Milyen arányban oszlik meg a férfi és nő között a
gyereknevelés?
Most azt hagyjuk, hogy 50-50%, engem a valóság érdekel.
28, nem is akart csak díszapuka lenni. Cserébe imádják os a gyerekek és nem róla készülnek az apás versek, mesék, ahol az apukákat egy szerencsêtlenségnek állítják be, aki egy sapkát nem tud feladni.
2022. jan. 24. 13:06
És ha anyuka is visszamegy dolgozni? Akkor mi lesz?
2022. jan. 24. 13:09
Azért az én szemeben sokat vesztene a megítéléséből a párom, mint férfi, ha ennyire óckodna a nevelésben való részvételtől, hogy már előre az interneten keres mentségeket.. Nyilván én főzök...stb, de az házimunka.. A gyerek nevelés az már más tészta és nem kell összekeverni a gyerek ellátásával..ráadásul nem csak 1 évig tart.. Annak a gyereknek szüksége lesz a férfi energiákra is...és nem nem azért, mert anyuka nem bírja fizikailag.. kismillió nő nevelt fel egyedül gyerekeket, hanem azért mert annak a gyereknek az apjára is szüksége van és mert nem azért vállaltatok és hoztatok össze ketten együtt egy gyereket, hogy anyuka egyedül nevelje.. nem baj ha csak 20%ot teszel bele, de azt tedd szívvel-lélekkel és ne azért mert ennyi illik,meg kell, hanem mert ennyit szeretnél... Ráadásul, ha ellátasról lenne szó csak az első években sem várja tőled senki, hogy szoptass, amire nem vagy képes, vagy ha minimálisan tudtok egymással kommunikálni és értelmes házasságban éltek nyilván a feleséged se várja, hogy órákat ringass, meg hajnali 3kor kelj, mikor 5kor mész melóba, de nehogy már egy szaros pelenkát ne tudj kicserélni meg fürdetéskor este segíteni egy 20 percet vagy egy 6 soros mondókát elmormolni meg mosolyogni rá amíg anyuka elszalad hajatmosni. Ha pedig ez belefér akkor ugyan mitől félsz még? Mit fognak ráderőszakolni, hogy a gyerekeddel kelljen pluszba foglalkozni?.. nevetséges..
2022. jan. 24. 13:10
34/42 A kérdező kommentje:
33-as nagyon a végleteket írtad le. Nyilván szombat vasárnap elleszek egész nap a gyerekkel, nem fogok TV-t nézni sörrel a kezemben. Itt konkrétan a hétköznapokról beszéltem.
Ha anyuka is dolgozni fog hétköznap, és ő is bemondja az unalmast, akkor ki lesz a gyerekekkel?
Az én anyám 15-17 órákat lenyomott -5 fokban nehéz fizikai munkàt végezve, elmehetsz a pi.csába a rohadt stresszes, 8 órás, nyáron hűtött, télen fűtött irodáddal, ha nem vagy képes a gyerekeiddel foglalkozni munka után, csak hétvégén!
2022. jan. 24. 13:19
36/42 A kérdező kommentje:
Már írtam, hogy az anyuka háztartásbeli.
Nyilván végletekben beszélek, hiszen maga a kérdés feltevés is véglet.. Nyilván tudja leendő gyermeked édesanyja, hogy a gyermekkel kapcsolatos teendők nagy része amíg te dolgozol ráhárul. Vagy ha nem akkor ti bizony még nem rágtátok át eléggé ezt a gyermek nevelés témát és húzzatok bele mielőtt anyuka meglepődik.
2022. jan. 24. 13:30
2eves 3 honapis a fiunk, en is haztartasbeli vagyok. Apuka itthonrol dolgozik a Covid miatt, de ennek ellenere jocskan kiveszi a reszet, 60(en)/40(apuka)% ban. Hetvegente pedig ez fordul az o javara, tobbet van a gyerekkel. A haztartasban szinte semmit nem segit, de azt nem is varom el tole, mert jobban szeretem en csinalni. Max annyi, hogy heti ketszer felporszivoz es neha kitakaritja a furdoszobakat. Fozni nem tud, de nem is banom mert en meg hullafaradtan us szeretek, kikapcsol a fozes.
2022. jan. 24. 13:34
Kérdező, itt arról van szó, hogy utálsz a gyerekeddel lenni, ezért inkább látástól vakulásig dolgozol és belemész, hogy a feleséged htb. legyen - így logikus módon állandóan ő fog mindent csinálni a gyerekkel, de meg mindenből kivonod magad.
Sajnálom a gyerekedet, mert valójában nincs apja. Pénzen nem lehet megvenni az apai törődést!
2022. jan. 24. 13:38
39 vagyok.
Na, pontosítok:
Hétvégi apuka vagy, mint amilyen az elvált szülőknél szokott lenni.
Végül is több a semminél, de a hétköznapi életükbe nem fogsz belelátni.
2022. jan. 24. 13:39
Kapcsolódó kérdések: