Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülés után ki hogy fogadta...

Szülés után ki hogy fogadta el az új testét?

Figyelt kérdés

Lassan 4 hónapja szültem, de nem tudom elfogadni az új testem.

Terhesség alatt 15 kilót híztam, nagy része víz volt, de így is tigris csíkos lettem. A hasam, combom, fenekem és a cicim is. A legdurvább a hasam.

22 éves vagyok, és nem tudom elfogadni, hogy a hatra levő életemet így kell leélnem. Szégyellnék nyáron fürdőruhát venni.

A csíkokat még el is tudnám fogadni, de a hasam szörnyű :( gondolom a megnyúlt bőr miatt olyan, amilyen. A súlyom kb mint terhesség előtt.

Ráadásul az arcborom is csúnya lett :(

Aki terhesség után így érezte magát, az hogy tudott ezen tovább lépni? Esetleg van aki csináltatott ez miatt bármilyen plasztikai beavatkozást?

Oké tudom, hogy a gyerek kárpótol, de ez nagyon vissza vett az önbizalmamból.

2022. febr. 5. 23:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
4 honapja (sem) szultel. 9 honapig voltal terhes. Adj idot magadnak, legalabb 9 honapot, hogy egaban legyel.
2022. febr. 5. 23:18
 2/12 A kérdező kommentje:
Igen, tudom. Sokszor mondom ezt magamnak én is.
2022. febr. 5. 23:25
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Kb veled egyidős vagyok, az én babám 1 éves lesz hamarosan.

Nekem sem sikerült elfogadni a helyzetet.

Sokat fogytam azóta, de a melleim és a hasam 'vállalhatatlan'.

A párom biztat, azt mondja megvan velem elégedve. Én viszont nem vagyok magammal.

Öltözködni sem tudok ugyanúgy, illetve szex közben is sokszor zavarnak ezek a dolgok.

Most próbálom kitapasztalni, hogy milyen ruhák, illetve fehérnemű tudja komfortosabbá tenni a mindennapokat.

2022. febr. 5. 23:33
 4/12 anonim ***** válasza:
27%

Én 23 évesen szültem az első babámat, előtte sokat edzettem, nemnagyon híztam sehova, mármint látványosan.

Nekem nem lettek ilyen csíkjaim, de vannak erre jó krémek, az egyik barátnőmbek is voltak, neki hízás után lefogyás miatt, és neki szinte teljesen eltüntette...

Én szülés után ahogy tudtam edzettem/tornáztam.

Ha a hasad csak ,, megnyúlt,, akk jobb lesz, csak menj sokat sétálni a babakocsival..

Most a 2. babámat várom 6 hónaposak vagyunk, de szerencsére most sem híztam máshova csak hasra

2022. febr. 5. 23:37
 5/12 anonim ***** válasza:
78%
Én még nem szültem, bár már nincs sok hátra, és én is tele vagyok striával. Nekem nagyon sokat számít a férjem hozzámállása. Amíg csak ismerkedtünk, akkor kijelentette hogy neki csak a vékony lányok tetszenek, ne hízzak meg. Amikor elkezdett nőni a hasam, hetekig magam alatt voltam, attól rettegtem, hogy vajon melyik nap lesz elég látványos ahhoz, hogy elhagyjon miatta a férjem. Ehelyett azóta is folyton dicséri, simogatja, a striaim is tetszenek neki, azokat is mindig puszilgatja. Annyira szeret, hogy már azt hangoztatja, hogy ha életem végéig ilyen nagyhasú lennék, akkor is csak én kellenék neki, csak én tetszenék. Ezek olyan sokat jelentenek nekem, olyan jól helyreállították az önbizalmam, hogy az egész családom észrevette, mennyire kivirultam. Szóval nekem igenis sokat számít a férjem érzelmi támogatása. Egyébként is elsősorban neki akarok tetszeni.
2022. febr. 5. 23:57
 6/12 anonim ***** válasza:

Én is tigris lettem, nagy volt a hasam. Nem igazán nézek tükörbe ruha nélkül, így sikerült kezeljem.

Az a baj nálam, hogy volt régebben feleslegem, de mind mellen és fenéken volt, és egész csinos voltam az extra kilók ellenére is, mert a hasam lapos volt. Most már se nem lapos, mert enyhe kötényhasam lett, se nem sima a striáktól, és az összkép sokkal kövérebb mint régen mert nem jól oszlik el.

2022. febr. 6. 07:55
 7/12 anonim ***** válasza:
39%
2 gyereket szültem, semmi nem látszik a testemen, nyoma nincs a gyerekeimnek úgyhogy nem volt mit elfogadni a ciciken kívül, de azt majd megcsináltatom ha már nem szopik a kicsi. Sokat is edzettem, oda is figyeltem és rohadt szerencsés is vagyok, anyukám 3 gyerek után is bombanő maradt. Adj magadnak még pár hónapot, egyél egészségesen, tornázz (gyógytornász első körben!), használj esetleg haskötőt, rendeződni fog valamennyire, aztán még mindig bőven lesz időd dolgozni magadon, kitapasztalni hogy mi áll jól.
2022. febr. 6. 09:31
 8/12 anonim ***** válasza:
14 honapos a fiam, meg most sem sikerult teljesen, pedig ugyanannyi kg vagyok, mint elotte, csak a melleim picit megereszkedtek, nem olyan feszesek mar, sajnos, de nem veszes. Viszont vettem taposogepet, egeszsegesen taplalkozom 2.hete minimalis cukor es semmi nasi, most fejben eldontottemy hogy valtoztatok. Most vagyok 54 kg es 155 cm. 50 kg a celom, mert pufinak erzem magam meg mindig, nem erzem jol magam igy, pedig a ferjem allandoan mondja, hogy nem valtoztam, de en elso sorban magamnak akarok tetszeni. :)
2022. febr. 6. 10:26
 9/12 A kérdező kommentje:

7-es

Szerinted még ilyenkor is megéri haskötőt használni?

Használtam, de már a kórházba levetették velem.

2022. febr. 7. 22:32
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Haskötőt csak célzott hastorna mellett egészséges használni. Bele kéne vágnod a Gyerünkanyukám szülés utáni regenerációs programjába, még évekkel a szülés után is képes javítani.

De ez főleg alkati, én a másik véglet vagyok, különböző nehézségek miatt csak 42 évesen szültem, a terhességem egy álom volt, se hányinger, se csíkok, hasizom szétnyílás alig, hasam nem zavart, szülésem spontán lezajlott kb. 5 órás vajúdással, 3 hónappal később a férjem szerint nem látszott, hogy szültem. Viszont azzal küzdök, hogy többet már a tömegemből ne veszítsek.

2022. febr. 9. 12:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!