Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor mondjam meg a lányomnak...

Mikor mondjam meg a lányomnak hogy az apja nem a vérszerinti apja? Ti mikor és hogy mondanátok meg a gyereketeknek?

Figyelt kérdés

Hány évesen?

Fél éves volt amikor összejöttünk.

2018. szept. 4. 16:23
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
30%

"Amúgy se kell az éppen aktuálist apukának nevezni se az anyának, se a gyereknek." =>

Csak vigyázz, nehogy x év múlva te meg majd exnek nevezd az éppen aktuálisat...

2018. szept. 4. 22:06
 12/17 anonim ***** válasza:
50%
Vigyázzunk a szavakkal! A nevelőapa a nevelőszülő lenne, a nem vér szerinti apa, ha ő az apja, akkor APA. Ha a vsz kerül említésre, akkor nem nagy tesi kimondani, hogy vér szerinti apja. Az apa az, aki ott lesz neked mindig, vagy legalábbis ez lenne a dolga. "Csinálni" igazán mindenféle emberek tudnak, az apa nem ott kezdődik. 38F
2018. szept. 4. 22:24
 13/17 anonim ***** válasza:
54%

11!

Lehetséges, hogy valamikor ex lesz, sosem tudni. Nem hívja apának a lányom, pedig nem masfel éve, hanem 14 eve neveli, de mivel van apja, ő csak a nevelőapja lehet. A gyerek az első pillanattól tudta, hogy nem az apja. Soha nem is lesz az. Ugyan a viszony közöttük apa-lanya viszony, de mindketto tisztában van vele, hogy biológiai kapocs nincs köztük.

2018. szept. 5. 07:15
 14/17 anonim ***** válasza:
84%

egy 2 éves gyerek nem is érti, hogy mi az a "vér szerinti". Simán el lehet neki bármikor mondani, hogy van az édesapja, aki szereti, neveli, és volt egy másik bácsi, akinek köszönheti, hogy van, és ő is nevezhető az apukájának, csak nem él a családdal.

Persze kérdés, hogy apukája akar-e vele kapcsolatot tartani. Mert ha nem, akkor csak simán maradhatna a "másik bácsi", aztán majd amikor jön a "hogyan lesz a baba?" témakör, akkor elő lehet újra hozni.

Szerintem egyáltalán nem gáz kezdetektől úgy kezelni, fotót mutogatni, hogy nézd, ilyen voltál, amikor megszülettél, ekkora, amikor megismertük aput, apu mindjárt nagyon megszeretett téged, stb, stb.

2018. szept. 5. 08:15
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem párhavonta egy-egy esti mesével egyszerűen el lehet mondani, hogy miképp növekedett a hasadban, mekkora szeretettel és izgalommal vártad, hogyan született és aztán hogyan találkoztál Apával, akivel egymásba szeretettek és egy család letettek. Ha nagyobb lesz és rákérdez, hogyan kerülnek a hasba a kisbabák, miért vártad egyedül, és egyáltalán miért ez volt a sorrend... stb., akkor pedig elég mindig arra válaszolni őszintén, de az ő szintjén, amit épp érdekli. Ki fogtok oda lyukadni, hogy volt egy másik férfi az életedben. (Akire lehet, hogy kíváncsi lesz.)
2018. szept. 5. 08:36
 16/17 anonim ***** válasza:
0%

Én úgy mondtam meg neki kb 2,5 éves lehetett, hogy két apja van, elmondtam hogy ki volt az első és ki a második.El kell mondani, hogy az elsővel mi történt és hogy a második nem megy sehová és imádja őt. És érdemes hozzátenni, hogy a legtöbb gyereknek két apja van.

Most lehet hogy nem ért velem egyet mindenki, de a mi esetünkben jó volt így, óriási törés lett volna, ha csak később mondjuk el!!!!!! Egyébként még párszor el kellett mondani neki, hogy mi történt, mi miért van, hogy ténylegesen felfogja az egészet.

2018. okt. 17. 20:17
 17/17 anonim ***** válasza:
16/16 kimaradt bocsi, hogy nálunk az első apa elhunyt és tudom kicsit ridegen hangzik hogy első meg második apa, de valahogyan ezt jobban értette a két-három éves, később persze már nem sorszámozta be őket
2018. okt. 17. 20:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!