Sok szülő miért nem kever le olykor olykor egy atyai pofont a gyerekének?
A szomszédban van egy kb 8-9 éves fiú, és nagyon rossz, szinte minden délután egy órát üvöltözik vele az anyja, hogy mit csináljon, és mit ne. Van, amikor jobban áthallatszik, van amikor kevésbé.
És ez sajnos trend lett, hogy manapság a szülő csak pofázik, de nem ér el vele semmit. Miért nem mernek lekeverni egy pofont a gyereknek?
Az előző ilyen kérdésedet is törölték, miért teszed fel újra? Hiába magyaráztuk 5 oldalon át, képtelen vagy felfogni, csak a saját álláspontodat véded.
Ja tudom, tudom, neked ez az első kérdésed itt 😅
Csak szólok, a törvény is tiltja.
Agyon verném én a pedofilokat is, de lássuk be, nem áll jól a narancssárga kezeslábas.
Szóval 3 érvem van:
-Mert az erőszakkal csak erőszakosabb lesz
- Mert tiltja a törvény
- Mert félni fog tőlem és nem azért lesz jó gyerek mert kialakul benne az empátia, és annak a tudata hogy rosszat csinált, hanem azért nehogy büntetést kapjon.
A pofon nem nevelőeszköz.
Nevelni magyarázással/beszélgetéssel és PÉLDAMUTATÁSSAL kell.
A pofontól nem jobb lesz a gyerek, hanem kétszínű, nem jóságtól nem csinál valamit, hanem pofontól félelemtől.
A szülő a pofonnal nem kiveri a rosszaságot a gyerekből, hanem beleveri a dacot, a "csak-azért-is-t"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!