Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy felnőtt és két gyerek meg...

Egy felnőtt és két gyerek meg tud élni 182 000 forintból? (60 000 forint az albérlet)

Figyelt kérdés

Apám felvett egy csomó hitelt (8 millió forintot). Én is és a tesvérem is már vagyunk olyan korban, hogy válás esetén megkérdezzenek minket, hogy kivel maradnánk. Mi apánkat választanánk. A gyerektartással, adókedvezménnyel, családi pótlékkal együtt 250 000 forintból kellene megélnünk és állnunk mindent. Anyám mindig azzal jön, hogy azért nem hagy ott minket, mert éhen döglenénk. Pedig csak nincs neki senkije, mert mindenkit eltaszított magától.

60 000 az albérlet, 8 000 a közösköltség.

2022. febr. 9. 16:49
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
95%

Oszinten nem tudom, hogy melyik rosszabb a masiknal, mert en a fel eletemet ugy toltottem, hogy nem volt penzunk. De semmire. Kaja volt ugyan, de ha mar egy cipo kellett, oriasi bajban voltunk, csak akkor volt “uj” ruham, ha rokonoktol kaptam.

Es akkor meg olyan “luxus” dolgokrol nem is beszeltem, hogy osztalykirandulas, osztalypenz, egy csoki ha epp megkivantam... Semmire nem jutott.

Nagyon rossz volt igy felnoni, senkinek nem kivanom. Es ha nincs penz, akkor feszultseg is van, azt garantalom, mert nyilvan az allando aggodas, hogy mi lesz holnap, az nem epp kedvezo a jo otthoni legkornek.

2022. febr. 9. 17:39
 12/27 anonim ***** válasza:
61%
Azt add hozzá, ha apukátokkal maradtok ahogy elöttem írták anyukátoknak fizetnie kell gyerektartást. (ugyan úgy ha vele maradtok akkor apukátoknak kell). mindegy hogy anya vagy apa, gyerektartást fizetnie kell a különélő szülőnek. Megélni meglehet, szűkösen, de meglehet. Ha vagytok akkorák már, hogy diákmunkázzatok, akkor annyival is több. Nyáron főleg, ha elmentek "rendesen diákmunkázni" tudtok ti is pénztkeresni a sulis cuccokra meg spórolni. Nem lehetetlen, de tényleg szűkös lesz a költségvetés.
2022. febr. 9. 17:43
 13/27 anonim ***** válasza:
87%
Meg lehet ebből élni így, felteszem számít nektek annyira hogy apátokkal legyetek, hogy nem nyavajogtok minden hülyeségért. Igenis a szükség nagy úr, lehet használtan vásárolni ruhát, lehet sok főzeléket enni, lehet noname sampont venni, lehet budget cuccokon élni, a víz is finom a kóla helyett, és sorolhatnám. Pár évig kell csak így kibírni, utána ti is besegíthettek, vagy diákmelóból vehettek dolgokat, amire apátoknak nem futotta. Biztos jó apa, hogy hozzá akartok csapódni anyátok helyett. Sok-sok türelem kell majd, mert ahol nincs pénz, ott feszültség van, de megfelelő hozzáállással játszhat a dolog. Igenis el kell menni vásárolni a messzebbi boltba, ha ott akciós valami, bújni kell a szórólapokat, spórolni a rezsin ahogy lehet, és sorolhatnám. De ha közös a cél, akkor sikerülni fog.
2022. febr. 9. 17:44
 14/27 anonim ***** válasza:
50%
Na és apátok is szeretné, hogy hozza keruljetek?
2022. febr. 9. 17:59
 15/27 anonim ***** válasza:
47%

Biztos nem a semmi alapján mondja ezt anyukátok.

Ismer titeket és az igényeiteket.

Írd össze tételesen, hogy mikor mire költötök rendszeresen.

Osztálypénz, edzés, szakkör, ruha, fodrász, kozetikum, mozi, étel... ne hagyj ki semmit.

A rezsit se felejtsd el. A közös költség nem minden. Villany, gáz/fűtés, víz, telefon, tévé, net, lakásbiztosítás. Jellemzően min. 40-el lehet számolni, de van akinél 80.

2022. febr. 9. 18:13
 16/27 anonim ***** válasza:
63%
Nem.
2022. febr. 9. 18:26
 17/27 anonim ***** válasza:
67%

Amugy ezt az összeget hogy számoltad ki? Apád fizetését ok, tudod, de a gyerektartas az kérdéses ám.

A hitel meg közös, ha házasság alatt vette fel apád.

2022. febr. 9. 18:40
 18/27 anonim ***** válasza:
70%
Ha magatok főztök és takarékosak vagytok, szerintem kijöttök belőle. A rezsi benne van? Az nem mindegy, mennyi. Meg a gyerektartás. De szerintem hosszú távon sokkal jobb anyagilag szűkösen, de szeretetben nevelkedni. Persze csak ha cigire, piára nem kell pénz, és okosan tervezitek a menüt, nem hús hússal meg avokádó, hanem lencse, sárgaborsó, zabkása zabból stb. Kenyér olcsóbb sokkal, ha magatok sütitek, főleg ha kovásszal. Internetnél meg kell nézni, melyik szolgáltatónál olcsóbb.
2022. febr. 9. 19:21
 19/27 anonim ***** válasza:
32%

Szűkösen

Gyerektartás?

Meg ha anyud annyira sajnálná, akkor simán a plusz költségbe beszállna( sulis dolgok, egészségügy stb)

Ezt elvárja ( várnà) az anyák többsége az apáktól is joggal

2022. febr. 9. 21:47
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom.Olydn árak vannak,hogy elmegyek vásárolni,csak a főzni valo,kenyér tej,kapásbol 10-15 ezer ft. Mondjuk egy 2 nap.Akkor ki lehet számolni,hogy kajára elmegy havi 120 ezer+68000 + rezsi gondolom,mert ez a 60 ezer albérletre is kevés,nem hiszem h benne van a rezsi.Nem tudom van e autótok?220 kb.amit leírtam.30 ezer maradna ha kell valami.És ebbe nincs benne kábel tv,telefonszámla.Szerintem kizárt!
2022. febr. 10. 07:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!