Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen arányban oszlik meg a...

Milyen arányban oszlik meg a férfi és nő között a gyereknevelés? Most azt hagyjuk, hogy 50-50%, engem a valóság érdekel.

Figyelt kérdés
Vagy a férfi főleg az anyagi biztonságért felelős?
2022. jan. 24. 11:28
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
93%

17-re:

Aki szereti a gyerekét, abban igen.

2022. jan. 24. 12:37
 22/42 anonim ***** válasza:
95%
80-20 kb, én vagyok az anya, én csinálom 80 %-át, rendben van számszakilag, de mocsok fárasztó azért, mert ebben benne van az összes éjjeli műszak. A férjem soha nem kel hozzá, hétvégén sem. Nekem nincs hétvége, nincs változatosság, minden nap ugyanaz, minden reggel is en kelek, neki szombaton es vasárnap is kesőig alvás van, mert dolgozik... (irodai munkát) de hetköznap többször is van, hogy mi előbb kelünk, mint ő. Nekem ez probléma, nem érzem igazságosnak, akkir sem, ha én a gyerek miatt vagyok itthon. Gyedből intézem amúgy a gyerek dolgait es a legtöbb kaját is. Szóval nálunk lesz egy kis változás, nem a százalékban, hanem a tevékenységekben. A pentek vagy szombat ejjel es azt követő reggel az övé lesz. A ferjem egyetért, bár persze nem túl lelkes.
2022. jan. 24. 12:37
 23/42 anonim ***** válasza:
32%

Hát nem tudom.

Én egy irodában voltam vezető 8 órában. Stressz, folyamatos nyomás. Alapból 2 ember helyett dolgoztam kb, emellett ügyelni még 10 másik emberre.

Na nekem az volt nehéz.

Most itthon vagyok a dackorszakos 3 évesemmel és a hasfájós kicsivel akivel épp most a fogzás indult be, közben főzők, takarítok, mégis azt mondom, az irodában, ahol egész nap ültem és ahogy letelt a 8órám, felálltam, ezerszer jobban elfáradtam.

Ha lenne 3.gyerek, az tuti csak emiatt lenne, hogy "pihenjek". De nem lesz. Délre megvagyok a főzéssel, takarítassal, onnan buli a nap további része.

Szerintem ez is ember függő 🤷‍♀️

A lepontozott 13...

2022. jan. 24. 12:38
 24/42 anonim ***** válasza:
89%
23. Na igen ez az. Mások vagyunk, ezért kéne ezt minden családnak saját magához igazítani. Sőt ugye a gyerekek sem egyformák. Tényleg imádom a gyerekem de 20 másodpercet nincs el magában, szóval ha a férjem nyomna egy ilyet hogy akkor most ő pihen mert én egész nap itthon voltam…azt hiszem nem beszélgetnénk egy darabig :D nekem nem szimpatikus hogy előre kijelentem, hogy én csak minimálisan leszek benne a gyerek körüli teendőkben, mert én dolgozok..
2022. jan. 24. 12:44
 25/42 anonim ***** válasza:
44%

1.hazassag 85-15% a javamra konstans

2.hazassag jelenleg a ferjem van apasagin 85-15% az o javara (dolgozok, 12orat vagyok tavol toluk)

1honap mulva o is visszamegy, en lemegyek 6oraba, sejtesem szerint 80-20% lesz a javamra, hetvegen viszont MINDIG 50-50.

2022. jan. 24. 12:53
 26/42 anonim ***** válasza:
85%

50-50 viccen kívül. Sőt, ma éppenséggel 90-10 az ő javára.

Beteg vagyok, ágyban fekszek. Épp lement a lázam, de nincs erőm (aludnék, de itt van a kisebb).

Reggel elvitte a nagyot, most érte megy, csúsztatva elviszi logopédiára. Köztes időben a kicsit foglalta le, aki szintén beteg, nincs bölcsiben ezért. És emellett dolgozott. Senior mérnök nagy felelősséggel home officból.

2022. jan. 24. 12:54
 27/42 A kérdező kommentje:
Nyilván a minimális az idő miatt az. 6kor hazaérek a melóból, aztán lefürdök, eszek. Kb fél 8 van. Nyilván játszok kb fél-egy órát a gyerekkel.
2022. jan. 24. 12:55
 28/42 A kérdező kommentje:
26-os az akkor ilyen szuperapuka xd csak ki ne égjen.
2022. jan. 24. 12:56
 29/42 anonim ***** válasza:
98%
28: most nem azért, de szerinted hány anyuka csinálja ezt mindig? Merthogy a gyerek max 3 éves koráig vannak ám otthon, utána nekik is munka mellett kell megoldani. A 26-os férje valóban nagyon jó apuka és férj, de szentté ne avassuk már olyasmiért, amit kb. minden nő minden nap csinál.
2022. jan. 24. 13:05
 30/42 anonim ***** válasza:
100%
Nem ő apuka. Te a gyerek biológiai apja leszel aki néha megteszi azt a kegyet, hogy játszik a gyerekével. Nem kérdés öregkorban kire nem fogják a kilincset sem rányitni…
2022. jan. 24. 13:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!