Egy felnőtt és két gyerek meg tud élni 182 000 forintból? (60 000 forint az albérlet)
Apám felvett egy csomó hitelt (8 millió forintot). Én is és a tesvérem is már vagyunk olyan korban, hogy válás esetén megkérdezzenek minket, hogy kivel maradnánk. Mi apánkat választanánk. A gyerektartással, adókedvezménnyel, családi pótlékkal együtt 250 000 forintból kellene megélnünk és állnunk mindent. Anyám mindig azzal jön, hogy azért nem hagy ott minket, mert éhen döglenénk. Pedig csak nincs neki senkije, mert mindenkit eltaszított magától.
60 000 az albérlet, 8 000 a közösköltség.
Oszinten nem tudom, hogy melyik rosszabb a masiknal, mert en a fel eletemet ugy toltottem, hogy nem volt penzunk. De semmire. Kaja volt ugyan, de ha mar egy cipo kellett, oriasi bajban voltunk, csak akkor volt “uj” ruham, ha rokonoktol kaptam.
Es akkor meg olyan “luxus” dolgokrol nem is beszeltem, hogy osztalykirandulas, osztalypenz, egy csoki ha epp megkivantam... Semmire nem jutott.
Nagyon rossz volt igy felnoni, senkinek nem kivanom. Es ha nincs penz, akkor feszultseg is van, azt garantalom, mert nyilvan az allando aggodas, hogy mi lesz holnap, az nem epp kedvezo a jo otthoni legkornek.
Biztos nem a semmi alapján mondja ezt anyukátok.
Ismer titeket és az igényeiteket.
Írd össze tételesen, hogy mikor mire költötök rendszeresen.
Osztálypénz, edzés, szakkör, ruha, fodrász, kozetikum, mozi, étel... ne hagyj ki semmit.
A rezsit se felejtsd el. A közös költség nem minden. Villany, gáz/fűtés, víz, telefon, tévé, net, lakásbiztosítás. Jellemzően min. 40-el lehet számolni, de van akinél 80.
Amugy ezt az összeget hogy számoltad ki? Apád fizetését ok, tudod, de a gyerektartas az kérdéses ám.
A hitel meg közös, ha házasság alatt vette fel apád.
Szűkösen
Gyerektartás?
Meg ha anyud annyira sajnálná, akkor simán a plusz költségbe beszállna( sulis dolgok, egészségügy stb)
Ezt elvárja ( várnà) az anyák többsége az apáktól is joggal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!