Akinek rögtön kapott Bexserót a gyereke, mikor és hogyan?
Én azért lennék a helyedben ideges ,hogy beadattam ezeket a szarokat ,a mellékhatásaitól és nem azon gondolkodnék hogy tovább mérgezzem a saját gyerekemet!!
3 gyerekem van és egyiknek sem adattam be a kötelezőkön semmi francot!
Soha nem tudott meggyőzni a drnő!!😉😉
Tudod ezeknek a mellékhatásai nem azonnal jelentkeznek,majd később!!Évek után!!
Kérdező, miért nem hívod fel az orvosodat? Két eset van, vagy te tudod rosszul, vagy ő felejtette el.
Esetleg hiány az oltóanyag és azért nem szólt.
Hívd fel őket, ők biztosan pontos tájékoztatást adnak. Vagy keress rá a Bexsero betegtájékoztatójára és olvasd el ott, hogy adott korban hány ismétlőoltás kell.
Tessék, a betegtájékoztatóból:
3. Hogyan kell alkalmazni a Bexsero-t?
A Bexsero-t (0,5 ml) kezelőorvosa vagy a gondozását végző egészségügyi szakember adja be Önnek vagy gyermekének. Izomba fogják befecskendezni, csecsemőknél általában a combba, gyermekeknél, serdülőknél és felnőtteknél pedig a felkarba.
Fontos, hogy kövessék a kezelőorvos vagy a gondozását végző egészségügyi szakember utasításait, és Ön, illetve gyermeke megkapja a teljes injekciósorozatot.
2 hónap és 5 hónap közti korú csecsemők
Gyermekének a vakcinából három injekcióból álló kezdő sorozatot kell kapnia, amelyet egy negyedik (emlékeztető) injekció követ.
- Az első injekciót 2 hónapos korban kell beadni.
- Az egyes injekciók beadása között legalább 1 hónapnak el kell telnie.
- A negyedik (emlékeztető) injekcióra 12 hónapos és 15 hónapos kor között kerül sor. Késés esetén az emlékeztető oltás nem adható be 24 hónapnál később.
A tájékoztató alapján az orvos elfelejthette, de még időben vagytok. Hívd fel, szólj neki, ennyi.
Ha volt a körzetében valami járvány, simán lehet annyira leterhelt (plusz szabadságolások, helyettesítések), hogy kiment a fejéből.
Az elso véleménye qrwara nem érdekelt, nem az volt a kérdés, hogy beadassam-e, családban is majdnem volt halálos áldozata az agyhártyagyulladásnak, az oltás ellenes elvedet (amiről megvan a vaskos véleményem, de nem ide tartozik) tartsd meg magadnak.
A doktornom szabin van, a védőnőm úgyszintén, en is a tájékoztatót olvastam, illetve a többedik újságcikk olvasása közben lett gyanús.
Azért tőle várom, mert o kérdezte, melyiket kérjük, es mindig ő jelezte eddig is. Most is van 3 papírom, hogy mennyi idős korában mit kap, de ez nincs kozte.
De időben vagytok még, a tájékoztató szerint is két éven belül megkaphatja. Ha sürgős neked, akkor másik gyerekorvostól is lehet kérni.
Valamelyik oltással én is jártam úgy, hogy amikor ideje lett volna, beteg volt, amikor legközelebb ráért volna az orvos, akkor meg a szüleimnél volt vidéken. Elbattyogtak a helyi gyerekorvoshoz, megmutatták az oltási könyvét. Kiírta a receptet, aztán be is adta neki. Ilyen szempontból mindegy, hogy melyik gyerekorvos adja be, csak megfelelően adminisztrálják le (pecsét és matrica az oltási könyvbe).
Jelenleg védett egyébként, úgyhogy nagyon nem csúsztatok le semmiről. Ha a két év eltelne az utolsó oltás után, akkor már kopna a védettség.
" Amúgy én sem adattam be, szerintem még nagyon új szer, nincsenek hosszútávú visszajelzések."
Ez nem teljesen így van. Eleve egy oltóanyag az ötlettől a forgalmazásig kb. 10 év alatt jut el. Ebben benne van a fejlesztés, de az idő nagyobb része az állat- és humánkísérletek, kettős vaktesztek. Nagyon szigorúan szabályozott a gyártás, forgalmazás, ráadásul ahány országban forgalmazzák, annyiféle szabályozásnak kell maradéktalanul megfelelni.
Ezen felül tavaly volt egy konferencia a gyerekorvosoknak, ahol az Országos Oltóközpont volt a szervező. Ők is beszámoltak a tapasztalatokról (minden oltás adata, nem várt események jelentése is hozzájuk fut be), meg a résztvevő gyerekorvosok is. A lányom is ez után kapta meg tavaly. Előtte az orvos türelmet kért, hogy utánajár. A konferencia után mondta, hogy jók a tapasztalatok, nincs több mellékhatás, mint bármelyik másik oltás esetén (láz, kiütés, helyi bőrpír főleg).
Persze vivőanyagra allergia előfordulhat, mint minden oltásnál.
Utóbbi nálam megtörtént, még '89-ben. Nem tudom, hogy most milyen néven fut, akkor DiPerTé nevű oltáskoktél volt. Oltás után egy órával sápadtam, zöldültem, rosszul lettem (6 évesen). Hirtelen magas láz, gyorsan kihívták a gyerekorvost. Percek alatt kiért, mondta, hogy a perifériás keringésem most omlik össze. Rohammentő, én eszméletlen voltam. Egy órával később közölték, hogy túl vagyok az életveszélyen.
12 évesen volt ismét aktuális ez az oltás. Az előzmények miatt eleve kórházban, megfigyelés mellett adták be. Akkor semmi nem történt. Meg azóta egy oltástól se voltam rosszul, de előtte sem. Valószínű, hogy arra az adott anyagra allergiás reakció volt a részemről. Szerencsére maradandóság nélkül, néhány nap kórház után teljesen egészségesen mentem haza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!