátnő anyukával. Ha a fèrj hazaèr beszèlget vele, gyakran filmeznek, szoktak kettesben is elmenni randizni, nem az az ősanya tìpus, aki nem engedi ki a kezèből a gyereket, akár òrákra is a nagyszülőkkel lehet a gyermek havonta párszor, jò a kapcsolatuk. DE! Az anya mindig is beszèdes, társasági ember volt, ìgy szinte egèsz nap megy a telefonján a wifi ès elèrhető folyton. Ha pl.
a kisfiú magában eljátszik, nyomkodja a telefonját, visszaìr ennek-annak, netezik, de ritkán posztol. Rengetegszer kèszìt videòt a kisfiúròl, sokszor küldi a nagymamáknak, apának munkába. Ha közös játèk is van pl èpìtenek, bármi is nèha előkerül a telefon, szerintem sokat nyomkodja, de közben foglalkozik a gyerekkel is, mindig figyel rá, beszáll a játèkba, beszèl hozzá. Álalában, ha a fèrj hazaèr nem igazán nyomkodja a telefont max ha mindketten elvonulnak ènidőre. A nő azzal èrvel, hogy hiányzik neki a társaság, a barátnők, a fèrj hajnaltòl este 18:00 ig távol van, begolyòzna, ha nem lenne telefon. Szerintetek káros ez a gyermekre? Rendben van ez ìgy? Nem lenne jobb, ha alvás időben nyomkodná a telefonját? Ha programokra mennek nem tapad ennyire a telefonhoz.
Én is ezt teszem.
12 hónapos, és nem lehet "erővel" foglalkoztatni. Ha akarja nézünk könyveket, vagy próbàlgatjuk a formabedobót, építőkockàzunk, ha meg nem, akkor fel alà trappol, pakol, elvan. Olyankor megyek utàna, de nem tudok vele érdemben foglalkozni. Így marad a mobil...ez van.
Figyelj, hiába a sok barát, rokon, miután szültem SENKI nem keresett minket, de szó szerint vedd. Én itt voltam egy új helyzetben, egy kis lélekkel akit életben kell tartanom, ami nem kis nyomás. Ha nem nyomkodhattam volna, akkor biztosan depressziós leszek, de így kicsit kimenekülhettem.
Ha meg a gyerek elvan, ne kelljen már állandóan őt néznie.
Nem értem, mire gondolsz. Ha a menyed főz, takarít, sétál a gyerekkel, játszanak, magával is foglalkozik, akkor miért gondolod, hogy állandóan a telefonon lóg? Ezek a dolgok eleve kizárják egymást. Vagy elmegy sétálni a gyerekkel és közben csak a telefont nyomkodja? Lehet, hogy inkább fotózza a gyereket, mert szeretné megmutatni a fiadnak is, hogy miket csináltak, nem gondolod?
Illetve a fiadnak szabad "bugyuta játékokat" nyomkodni kikapcsolódásképp, de a feleség tegye le a telefont? Elég fura hozzáállás ez. Ezek szerint ő is ugyanúgy nyomkodja, az nem gond? Mert erről nem írtál.
Attól hogy te nem vagy elérhető arra a pár órára, amíg az unokával vagy, ő legyen elzárva a világtól egész napra?
Hidd el, a gyereket nem maga a telefon érdekli. Amíg azon csupa olyan dolog van, ami neki nem izgalmas, addig az csak egy unalmas telefon. Előbb lesz gond a fiad bugyuta játékaiból (mert azok majd tetszenek a gyereknek is), mint abból, hogy a menyed irkál valakinek a neten meg elolvassa híreket.
A mai világ meg ilyen. Minden gyerek valamennyire rá lesz kattanva, mert a neten minden ott van... videók, zenék, játékok, infók, chat. Persze, hogy érdekesebb, mint egy autót tologatni a földön (egy bizonyos kortól). Ettől persze még nem szabad, hogy csak ez legyen érdekes, de meggátolni úgysem fogod tudni.
Hàt könnyű 1-2 óràra kizàrni a külvilàgot, nem te vagy egyedül a gyerekkel egész nap kitudja mióta.
Sok nőnek nincs felnőtt tàrsasàga sem, mert nincs rokon, baràtnő a környéken.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!