Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, hogy dolgozzátok fel...

Anyukák, hogy dolgozzátok fel azt, hogy nem vagytok képesek megadni azt a gyereketeknek, amit akartok?

Figyelt kérdés
Már kb 13 éves koromban is úgy képzeltem, hogy viszonylag korán leszek anyuka (persze a megfelelő anyagi háttérrel), három gyerekünk lesz, szép családi házzal és két kutyával, cicákkal. Most 25 vagyok, három éve feleség, és van egy lassan 2 éves kislányunk, de a mi kapcsolatunknak vége... A lányunkkal én visszaköltözöm külföldre (anyukámhoz), tehát így a férjem nem fog annyira részt venni az életében, mint pl úgy, ha itt maradnánk Budapesten. Én már nagyjából elfogadtam, hogy a házasságunknak vége van, viszont úgy érzem, cserben hagyom a lányomat azzal, hogy nem igazi családban fog felnőni.
2019. febr. 5. 20:01
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Én máásban nem tudom azt teljesíteni, amit mindig is elvártam magamtól, és iszonyatosan nehéz elfogadni. De a szívem mélyén tudom, hogy tökéletes anya nincs, amiben én vacakul teljesítek, abban lehet más jobb, de van, amiben meg én vagyok jobb.

A másik nagy igazság, hogy a gyerek mindenből tanul. Abból is, hogy anya nem tökéletes, néha kiakad vagy kudarcot vall valamiben, akár a házasságában is. Viszont abból tanul a legtöbbet, hogy ezeket a helyzeteket az anya hogyan kezeli. Például egy tönkrement kapcsolatból méltósággal kilépni azt gondolom, jobb útravaló a gyereknek, mint mártírként tűrni mindent, hacsak nem kívánjuk a saját gyerekünknek is ugyanazt a mártír szerepet.

NÉzd..... most 2 éves... lesz még sok minden, ami nem úgy alakul, ahogy a vágyálmaidban szerepel. Engedd el ezeket a dolgokat. Tégy meg minden tőled telhetőd, ez a legtöbb, ettől leszel jó anya. Ami nem rajtad múlik, azt engedd el tényleg.

2019. febr. 5. 20:33
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Bár nem járok a cipődben, szerintem nagyon sok anyuka érzi úgy,hogy nem tud mindent nyújtani a gyerekének,amit szeretne. Akár minőségi időről,akár új ruhákról,ételről,akár élményekről vagy türelemről van szó.

Te akkor lehetsz jó anya,ha nem csak szereted őt,hanem helyesen is cselekszel az ő érdekében. Ha tekintettel vagy az érzéseire, megtanítod neki,hogy bár az élet nem habostorta, attól még biztonságban és szeretetben felnőhet. Próbálj az apjával jól kijönni,hogy tudja,rá is számíthat a jövőben. Felnőttként még erősebb és talpraesettebb is lehet,mint egyszerűbb és gondtalanabb körülmények között.

2019. febr. 5. 20:37
 3/9 anonim ***** válasza:
85%
Hidd el, csak azért, mert a ti házasságotok nem sikerült, még lehet a lányotoknak nagyon szép, boldog gyerekkora. Nincs olyan, hogy tökéletes család! Ahol a szülők együtt vannak, és ott a három gyerek, kutya, cica, kanári, kertes ház és muskátli az ablakban, ott is vannak gondok, maximum más nem tud róluk. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy vigasztalódj azzal, hogy másnak is rossz, hanem azt, hogy még a legboldogabban, legideálisabb körülmények között felnövő gyerekek családjában is előfordulnak problémák, ott is vannak olyan dolgok, amiket nem szívesen tesznek ki az ablakba.
2019. febr. 5. 23:36
 4/9 anonim ***** válasza:

8 éve váltam. Mai napig kétségeim vannak, hogy jól tettem e. Hogy érdemes volt e, hogy mennyire vagyok önző. Persze nekem jobb. De a gyerekeknek nem.

Persze azt mondják jobb külön egy boldog apa és egy boldog anya, mint együtt két boldogtalan szülő.

De ez nem így van... Ott ahol nincs veszekedés, balhé a gyerek nem érti a válást.

Ha egy kapcsolat megromlik és van gyerek, csak két rossz közül lehet választani.

Nagyon nehéz eldonteni mivel ártasz vagy használsz a gyereknek.

A saját életemet nézve nem bánom a válást, de egy gyereknek ezt nem szabadna átélni.

De mondom ezt csak akkor ha normális a viszony, mert egy bántalmazó kapcsolatból, vagy balhés, cirkusz kapcsolatból mindenképp ki kell szállni.

2019. febr. 6. 07:19
 5/9 anonim ***** válasza:
91%
Azért nem lenne szabad a mindennapos kapcsolat elől külföldre költözni, a gyereknek az apjára is szüksége van. Hiába van a szülők kapcsolatának vége.
2019. febr. 28. 05:24
 6/9 A kérdező kommentje:
Nekem itt már senki olyanom nincs, aki miatt maradnom kéne. Nem tudok senkit megkérni, hogy vigyázzon a picire, vagy segítsen itthon. Inkább nem írom le, hogy a bejárónő, és a bébiszitter mennyibe kerül egy hónapra... Azért pedig nem fogunk Magyarországon maradni, hogy 2 hetente pár óra foglalkozzon a gyerekkel, ha éppen úgy tartja a kedve. Engem semmi nem köt ide igazán, a kicsinek is jobb lesz egy olyan helyen, ahol van rendes segítségünk, kikapcsolódhatok én is normálisan és nem vagyok tiszta feszkó.
2019. febr. 28. 10:35
 7/9 anonim ***** válasza:

6

Akkor irányított kamukérdést "tettél fel"; már látni.

2019. febr. 28. 15:27
 8/9 A kérdező kommentje:
Aha, biztosan.
2019. febr. 28. 17:19
 9/9 anonim ***** válasza:

Ha apa beleegyezett hogy kikoltozz vele akk ne band! Akk nem is tervezte hetente latogatni

Ugyanis kedves 5 os a kulfoldre koltozeshez a masik szulo beleegyezese is kell.

Sokan elvalnak megis felnonek a gyerekek!

Jobb igy mintha boldogtalanul lat, rossz mintat visz magaval.

Az se jo minta hogy feladjatok de ebbol mèg jol ki lehet jonni

2020. okt. 4. 19:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!