Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tennétek, ha behoznák azt...

Mit tennétek, ha behoznák azt a szabályt, hogy szülés után 6 héttel vissza kell menni dolgozni, mint más országokban, és megszűnik a csed, gyed, gyes, csp?

Figyelt kérdés
Tudom, itt mindenkinek mérnök a férje meg saját vállalkozása van, de vegyünk alapul egy bolti eladó-gyárimunkás, esetleg tanár-tanár, vagy szállodai recepciós-ügyfélszolgálati ügyintéző párost, akik azért nem keresnek annyira jól, hogy 3 évig, vagy huzamosabb ideig nélkülözni tudjanak egy teljes fizetést. És se gyes, se gyed, se csed nem lenne, viszont ingyenes bölcsi igen?
2022. febr. 25. 16:04
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
42%
A párom gyári munkás, én lassan 9 éve nem dolgozok a gyerekek miatt, mégis normálisan élünk 🤷‍♀️
2022. febr. 25. 18:16
 12/24 anonim ***** válasza:
80%

Ez eléggé elméleti kérdés. Nincs elég bölcsőde jól képzett személyzettel. A privát nagyon drága és területileg is egyenlőtlen az eloszlásuk.

A másik, meg, hogy fogy a magyar és a kormányzat igyekszik nagyon sok támogatási formában szülésre buzdítani.

2022. febr. 25. 18:26
 13/24 anonim ***** válasza:
84%

Egyébként ha ezt valóban bevezetnék, akkor hirtelen 180 ezer gyerek zúdulna rá az ellátórendszerre. Honnan lenne hirtelen ennyi bölcsi? Nem tudom, itthon mi erre az előírás, de mivel úgyis külfölddel példálózunk, hozzuk ide az ottani bölcsődei körülményeket is, és 3 gyerekre jusson egy gondozó. Honnan szerzel 60 ezer kisgyermeknevelőt? Akiket természetesen az adófizetők pénzéből kéne normálisan megfizetni, hiszen, mint írtad a bölcsi ingyen lenne?

Elég életképtelen az elképzelés, bocsi. :)

2022. febr. 25. 19:39
 14/24 anonim ***** válasza:
74%
Külföldön kicsit jobbak a körülmények. Munkahelyi bölcsőde, sok 4 órás vagy otthonról végezhető munka, szitter központok. És még így is sok nő háztartásbeli. Mert igen, ott megtehetik hogy anyuka életébe nem dolgozik többet, mert apuka jól keres
2022. febr. 25. 20:07
 15/24 anonim ***** válasza:
13%
Ja, kihúznád, de miből? Idekinn mi nem tartunk el egy élősködő szüjjémán hurcianyut sem. Hálistennek!!!
2022. febr. 25. 20:15
 16/24 anonim ***** válasza:
25%

#8-as pontatlan a leírásod. Pl aki úgy vállal gyereket hogy előtte ingatlant vesz (már 5% önerővel is lehet, kvázi pár millió forinttal) akkor már nem vagy jogosult kb. semmilyen segélyre, akkor sem ha a férj elveszti a munkáját.

Nagyon sokaknak a fizuk nagy részét elviszi a bölcsi díj, fizetnek egy csomó adót, mások meg elnek mint Marci hevesen az előbbiek adójából kifizetett benefiteken. Ez a szomorú igazság.

Plusz ugye a 9 hónap fizetett szabi sem feltétlenül a szülés napján indul, veszélyeztetett terhesség mint olyan szinte nincs, ezért sokan az utolsó pillanatig dolgoznak.

2022. febr. 25. 20:44
 17/24 anonim ***** válasza:
91%

Én is kiegyeztem volna az 1 év itthon (akár felesben apával) és még 1 év kismama/papa műszak.

Ez lenne a legbarátibb.

2022. febr. 25. 22:24
 18/24 anonim ***** válasza:
44%

Nem igazan van ez kulfoldon sem, en Angliaban elek, itt 9 honap teljes fizetett (minden munkahelynel), majd 3 honap fizetetlen, es maradhatsz otthon. Utana itt is, es a tobbi fejlett orszagban van reszmunkaidore lehetoseg anyukaknak, de ezt ugy ertsd, hogy van aki konkretan napi 2-3 orat dolgozik, vagy heti 1 napot stb. Nekem heti ket nap 6 oraban volt megbeszelve 14 honapos kortol, mert ugye 2 honap szabi is felgyulemlett.

Az USAban 6 het a szulesi szabadsag, de ott is lehet fizetetlen szabit kerni utana.

Meg azt ne felejtsd el, hogy ezekben az orszagokban nincs tappenzcsalas, nem rohan az osszes terhes no kiiratni magat tappenzre a pozitiv teszt utan mint otthon, ugyhogy 8-9 honapig meg szepen keres, es abbol lehet gyujteni.

2022. febr. 25. 23:32
 19/24 anonim ***** válasza:
23%
8-as , 20 eve elek Angliaban, annyiban tevedsz, hogy Income support az egyedulallo szuloknek jart a gyerek 5 eves koraig (en is az vagyok, azt kaptam), mar amugy nincsen, atvette mindent a Universal Credit, es ez most 3 eves korig jar kizarolag az egyedulallo anyukaknak hogy otthon maradhassanak mig nincs ingyenes ovoda.
2022. febr. 25. 23:36
 20/24 anonim ***** válasza:
94%

Németországban lakunk itt sem rohan senki vissza 6 hét után dolgozni .

Amiről te beszélsz kérdező az max Amerikában van.

2022. febr. 26. 06:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!