Milyen arányban oszlik meg a férfi és nő között a gyereknevelés? Most azt hagyjuk, hogy 50-50%, engem a valóság érdekel.
Figyelt kérdés
Vagy a férfi főleg az anyagi biztonságért felelős?2022. jan. 24. 11:28
11/42 anonim válasza:
9. Mégis hogyan kéne beletennie többet munka mellett? Mondjon fel? Így is ha van 5 perc szabadideje szalad ki a babához. Kicsit álomvilágban élsz..
12/42 anonim válasza:
Nálunk olyan 60-40% volt az én javamra, mert a férjem 24/72 órás rendben dolgozott, tehát sokat volt itthon, és én is dolgoztam végig itthonról vállalkozóként, amit akkor csináltam, mikor itthon volt, szóval ki is tudta, és ki is kellett vennie a részét. Most már a kicsi is ovis, a férjem munkahelyet váltott, ahova bejár hétfőtől péntekig, én továbbra is home office, egyéni vállalkozás. Most több dolog marad rám, mert ő nincs itthon, nekem van időm/lehetőségem hozni-vinni a gyerekeket, nyilván velem vannak itthon pl most is, mert karanténba került az ovi, így nem kell táppénz senkinek. De azért apa most se az a típus, hogy hazajön 5-fél 6-kor, és akkor ne szóljanak hozzá, ő pihen, hanem akkor velük van, este fürdeti őket stb. Szóval most olyan 70-30%-ot mondanék az én javamra, ennél több akkor férne bele a férjemnek, ha ő is itthon tudna lenni.
13/42 anonim válasza:
Hát erre tenyleg nincs jó válasz.
Nekünk 2 gyerek van. 3 éves a nagy, 4 hónapos a kicsi.
Én vagyok itthon velük, férjem reggeltől estig dolgozik.
Igy kb 95%az enyém, 5%az övé.
(A nagyot fürdeti, altatja).
Viszont itthon volt egész decemberben, akkor pedig 50-50%volt kb.
Szomszedban 1 gyerek van, 1 héttel fiatalabb mint az én kisebbikem
Náluk pl a férj elmegy 6ra dolgozni, hazaér 2 után, majd főz mos, takarít. Éjjel ő kel a gyerekhez.
Nappal a férj anyja van át 8tól míg a férj haza nem ér, ő rendezi a gyereket.
Anyuka meg sír, mert el van fáradva
14/42 A kérdező kommentje:
Köszi, mindenkinek ment a zöld kéz. Utolsó, akkor menjen vissza az anyuka dolgozni.
2022. jan. 24. 12:20
15/42 anonim válasza:
Nekünk egy majdnem 10 éves és egy lassan 1,5 éves gyerekünk van. Azt mondanám 80-20%. A férjem felsővezető egy nagy multinál( 1 óra az út), reggel fél 7 körül megy, este 6 előtt sosincs itthon. Nyilván nem tud nagyon részt venni a hétköznapokban, de nincs is ezzel nekem problémám, ez ilyen munka.
16/42 anonim válasza:
Kérdező, azért ne ess abba a hibába, hogy te dolgozol és akkor te pihenhetsz munka után a feleséged meg gürizik tovább. Nekem a gyereknevelés messze a legnehezebb munkám életemben, pedig eddig sem a valagamat vakargásztam. Sok férfinél látom, hogy meló után ledöglik mert fáradt de pont leszarja, hogy a felesége lehet 5x olyan fáradt. Nyilván munka helyett nem tudsz gyereket nevelni, de utána vedd ki a részed igenis.
17/42 A kérdező kommentje:
Akkor itt a válaszokból azt veszem le, hogy a nők végülis tudják, hogy a nevelés oroszlánrésze rájuk marad. Egyáltalán a férfiakban van ilyen ösztön?
2022. jan. 24. 12:30
18/42 A kérdező kommentje:
16-osnak, én felvetettem, hogy cseréljünk, de nem tetszett neki az ötlet xd Azért egy stresszes munka másabb, mint a gyereknevelés, ahol végülis te vagy a főnök.
2022. jan. 24. 12:31
19/42 anonim válasza:
Kérdező, a feleségednek miért nincs keresete?
Most van gyeden/gyesen a kisbabával? Vagy még tanul? Vagy falun laktok, van egy hatalmas kert, netán baromfi és disznó is, és azt mind ő rendezi?
20/42 anonim válasza:
18. Te vagy a főnök…hét poénja. Látszik 5 percet nem vigyáztál még gyerekre :D én milliószor a stresszes melómat választanám, úgyis hogy imádok a fiammal lenni és egyáltalán nem bántam meg. Hidd el apukám, a te stresszes munkád a kanyarban sincs egy fogfájós nap után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!