Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülés után mikor mész vissza...

Szülés után mikor mész vissza dolgozni?

Figyelt kérdés
2022. febr. 18. 19:00
A kérdező szavazást indított:
Szülés után 6 héttel
Szülés után kb. 2 hónappal-6 hónappal
Szülés urán 6 hónappal-1 évvel
Szülés urán 1-1,5 évvel
Szülés urán 1,5-2 évvel
Szülés után 2-2,5 évvel
Szülés után 2,5-3 évvel
Szülés után 3-6 évvel
Akkor, amikor a gyerek iskolába megy
Nem megyek vissza dolgozni, otthonülő háziasszony leszek
73 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
33%
1,5-2 év bőven elég.
2022. febr. 18. 19:03
 2/10 anonim ***** válasza:
55%
1 évvel utána mrntem vissza.
2022. febr. 18. 19:10
 3/10 anonim ***** válasza:
41%
3 hónap szünetet tartottam, de elég speciális volt a helyzetem: egyéni vállalkozó vagyok, nem hagyhattam volna ki éveket, mert ugrik az ügyfélkör. A férjem 24/72 óra munkarendben dolgozott, így sokat volt otthon, én pedig home office, tök kötetlen munkaidőben dolgoztam, így nagyrészt a gyerekek alvásidejében meg tudtam oldani, bár így elég sokat éjszakáztam. Bejárós, alkalmazotti munkánál azért ez nem lett olna opció.
2022. febr. 18. 19:16
 4/10 anonim ***** válasza:
59%
Hát én még csak most tervezem a gyereket, de ha lehetséges, akkor két évnél tovább semmiképpen sem szeretnék otthon lenni.
2022. febr. 18. 19:27
 5/10 anonim ***** válasza:
57%

Miért kell azonnal ilyen ítélkezően fogalmazni mert valaki nem megy munkahelyre vissza dolgozni?

( az nem jelenti, hogy csak háziasszony valaki azt meg féletlen sem, hogy otthonülő..)

Nahszóval igaz egyik sem igaz rám, mert kb 7 èv után megyek vissza

( több gyerek egymás után)

Bár home office ..

De rendes munkarenddel.

2022. febr. 18. 19:46
 6/10 anonim ***** válasza:
41%
3 hónapot tervezek itthon maradni (ennyi a fizetett szülési szabadság). Mivel egy szinttel lentebb van a cégem, így könnyen meg fogom oldani. Fel tudok majd jönni szoptatni is bármikor. Heti 20 órában tervezek majd dolgozni, mivel jelenleg adtam át a helyemet az új alkalmazottamnak, mert bővölünk. Az Au pair heti 30 órát fog dolgozni. Szóval kényelmesen ki is takaríthatok, moshatok, főzhetek, bevásárolhatok, intézhetem a kertet. 1 hónapos lesz a pici, amikor jön hozzánk az Au-pair. Szóval idejük nekik is egymást megismerni. Nekem ez így biztosabb, mint a bölcsi. Így legalább bármi van, közel van hozzám. Fiatal koromban én is így dolgoztam dadaként egy családnál. Ott is anyuka otthon dolgozott és ha volt valami azonnal jött.
2022. febr. 18. 19:51
 7/10 anonim ***** válasza:
36%
Szoval inkabb dolgozol es a penzt az apoairnak adod,minthogy te legyel a csecsemoddel. Hat taps 👏
2022. febr. 18. 20:36
 8/10 anonim ***** válasza:
57%
Ki szeretném használni a 3 évet. Ha közben sikerül a tesó akkor 6.
2022. febr. 19. 06:47
 9/10 anonim ***** válasza:
69%

7es miért kell elítélni?

Én megértem, nálunk úgy van( külföld) hogy ha dolgozom, akkor megkeresnék havi 2-2,5 milliót. Egy au-pair maximum 500 ezerbe kerül. Nos..azért van némi különbség. Akinek au-pairre futja, ott nem minimálbérért robotol anyuka.

2022. febr. 19. 07:13
 10/10 anonim ***** válasza:

#7 Mi olyan országban élünk, ahol az anyukákat nem tartja el az állam. Itt 3 hónapig jár a nőnek a pénz. Utána vagy apuka tart el mindenkit vagy a nő éjjel anya, nappal pedig robotol. Egy működő vállalkozást pedig nem lehet évekre otthagyni. Akik pedig leszólják a másikat, azok nem tudják, hogy az alkalmazott ilyen helyzetben leszarja a munkát, nem figyel, sokszor meglopja a céget. Elővigyázatosnak kell lenni. Emiatt kell nekem hamar visszamennem. Az első pár hónapban (3-6 hónapos lesz ekkor a pici) heti 10 óránál nem hiszem, hogy tudok majd többet dolgozni, de nem zavar. Ha kell, akkor óránként fel tudok jönni szoptatni. Bármi gond van, akkor 1 perc és ott vagyok. Ez nem ugyanaz, mint amikor beadja egy anyuka a bölcsibe a 3 hónapos gyereket reggel és este megy érte. Nagyon sok olyan család van, ahol heti 50-60 órát van a bébiszitter a gyerekkel (napi összesen 2-4 óra a munkábajárás ideje nekik, 8-10 órát dolgoznak). Azért van különbség szerintem.

Nálunk így lesz. Nem gondolom, hogy emiatt egy szar alak vagyok. A gyerekemnek a legjobbat szeretném. Emiatt is válogatjuk meg, hogy ki költözik be hozzánk (egy nagyon aranyos fiatal francia lány jön bozzánk, aki 2 évig szeretne maradni, mert németül akar tanulni). Van rengeteg másik gyerekfelügyeleti megoldás: bölcsi, tagesmutter (egy anyukánál van több idegen gyerek), de egyiket sem érzem jónak a mi életünkben. Azoknál nem tudnám igényszerint szoptatni a gyerekünket, nem tudnék vele annyi időt lenni. Na meg a bölcsiben dolgozók ott kb 12 gyerekre vigyáznak. Nem jutna rá annyi idejük sem. Szóval mi ezt átgondoltuk. Ha valaki fizetné nekem 1-3 évig a jelenlegi keresetem legalább 60%-át és nem lenne cégem, amit felügyelnem is kell, akkor hidd el, hogy itthon maradnék szívesen. Amúgy csak havi 3 milliótól esnék el, ha nem dolgoznék heti 20 órát terhesség után. Így is a jelenlegi keresetem fele lesz akkor, de bőven elég az már nekünk. Amíg nem megy oviba (4,5 év), addig nem fogok többet dolgozni.

2022. febr. 24. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!