Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem gáz, hogy valakinek a...

Nem gáz, hogy valakinek a gyereke szinte alig múlt egy éves, és már rögtön szül egy másikat?

Figyelt kérdés
2021. dec. 25. 20:19
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
48%

"Ahogy attól még, mert 1,5 éve és nem 3 hónapja van gyerekem, még mindig nem tudom, milyen lesz kettővel."

De azt igen, hogy milyen egy gyerekkel! Ez a nagy különbség.

Aki 3 hónapos gyerek mellett már terhes, az azt se tudja, hogy egy gyerekkel milyen, mert még épp hogy kipottyant belőle, már hozzálátott a másodikhoz.

2021. dec. 26. 08:25
 42/48 anonim ***** válasza:
23%
Szerintem azért ilyenkor az esetek 95%-ban nem arról van szó, hogy "nem akartak nagy korkülönbséget", hanem arról, hogy a második baba becsúszott.
2021. dec. 26. 08:29
 43/48 anonim ***** válasza:
88%

Nem tudom mi közöd hozzá. Van aki így akarja, van aki úgy.

Van akinek meg nem jön össze hamarabb: kis korkülönbséggel akartunk 3 gyermeket de nekünk csak picit kevesebb mint 4 év alatt sikerült a 3. Tehát átlag kb 2-2 év van köztük.

Ez már így oké, megfelel neked is?

Mondjuk van aki még erre is azt mondta, hogy kicsi korkülönbség, pedig azért 2 év az bőven nem az a kategória, hogy le se járt a 6 hét de már újra terhes valaki.

De amúgy ha fél - fél évvel előbb születnek akkor minket is megvetnél?

Az meg teljesen mindegy milyen egy gyerekkel vagy két gyerekkel, ha úgyis mindig is hármat szerettünk volna.

És tök jól elvannak így együtt, egyáltalán nem bántuk meg eddig. Mire a legnagyobb iskolás lesz (le kell esetleg ülni vele) addigra a legkisebb is bőven túl lesz a mindenhova felmászik, leesik, állandóan a seggében kell lenni koron.

2021. dec. 26. 09:51
 44/48 anonim ***** válasza:
93%

Aha, tehát ne szüljön kis különbséggel senki, mert nincs tapasztalata.

Akkor jobb is mindjárt a második gyerekkel indítani, mert az első előtt sincs...

2021. dec. 26. 11:00
 45/48 anonim ***** válasza:
92%
13 hónap van a 2 nagy között, tervezetten fogant meg a második. Nekünk ez annyira bejött, hogy 3 évvel később dupláztunk, ugyanígy. Nem érzem magam tenyészkancának, nem vettünk fel csokot és el tudjuk őket tartani. Egyszerűen csak szeretjük egymást és mindig nagy családra vágytunk. 😊
2021. dec. 26. 18:38
 46/48 anonim ***** válasza:
85%

Énsem szeretnék nagy korkülönbséget a gyerekek között. 1,5-2 év részemről ideális. Én és nagyon sokan mások is így nőttek fel a környezetemben és most is nagyon sokan vannak a környezetemben, akik így vállalnak gyereket. Szerintem senkinek semmi köze hozzá, de az érveim:

A korunk. Ígyis kitolódott a gyermekvállalás, majdnem 32 (én) és 38 (férjem) évesen született az első, ha tesót szeretnénk meddig várjunk?

Praktikusság. Adjunk el minden baba cuccot áron alul? Aztán pár év múlva vegyünk megint meg mindent? Vagy hol tárolgassuk évekig? Egy szűkösebb otthonban erre nincs lehetőség.

Idegrendszer. Részemről inkább teljen most néhány év még sírással, gagyogással, pelenkázással, éjszakázással "duplán", mint hogy pár év múlva egy 4-5-6, vagy akárhány éves mellől újrakezdjem, amikor már éppen kijöttünk ezekből. Mindenkinek más az ingerküszöbe.

Pénzügyi tervezés, karrier. Lehet gáz erről manapság beszélni (szerintem nem az), de igenis van a legtöbb esetben anyagi megfontoltság is a gyors tesó érkezésben. Juttatások tekintetében nem mindegy, hogy GYED-re érkezik tesó, vagy már a lópikulát nem érő GYES-re, esetleg visszamegy az ember dolgozni és 3 hónap múlva bejelenti, hogy ismét várandós. Szerintem utóbbit a legtürelmesebb, legjóintulatúbb cégvezetés gyomra is nehezen veszi be, főleg ha kulcspozíciót tölt be az ember.

2021. dec. 26. 21:51
 47/48 anonim ***** válasza:
0%

"Akkor jobb is mindjárt a második gyerekkel indítani, mert az első előtt sincs..."

Nem is lenne rossz. Ha előre tudhatnánk, hogy hogy fogjuk bírni, jóval kevesebb boldogtalanságra ítélt gyerek születne.

2021. dec. 27. 15:00
 48/48 anonim ***** válasza:
28%

27

Nekem a saját tartalékaim miatt 6 hónap várakozást javasolt a dokim..

Nem 1 èvet..

Egyébként a 17 hónapot is éreztem.

Első után minden gyorsan visszaállt a testemben, a kicsivel sérülésmentes voltam,

Mégis lassabb regenerálódás vàrt..

2021. dec. 27. 17:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!