Mikor mondjam meg a lányomnak hogy az apja nem a vérszerinti apja? Ti mikor és hogy mondanátok meg a gyereketeknek?
Hány évesen?
Fél éves volt amikor összejöttünk.
kérdés,a nevelőapa hogy viseli ezt a szituációt,rosszul esne neki,ha a gyerkőc tartaná a kapcsolatot az igazi apukával/családdal? ha teljesen normális ez neki és nem csinálna hisztit belőle,akkor minél előbb
nálunk nem volt ez a helyzet,nekem apukám meghalt,de mikor megszülettem sem voltak már együtt anyával,aztán egy éves sem voltam,amikor balesetet szenvedett..a testvérei jártak hozzánk néhanap,de úgy tudtam anya barátai,aztán kb 8 éves voltam amikor elmondta anya..kb 12 éves koromig hallani se akartam róla,aztán nevelőfater egy szemét lett,azóta tartom a kapcsolatot a másik családdal,vele meg egyre kevésbé
bennem nem okozott törést meg ilyeneket úgy érzem,kaptam még egy családot és nem érzem,hogy későn tudtam volna meg az igazságot
#6 Első pillanattól? 2 éves kisgyerekről van szó, azt írta a kérdező. :)
Ovis korában én még nem mondanám el. Esetleg amikor már nagycsoportos, mégis. Akkor már megértené. Bár nem hiszem, hogy változtatna bármin is, ha jó a kapcsolatuk egymással, és apaként viselkedik a gyerekkel, nemcsak anyukával van együtt.
Ismerősömnél hasonló a helyzet, de tök jól kezelték mindig is. Ott is apának szólítja a gyerek a nevelőapát, hiszen ő neveli baba kora óta és a vérszerinti apával nincs kapcsolata egyáltalán. Ők úgy oldották meg, hogy amikor a gyerek már 2-3 éves volt, akkor kezdtek neki mesélni róla röviden, hogy milyen volt, amikor ő megszületett, mutattak neki képeket is, meg meséltek arról is, hogy az milyen volt, amikor a nevelőapukával először találkozott, amikor ők egy család lettek.
Én is így csinálnám, nem egyszer elmondani neki, mint valami nagy titkot, hanem folyamatosan beleszőni a beszélgetésekbe. Ahogy az örökbefogadott gyerekeknél is szokták manapság már. Nálunk mondjuk ez nem volt aktuális, az én fiam már 4 éves volt, amikor a férjemmel megismerkedtünk, ő emlékszik is rá, hogy volt idő, amikor még nem élt velünk, bár a vérszerinti apjáról neki sincsenek emlékei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!