Hogyan dolgozzam fel, hogy a gyerekem autista?
Soha nem fogja nekem mondani tiszta szívből, szeretetből, hogy anya, szeretlek, hagyjál békén, nem érdekelsz, menj ki a szobámból, a barátaimmal akarok beszélni, egyedül akarok lenni, bulizni akarok menni.
Az is kérdéses, hogy egyáltalán megtanul beszélni. Semmi szeretetet nem ad, az empátia szintje nulla, elvan a saját világába.
Úgy fáj, hogy nem vihetem le a játszótérre, mert nem tud ott normálisan viselkedni.
A diagnózissal nem jobb lett, csak rosszabb.
A diagnózisig volt remény, de már nincs. Foglalkozáson tanítják neki, hogy kell járni. 4 éves.
A 10 napos gyerekemnek 4 órás vese megtartó műtétje volt.
Inkább meleg lenne!
10 es
Értelmes szülő nem mond ilyet
Nekem meg kicsi a gyerekem,hála istennek egészséges,de inkább homoszexuális legyen mint bármilyen egészségügyi problémája
Teszek rá mit szól a társadalom.
Csak a gyerekem boldog legyen.
Második gyereken nem gondolkozunk, vele csesznénk ki.
Pszichológus mit segít? Normálissá teszi a gyereket?
De gondolkoztunk. Én teljesen le akarok róla mondani, egyáltalán nem kötődök hozzá. Ha otthonba adnánk, ahol normálisan ellátják, szépen viselkednek vele, az sok pénzbe kerülne. Ráadásul a férjem nem akarja otthonba adni.
A pszichológus nem csinál semmit. Fogadjam el, fogadjam el, de ezt nem lehet. Hánynom kell tőle, de ha nem érted az érzéseimet, akkor békén lehet hagyni."
Ilyen válaszokat ad a kérdező (19 és 20 voltam).
az autizmusnak is vannak fokai. amit te írsz, abban az esetben én, bármilyen nehéz, de keresnék egy számára megfelelő bentlakásos otthont. Támogatnám, látogatnám, szeretném és nagyon nagyon fájna, de mind neki, mind nekünk hosszútávon ez lenne a legjobb.
És vállalnék második gyermeket, ha nem genetikai a betegség
és a második gyereket, azon kívül, hogy születése pillanatában tönkreteszed az életét, mert rásózol egy életképtelen teremtményt, amit majd jól rázsarolsz, hogy a halálod után is legyen aki öntözgeti azt a szobanövényt, minek akarod?
amúgy add otthonba és mondj le róla, ha nem genetikai háttere van, még lehet esélyetek egy normálisra helyette. (lehet lepontozni, de ha úgysincsenek érzései, akkor neki teljesen mindegy hol öntözik)
Fú, nekem is ilyen ocsmányságokat ír a kérdező. Bocsánat, de ez undorító, szülőként gyermekről így nyilatkozni.
Nos, nem tudok mit szólni...
A dühöt, félelmet, kétséget megértem, ezen mindenki átesik, de azért a lfsznak is van vége.
A mi autistánk kifejezetten nehéz természet és valószínűleg sosem lesz önellátó.
De, mindig ad nekünk pici reményt. Egyre ügyesebb, egyre többet tanul, többet kommunikál.
Jelenleg gyűjtünk neki egy külön számlára pénzt, ha velünk történik valami, legyen pénz őt otthonba helyezni.
Mi "kicsesztunk" a tesoval, az autista a kisebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!