Mit tegyek, ha szülés után felszakadtak a régi sebek? (Molesztáltak gyerekként)
December óta depresszióba vagyok, a negatív, rossz gondolataimat jelentős százalékban sikerült sporttal elhesegetnem (futópadom szoktam futni 10-20-30 percet).
Minden happy reggel, délben is, de délután-este felé rossz a hangulatom, utána már a sport sem segít. A férjem is állandóan egy búval b szott nőt lát, mert este 5-kor ér általában haza.
A szoptatással is voltak bajaim, azt abba is hagytam, de akárhányszor ránézek a gyerekemre, a szülés jut eszembe, a szülésről meg az. Pszichológus, pszochológus, tudom, de a legdrágább pazichológus is csak két hónap múlvára tudott időpontot adni. Addig mi legyen? Mert így se nekem, se a gyereknek, se a páromnak, se a tágabb családnak nem jó így.
De gondolom, a férjed próbálna segíteni támogatna, ha beszélnél neki a részletekről. Vagy ha vele valamiért nem akarsz beszélgetni, akkor egy bizalmas barátnővel vagy rokonnal?
Vagy keress a neten ilyen csoportot, fórumot stb.
Arra azért gondolj, hogy bejelentkeztél pszichológushoz, és ha messze is van az időpont, elindítottad a dolgot, tehát teszel a lelki egészségedért saját magad és a párod érdekében. Ez nagyon jó és bátor lépés volt.
Ha neki nem mered elmondani, akkor írd ki magadból. Akár hagyományos módon, egy füzetbe, akár digitálisan. A gyógyulás útján az első lépés, hogy elkezdesz szembesülni a történtekkel, tehát beszélsz róla vagy leírod, esetleg egy anonim fórumon beszélsz sorstársakkal, olvasol a tiédhez hasonló történeteket.
Sok kitartást, meríts erőt a szeretteidből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!