Szülés után mikor mész vissza dolgozni?
Miért kell azonnal ilyen ítélkezően fogalmazni mert valaki nem megy munkahelyre vissza dolgozni?
( az nem jelenti, hogy csak háziasszony valaki azt meg féletlen sem, hogy otthonülő..)
Nahszóval igaz egyik sem igaz rám, mert kb 7 èv után megyek vissza
( több gyerek egymás után)
Bár home office ..
De rendes munkarenddel.
7es miért kell elítélni?
Én megértem, nálunk úgy van( külföld) hogy ha dolgozom, akkor megkeresnék havi 2-2,5 milliót. Egy au-pair maximum 500 ezerbe kerül. Nos..azért van némi különbség. Akinek au-pairre futja, ott nem minimálbérért robotol anyuka.
#7 Mi olyan országban élünk, ahol az anyukákat nem tartja el az állam. Itt 3 hónapig jár a nőnek a pénz. Utána vagy apuka tart el mindenkit vagy a nő éjjel anya, nappal pedig robotol. Egy működő vállalkozást pedig nem lehet évekre otthagyni. Akik pedig leszólják a másikat, azok nem tudják, hogy az alkalmazott ilyen helyzetben leszarja a munkát, nem figyel, sokszor meglopja a céget. Elővigyázatosnak kell lenni. Emiatt kell nekem hamar visszamennem. Az első pár hónapban (3-6 hónapos lesz ekkor a pici) heti 10 óránál nem hiszem, hogy tudok majd többet dolgozni, de nem zavar. Ha kell, akkor óránként fel tudok jönni szoptatni. Bármi gond van, akkor 1 perc és ott vagyok. Ez nem ugyanaz, mint amikor beadja egy anyuka a bölcsibe a 3 hónapos gyereket reggel és este megy érte. Nagyon sok olyan család van, ahol heti 50-60 órát van a bébiszitter a gyerekkel (napi összesen 2-4 óra a munkábajárás ideje nekik, 8-10 órát dolgoznak). Azért van különbség szerintem.
Nálunk így lesz. Nem gondolom, hogy emiatt egy szar alak vagyok. A gyerekemnek a legjobbat szeretném. Emiatt is válogatjuk meg, hogy ki költözik be hozzánk (egy nagyon aranyos fiatal francia lány jön bozzánk, aki 2 évig szeretne maradni, mert németül akar tanulni). Van rengeteg másik gyerekfelügyeleti megoldás: bölcsi, tagesmutter (egy anyukánál van több idegen gyerek), de egyiket sem érzem jónak a mi életünkben. Azoknál nem tudnám igényszerint szoptatni a gyerekünket, nem tudnék vele annyi időt lenni. Na meg a bölcsiben dolgozók ott kb 12 gyerekre vigyáznak. Nem jutna rá annyi idejük sem. Szóval mi ezt átgondoltuk. Ha valaki fizetné nekem 1-3 évig a jelenlegi keresetem legalább 60%-át és nem lenne cégem, amit felügyelnem is kell, akkor hidd el, hogy itthon maradnék szívesen. Amúgy csak havi 3 milliótól esnék el, ha nem dolgoznék heti 20 órát terhesség után. Így is a jelenlegi keresetem fele lesz akkor, de bőven elég az már nekünk. Amíg nem megy oviba (4,5 év), addig nem fogok többet dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!